Denna dagen glömmer jag aldrig...


 
 
 
Först och främst vill jag tacka alla ni underbara människor som finns där för mig, Amanda min tränare som coachade mig på framhoppningen idag även om hon satt på häst. Sen NI, alla mina läsare som peppar mig och önskar mig lycka till på instagram och här på bloggen. Den HÄR rundan va till alla er <3 Denna har Jag, Cassador och Ni väntat på. Ni har gett mig stöd och sagt, "idag är det din dag, det känner jag på mig" även om det inte alltid blivit så, ni har trott på oss hela tiden. Ni har även sagt att hårt arbete lönar sig och var sak tar sin tid, idag, äntligen, ramlade alla puzzelbitarna på plats.
 
 
Titta och njut, jag har en helt underbar fajter på fyra ben <3
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu drar jag den långa storyn så ni som orkar läsa får göra det. Igår var det en helt OK dag på tävlingsbanan, Cassador va lugnare än vanligt, men jag tyckte mest det va skönt, dock önskade jag mer action i sprången men det kan säkert ligga i att jag red för mesigt och höll i han för mycket. Jag hörde även att många vägrade ut sig i högtalarna medans jag red fram men det rörde mig inte, Cassador tittade inte ens på hinderna och jag vet att det ska mycket till om han stannar. Det blev två pet på den rundan, åkte dit för att fajtas med topp 6 men allt kan hända där inne på banan. 
 
Idag va en helt annan dag, solen sken från första stund och jag vet egentligen inte vad som snurrade i mitt huvud. Jag kände mig väldigt trött och sleten efter jobbvecka, två dagars flytt, städning, packning, få sömntimmar m.m. Eftersom jag och Cassador har haft ett litet bakslag med ett pet där, två pet där, ett stopp och lite av och på-rundor så förväntade jag mig sig inte mycket av dagens klass. Det finns självklart alltid en liten gnutta hopp och masssa jävla envishet att göra det bättre hela tiden, men det finns ju där varje gång. Jag tänker att jag ska låta han va mer och galoppera på, inte turbo utan fånga in ett bra tempo och hålla i så lite som det går. Bara ytterst små inverkningar innan sprången, inte reglera och förstöra galoppen hela tiden. Ute på gräs ska man vinna tid på sträckorna, kan inte sitta, hålla och rida tillbaka. 
 
Cassador är inte den lättaste hästen att rida, Amanda har en grym förståelse att han inte är lätt och ger mig alltid tips och små hintar. Skulle jag ha en tränare som står och skäller på mig för att han drar och hur jag ska göra hade jag ställt han i hagen och hoppats på att han lugnar ner sig med tiden. En tränare som har 100% förståelse och vilja att vilja hjälpa med god och konstruktiv kritik, det är nyckel till framgång. Jag räknar aldrig med att Amanda ska hjälpa mig på tävling då jag vet att hon har fullt upp med massa hästar men jag vet även att hon vill när hon kan. Idag skulle hon rida bland de sista och hade ställt sig i ett hörn med sin häst och när jag red förbi började hon ge mig små tips. Detta gjorde mig självsäker, med en turbogalen häst under mig. Han hoppade riktigt fina och luftiga språng på framhoppningen, inte alls lika lugnt som igår utan mer laddad men ändå väldigt fin och lyssnade på mig. 
 
Inne på banan brukar det vara 3 stycken ryttare samtidigt, så man har god tid på sig att checka läget på alla hinder. Jag har börjat med att trava runt från 1:an till sista hindret, skulle han titta till lite, spänna sig eller att jag bara vill vara på min säkra sida så rider jag fram till hindret, annars rider jag bara förbi. En liten check för mig att memorera banan men mest för att han ska ha sett vägen innan. Glommen i Falkenberg är helt magisk att rida på, de har alla spektakulära hinder som inte många banor har i hela Sverige. Då de som driver Hoppcentrum tillverkar hindermaterial och därmed finns det inget hinder som ser tråkigt och klent ut.
 
Precis när jag hade travat fram och visat sista hindret var det min tur, jag fattade galopp och ganska snabbt blev han väldigt stark. Det tyckte jag däremot inte om så jag gjorde nästan halt vid utgången, han blev lite arg och jag trodde han skulle sticka ut, men fortsatte sedan framåt. Det lyssnade han otroligt fint på och vi kunde sedan fortsätta i en behaglig galopp, haha, för att vara Cassador. Typ turbo, skumpa lite och styra mot hinderna ^^ Som ni kan se på filmen så hoppar han av lite tidigare på vissa hinder men det är det han gillar och med tiden tror jag att allt kommer bli mycket bättre, jag kan inte heller sitta och hålla han i botten när jag har försökt det så länge nu. Han kommer att bli starkare, jag ska träna på att ha honom framför mig med en bra galopp som han gillar och finna en balans och styrka med allt. 
 
 
 
 
När jag hade hoppat sista hindret, ridit förbi mållinjen, då släppte allt.
Jag hörde inte tiden, jag fattade knappt vad som hade hänt, jag hade precis avslutat en omhoppning, A:0 A:0.
Jag red ut från banan och då kom tårarna, jag stortjuter som ett barn och omfamnar Cassadors hals... 
Lexi kommer springandes och säger att jag ligger tvåa, tvåa.... 
Jag kan med handen på hjärtat säga efter våran svacka att jag hade gråtit lika mycket av lycka om jag hade fått enbart en felfri runda utan placering. Men jag ska inte sticka under stolen med att jag nu i efterhand hade velat rida lite fortare då 1:an, Julia Ström, vann med 11 hundradelar före mig ;)
Jag är en fajter som ALDRIG ger upp, mitt 3:e år som jag tävlar och jag har många, många år kvar. Jag har kommit så otroligt långt på en helt fantastisk resa och jag ser så mycket fram emot vad framtiden kan bjuda på. Älskar detta liv från månen och tillbaka, er mina läsare, vänner, tränare och sponsorer. Ni är guldet i gruvan, gräddet på moset, pricken över i:et och mina vingar.
 
TACK för allt stöd ni ger mg <3
 
 
 
Nu kommer det en BILDBOMB!!!! =)
 
 
 
 
Framhoppning
 
 
 
 
 
 
 
Inne på tävlingsbanan
 
Bilderna är i rätt ordning som jag hoppar dem, jag bjuder på alla som Lexi fotade, något hinder saknas.
Ni kan se att något händer i två-kombinationen men Cassador räddar sig själv, han hoppar
alldeles för spänt in och sen vet jag inte riktigt vad som händer, men min prins räddar situationen och stör sig inte alls av det utan fortsätter att fajtas med hinderna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Prisutdelning
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Travar av efter prisutdelningen
 
 
 
 
 
 
Fotograferingen innan avfärd
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Pannband: www.perlstoft.se
Sadel, träns m.m: www.equipe.se
Fotograf: Lexi mudifaj
 
 
 


Postat av: Gitta Lindh
2014-06-02 - 00:27:57

Ett enormt stort grattis 💝 Vilken fantastik känsla! Förstår å känner din glädje, inte eg bara för att man fick placering utan för att samspelet bara funkade. Det som man längtar efter så mycket. Det är magiskt, obeskrivligt! Är så roligt att följa dig, det ger oxå "gamlingar" som mig som började rida som vuxen lite hopp :) Det går bara viljan å envisheten är med en :) Ser fram emot att fortsätta följa dig å Cassador :) / Gitta

Svar: Å va glad jag blir, tack fina du <3
Ica

Postat av: Michelle
2014-06-02 - 08:27:02

Hårt slit lönar sig i längde, stort grattis mina favoriter!<3 <3

Svar: Tack fina du 💕
Ica

URL: http://michellehall.blogg.se


Postat av: Sara
2014-06-02 - 12:58:27

Sitter på jobbet så har inte läst texten bara kikat på filmen men visst är det skillnad på galoppen? Han får gå lite större ? SER SJUKT BRA UT! Min får också gå lite större för det är där han hoppar som bäst, inte skena men du förstår. GRATTIS!

URL: http://Ussing.se


Postat av: Escaping Reality-ett nytt liv i Shanghai
2014-06-02 - 16:08:55

Grattis, så kul att det gick bra för er! Han hoppar ju jättefint, allt blir toppen när det klaffar. Igen, grattis!

URL: http://escapingreality.spotlife.se/


Postat av: Amanda
2014-06-02 - 21:29:14

Ser väldigt fint ut på bilderna och grattis :D

URL: http://amandadudas.blogg.se


Postat av: EquiAnna- Hästar, utrustning och allt möjligt
2014-06-04 - 09:09:13

Åh vad roligt! Grattis! Coolt med fågeln som kom med på ena bilden där du travar av efter prisutdelningen :)

Svar: Ja jag la märke till fågeln med, riktigt coolt =D
Ica

URL: http://equianna.blogg.se


Postat av: Titti
2014-06-04 - 13:36:51

Grattis till en riktigt fin runda! Det är härligt när man får en sådan belöning för sitt arbete. Han ser verkligen inte helt lätt ut, en riktig turbohäst;)! En fråga, hur är micklemtränset att rida på? Tror du att det hade funkat på ett något starkt russ med mycket egen vilja och motor;)!! Jag funderar på att införskaffa ett micklemträns, därav min nyfikenhet: /titti

Svar: Shit va komiskt, ja va inne på din blogg samtidigt och kommenterade. Dock vet jag inte om allt kom fram?! Skickade två texten, den ena ser du nedan och sen en till. Fick du det?? :)

"Jag har hållt på länge med detta, het häst men känslig i mun och speciellt mungiporna. Jag tycker att micklemtränset funkar kanon och kommer aldrig att sälja det. Sen har jag provat massor i munnen, det spricker väldigt lätt i sidorna, vilket jag även läst att det är vanligare än vad vi tror. Så jag har provat tjockt tvådelat, över 21mm. Det har gjort han lugnare i munnen och såren nästan borta. Däremot har jag ridit i ett för stort, 13,5 och det är nästan omöjligt att hitta ett i 12,5. Så idag köpte jag ett nytt bett, ett tjockt eggbett...."
Ica

URL: http://nafetiti.blogspot.se


Postat av: Titti
2014-06-04 - 15:38:48

Ok tack för ditt svar! Tyvärr kan jag inte se någon kommentar på min sida? Jag har googlat runt lite och jag kör nog in om Hööks efter jobbet;)! Såg bettet på insta tror jag, recension mottages tacksamt. Brukar Cassador även få sår på insidan av kinden för det får Knatten på delade bett:( hopplöst! Återkommer om hur tränset funkar senare!!/ Titti

URL: http://nafetiti.blogspot.seNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: