KG Svensson Coachar


 
 
Brrr, i morse när man åkte till stallet, 06.30 ^^, så visade det alldeles för mycket minus i bilen, hela -15 här i Halmstad =( Men nu när solen är framme är det riktigt skönt. Hoppas verkligen att det går åt det hållet...
 
 
KG var och tränade för oss på HFK idag, när jag visade filmen för Carola på löshoppningen igår gick han förbi och då ville han kika med. Han sa att den gråa hoppade riktigt fint med ryggen och sedan när han fick se Cassador hoppa sa han, "ja han hoppar inte med ryggen", jag svarade, "nej jag vet, det är ju det jag vill försöka träna på om det går". Då sa han "kom här ska jag ge dig en övning". VILKEN going han är KG, jag som har frågat runt efter övningar där han måste lära sig använda ryggen och så kommer självaste KG med en bara sådär. Ibland tror jag verkligen på meningen, idag var det verkligen meningen att KG skulle gå förbi när jag visade filmen och sedan ge mig en övning, HOPPAS verkligen att denna funkar. Han tyckte att jag skulle löshoppa Cassador 1 gång i veckan nu med denna övning så det ska verkligen införas. Vilken Guldgosse han är KG ;-)
 
Förstår ni er på övningen?? ;) Till höger ser ni ett räcke med markbom, sedan tyckte han att jag skulle ha 7.10 till en parallell oxer. Framför oxern ligger det en markbom som man drar fram allt eftersom och efter hindret ligger det en bom på två sockerbitar, som du också ska dra ut från hindret. Tillslut så ser ni att han har ritat språngkurvan som man vill uppnå med uppgiften. Sockerbitarna med bommen på efter ska göra så att hästen drar ner huvudet och titta på hindret. Ska bli spännande och se han göra detta och jag kommer verkligen att dokumentera allt han gör, filma varje gång han kommer. Sedan om han svarar bra på det kommer jag att sitta upp och hoppa han, men jag kommer att löshoppa han några gånger först för att se hur han gör och utvecklas själv. =) Spännande!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I morgon blir det lite banhoppning tänkte jag. Nu fick de ju hoppa av sig lite igår så jag hoppas att båda är lugna ^^. Sedan tänkte jag boka in en förmiddag och åka iväg till Båstad nästa vecka för sedan är det tävling i Helsningborg på söndag med båda pollarna. Corvette får gå en klass för att känna av lite och Cassador får gå två klasser, höjder 1.05 och 1.15m =)
 
 
 


Postat av: Mamsen
2013-03-15 - 18:06:35

Brrrrrr...i morse samma tid var det -20 grader i Gislaved. Nu får vädergudarna ge sig, vi vill ha vår. Lite roligare att ta ut pållarna när fåglarna kvittrar och solen skiner, ingen snö och is =)) kramis


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: