Stall Ankarcrona korkar upp med träningsläger


 
 
 
 
 
 
 
Söndagen den 15 Juni var vi 8 stycken som hade packat bil/hästlastbil/släp för att åka ner till Skåne. Hungriga efter ny kunskap, hårdträning, finslipning och kanske en aha-upplevelse. Vi allihop åkte ner med olika mål, någon ville få mer erfarenhet, den ena ville ha mer språng i kroppen och jag ville få tips på övningar som kan få min häst lugn. Alla visste redan från början att detta läger skulle bli något extra och att allihop skulle få chansen att utvecklas på bara fyra dagar, eftersom de skräddarsyr varje dag efter varje individ/team och önskan. Jag kan tyvärr inte jämföra med något annat läger, men komma som jag, en amatör som verkligen behöver hjälp med det jag har problem med, så är det otroligt skönt att vi inte va så många.
 
Det är första gången Stall Ankarcrona och OJ Sporthorses har detta träningsläger tillsammans. Våra kursledare, Henrik och Olof, de är vana vid att prata, hålla i träning och föredrag då de båda jobbar som lärare på Flyinge. Även om vi var lite försökskaniner på detta läger så kände jag mig inte som det en sekund, vi alla blev väl omhändertagna och efter två dagar satte jag och Henrik oss ner och pratade om de två dagarna som varit och även planerade lite smått för de kommande. Henrik har en otrolig erfarenhet och ett lugn, jag lyssnade till varje ord han sa och kände mig så trygg. För efter två dagar var jag lite ledsen och nere på grund av hur Cassador är i hoppningen, ja ni alla vet vid detta lag, men även om Henrik sa några väl valda meningar som jag inte alls ville skulle dyka upp.. så säger han ändå att han kommer att finnas där för mig vilken väg jag än väljer. 
 
Jag åkte hem med 7 pass i bagaget, träffat nya och underbara vänner och jag har lärt mig så otroligt mycket på så kort tid. Övningar som jag och Cassador ska trimma på med bommar och hinder. Olof har även gett mig små men otroligt nyttiga tips hur jag ska aggera i ridningen då både Henrik och Olof säger att jag har en så överambitiös häst. Nej han va inte trött pass nr 7... :) 
 
Jag tänkte inte bli så långdragen med massa massa text, för vem vill läsa allt om jag skriver 5 A4?! Ja jag hade lätt kunnat göra det :) Därför har jag laddat upp en massa bilder och lägger till en liten text till några stycken. Sen om ni har några frågor angående lägret svarar jag jättegärna på dem, vill ni VETA ALLT så får vi byta nummer och ringa upp... haha!!
 
 
 
Sommarkursen hittar ni HÄR
 
 
 
 
 
 
Inte fy skam att mötas av denna grind och mur in till anläggningen.... :)
 
 
 
 
 
Allt är inte klart än på anläggningen, en utebanan håller på att byggas och även det gröna fältet ni ser lite i bild till höger, ett stort fält med potatis. Kommer om två år bli en massa hagar, då någon annan arrenderar den marken för tillfället. Runt alla dessa hagar kommer det att byggas en bana som man kan rida på, längtar redan till att besöka anläggingen när allt är färdigt :)
 
 
 
Ridhuset är luftigt, svalt och självklart ligger det fibersand på marken. Tipptopp hindermaterial och skulle man behöva ha hjälp med sin sadel, eller prova ut en ny, finns allt man behöver inne i den svarta dörren till höger längst bort.
 
 
 
De hade ordnat så de som ville rida terräng fick chansen att rida på Teds bana på Revinge för inte mindre än.. Janne Jönsson. Tror tjejerna på ponnys som ni ser på bild, va överlyckliga denna dag. 
 
 
 
Vi åkte även och besökte Flyinge, åt lunch och fick oss en liten rundtur. Jag har ju varit där två gånger men hade aldrig varit i stallarna.
 
 
 
Här kommer lite bilder från Henrik och Ingrid Ankarcronas sadelkammare. Allt hänger snyggt, prydligt och putsat. Precis som man vill ha det i en sadelkammare.
 
 
Här hänger det massa godsaker, mmm equipe ;)
 
 
 
De har även ett rejält kök i sadelkammaren, istället för att fylla skåpen med porslin och glas finns det allt som behövs för puts, läder och vad ryttaren önskar.
 
 
 
 
 
 
 
Alla hästar ser ut att trivas på denna anläggning, alla har ett stort och öppet fönster. När solen ligger på tittar nästan alla ut och vilar i det varma vädret.
 
 
 
 
 
Det finns våg, skrittmaskin, skrittband, värmelampor... väl valda saker som används flitigt på denna anläggning.
 
 
 
 
 
 
 
De har 12 uteboxar för gäster...
 
 
Även en liten dörr för den mindre :)
 
 
 
 
 
 
Som sagt, har ni några frågor angående lägret så svarar jag gärna på dem
istället för att skriva långa inlägg.
 
 

Om Ni går i tankarna på att åka iväg för att träna, finslipa inför tävling eller komma i form från vila kanske?!
Jag kan efter 4 dagar med Olof och Henrik som kursledare VARMT rekommendera denna kurs. Jag kommer redan att återvända en helg i höst när det funkar för både Olof och Henrik, för jag har aldrig träffat två så duktig dressyr/hoppryttare som synkar varandra i tänk och upplägg som Olof och Henrik gör. För mig är dressyren minst lika viktig som hoppningen, funkar det inte på marken så funkar det absolut inte ute på banan.
 
Sista dagen kunde jag hoppa flera språng med en relativ lugn Cassador. Visst taggade han till ibland men jag räknade inte med att hela kakan skulle serveras på en gång. En bit i taget och nu vet jag vad vi ska jobba med hemma. Jag är så glad att jag valde att backa ett steg till, att åka iväg på träning för att hitta varandra igen, jag känner mig så otroligt laddad inför vår sista tävlingshelg detta halvår, innan Cassador ska få lite vila och ordentlig återhämtning.
 
 
Tack equipe, familjen Ankarcrona, för allt. Jag må vara en liten prick i
hästvärlden men kommer kämpa mig fram, SKAM den som ger sig!! Jag kommer vara er
evight tacksam och jag är så otroligt stolt över vårt samarbete!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Måste bara berätta en sak till, ett träningsläger kräver verkligen att man äter ordentligt, mycket mycket mat för att orka. Så i onsdags gick jag och myste, jag tänkte på hur långt jag har kommit på kort tid med envishet, lojalitet och mycket vilja. Jag kände även att denna kurs hade verkligen allt jag just nu kunde önska mig, men då slog det mig. Det fanns egentligen bara en enda sak som fattades och det var den där galna Sushin som hittat ett plats i mitt mathjärta. När jag gick in i ridhuset efter mitt träningspass och satte mig i "soffhörnan" så låg det en lapp på bordet. Jag lyfte upp den och ja ni skulle sett mitt ansikte, som ett barn på julafton. hahaha!!! Just då kunde det verkligen INTE blivit mycket bättre, en Sushilapp där alla skulle skriva upp vad de ville ha... crazy girl, I know ;) 
 
 
 
 


Postat av: Emma
2014-06-23 - 00:03:31

Går hästarna på den gården inte i hagar? :)

Svar: Jo absolut, hagarna ligger bakom skrittmaskinen och utestallet om det syns på bilden, annars la jag upp bilder på avlånga sandhagar på instagram. Även runt grushagarna finns det några gräshagar. Alla hästar får gå ute några timmar om dagen, gå i skrittmaskin och rids :) Men sen när de får den andra marken så kommer de bygga många fler hagar. Jag kikade nu, du kan se hagarna på den bilden där jag skriver "12 uteboxar..", i bakgrunden syns staket till hagarna :)
Ica

Postat av: Gitta Lindh
2014-06-23 - 08:53:45

Låter som en fantastisk vecka :) Magkänslan var helt rätt ;) Å nu kommer ni bli så mycket starkare tillsammans så jag tror de andra får se upp när ni kommer på tävlingsbanan i framtiden ;) Skulle också vilja hitta nån sån braig kurs :) Lycka till! / Gitta

Postat av: Mamsen
2014-06-23 - 12:31:30

Jag ser att du haft en härlig vecka på dina bilder, både prinsen och du, det lyser om er =))
Kramis


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: