Ibland blir man ledsen..


 
 
Ni som känner mig vet hur mycket jag kämpar med få upp Cassador i hull. Fick denna kommentar nu...
 
Från Linda?!
 
Kanske dags att fodra upp?? :(
 
 

mitt svar:
 
Hej Linda!! Om du ställt en annan fråga eller följt min blogg så hade du förstått det lite bättre. Cassador är en holländsk häst med fullblod i typen. Han hade fri tillgång till hösilage men nu bytt till ensilage. Jag gör korrekta foderstarter med hackad lusern, olja, hippo cool och PLUSS protein. Han gick på ett bete i somras i 5 veckor på höga värden, mitt svenska sto rullade hem som en tjock tunna medans Cassador såg ut så här. Jag avmaskar honom och kollar träckprov. Han är inte stor i maten och man kan inte tvinga en häst massa mat. Något mer du vill påpeka efter detta svar??
 
Cassador är en mycket pigg och glad häst, va hos veterinären för ett tag sedan och det va absolut inget fel på honom. Fin och glansig päls, tyvärr den typen av häst som är svår att få upp i hull...
 
 
 
 
 
 


Postat av: Ryttarlivet.com
2014-02-19 - 00:00:43

Ta inte åt dig av negativa kommentarer, det stjäl bara energi. Men jag vet att det är svårt ;) Du känner dina hästar bäst och vet hur du ska ta hand om dem, lita till dig själv. Sedan är det en helt annan sak med konstruktiv kritik och trevliga frågor såklart men i det här fallet kändes det inte som en särskilt välmenande kommentar.

Svar: Tack fina <3 Nej jag tar absolut inte åt mig, blir bara ledsen när folk bara hoppar på en utan att fråga först. Hade det varit jag, vilket jag för det första inte ens skulle fråga, MEN OM, så skulle jag fråga VARFÖR den är så smal??? En helt normal och ok fråga att ställa :) Tack för att jag har dig och alla mina andra läsare som förstår <3
Ica

URL: http://ryttarlivet.com


Postat av: Matilda
2014-02-19 - 07:48:16

Ödlan har också lätt för att bli lite tunn men sen jag började med mycket olja i hans mat så han blivit rund och fått en nacke :o

Svar: Ja jag kan tänka mig att Ödlan är också av den typen lite svår, jag såg ju han det första året och matglada är ju hästarna, men vilken olja använder du??
Ica

URL: http://www.showjumper.se


Postat av: Erika Pettersson
2014-02-19 - 08:44:10

Va trött jag blir på sånt folk som slänger in såna kommentarer utan att veta grundanledningen. :/

SV:
Jo får se vad jag hittar på hon ska besiktas idag det är därför jag är osäker på vad jag hittar på med henne. ;)
visar de sig vara något så kanske hon måste vila, men jag hoppas ju självklart hon går igenom en veterinär besiktning utan anmärkningar. :)

Svar: Tack <3 Ja man blir lite besviken på mänskligheten, komma in här och bara tycka en sak utan att fråga eller veta varför?! =(
Ica

URL: http://erikapettersson.webblogg.se/


Postat av: Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥
2014-02-19 - 09:42:17

sv; dom är verkligen sjuuukt söta! ♥ ♥ älskar när dom ligger och sover i sitt lilla skjul (det är också superlitet) och dom är som små gosedjur!!

Tycker Cassador ser jättefin ut! Etoo är också ganska tunn av sig men han har fri tillgång så det är då inte att han inte får mat :) Det är ju olika hästar bara! ♥

Svar: Jag vet, och tack för din kommentar <3
Ica

URL: http://neapocalypse.blogg.se/


Postat av: Christa
2014-02-19 - 10:21:20

Han är ju en racerponny så självklart är han smäcker 😊
Kram, tant C
(Jag vet att han inte är en ponny, egentligen 😜)

Svar: Haha, jaaaa, energin är den INTE fel på ^^ <3 Tack för dina varma ord! Kram
Ica

Postat av: Josefine
2014-02-19 - 11:06:24

Mitt halvblod var också av den typen som hade väldigt svårt för att lägga på sig och det kombinerat med en häst som behövde röra på sig 6 dgr/vecka för att inte bli knasig var inte en lätt kombination, han blev såpass tunn under pälsfällningen att man knappt ville visa upp honom på träningar/tävlingar eftersom han såg ut som han gick på svältdiet...detta trots fri tillgång på hö/hösilage och en i övrigt noga uträknad foderstat =( Men sista året jag hade honom så fick vi tipset att använda foderjäst och det är funkade för oss. Foderjästen hjälper kroppen att tillgodogöra sig energi och protein som dom får i sig :)
http://www.hogstaridsport.com/diamond-v-p-1794-c-262.aspx

Svar: Tack för din fina kommentar, ja vi är ju många som har problem med våra tunna hästar. Håller just nu på med ett lite längre inlägg angående detta, lite annorlunda så kika på det sen ;)
Ica

URL: http://jossanbreding.blogg.se


Postat av: Lina
2014-02-19 - 14:43:22

Ja, ibland är det inte VAD man säger utan HUR man säger det, eller i detta fall frågan som mer är som ett konstaterande.
Jag kan ju själv vara ganska tuff och rak i mina kommentarer men jag försöker säga det på ett bra sätt, vet inte om jag lyckas alla gånger men du vet ju att jag inte menar något illa med det jag skriver.
Linda, du kanske menade att fråga egentligen men formulerade det lite för kort så det blev fel?
Vad vet jag, ibland blir det ju tokigt fast man inte menar så.
Kanske du skulle ha skrivit "Han ser lite tunn ut, har han svårt att hålla hullet?" Och ibland får ens ord en annan innebörd om man också lägger till något snällt som "han ser fin ut annars, bara lite tunn"
Vi hästfolk måste bli bättre på att vara snälla och respektera varann, det finns ALLTID något snällt att säga till alla, även den man tycker rider illa men vi har ju alla varit där någon gång och vet inte vad just det ekipaget kämpar med. Det har hänt att jag tränat samtidigt med någon som jag inte känner och sett att det inte gått så bra och att ryttaren är besviken men då har jag kanske sagt att "han var jättefin i den där hörnpasseringen" Ja, det kan låta litet och larvigt men det gjorde hela hennes (ryttarens) dag. Hon blev så glad och strålade "tycker du det" Det är faktiskt inte svårare än så och efter den dagen var hon alltid glad att se mig vilket gjorde mig glad också.
Ibland när jag åker iväg och tränar är det så dålig stämning, folk hälsar knappt. Ibland orkar jag inte bry mig, kör mitt race och åker hem men oftast försöker jag bryta den stela stämningen och helt enkelt säga något snällt till den första jag kommer åt vilket får dom helt ur balans och vips så är alla mer vänligt inställda.
Det bästa är att ställa en snäll fråga, typ "Vilken fin häst du har, vad är det för stam? Fördelen med en snäll fråga är att personen måste svara, dels för jag frågade något men också för att jag var vänlig och att ignorera det vore ohyfsat även för den mest snorkiga dressyrtant :)
Kämpa på du Erica, som du kan se på alla kommentarer så är du inte ensam om att ha en häst som är svår att hålla hull på, jag har också samma problem. På vintern vill jag bara gömma mig för mitt sto ser för jäkligt ut, särskilt utan sadel och hon har också fri tillgång på bra grovfoder osv. Dessutom har hon lätt att få skav, men bara när hon har vinterpäls, när den är borta är hon hur fin som helst men fortfarande tunn trots bete och hela faderullan. Tack för tipset om foderjäst Josefine, tror jag har provat det mesta till min totto men foderjäst har jag missat så det får jag kolla upp.
Kram på dig Erica :)

Postat av: Erika Pettersson
2014-02-19 - 15:19:03

SV; folk tror dom vet och kan allt när det sitter bakom en dator skräm, mobil eller vad de nu skriver ifrån. :)
skit it och låt dom inte trycka ner dig, dock lättare sagt än gjort.

Svar: <3 Tack fina vän!!
Ica

URL: http://erikapettersson.webblogg.se/


Postat av: MalinKalin
2014-02-19 - 18:24:27

Så himla onödigt med såna kommentarer. Folk borde tänka mer innan dom skriver nåt. Det är ju viktigt hur man formulerar en mening. Varför ska man anklaga nån direkt när man egentligen inte vet hur det ligger till?! Jag tycker i alla fall att han ser pigg och glad ut och verkar vara väldigt nöjd med livet :)

URL: http://malinkalin.blogg.se


Postat av: silverbjälke
2014-02-22 - 20:16:02

Undrar vad för stam han har? Har själv en holländsk som är väldigt lik i typen och svår att få upp, smal över bogen och långa ben. Tittar på dina videos och kollar lite, klurar på ett bra tips till dig men vill veta mer om hästen. Har egentligen som princip att inte ge tips till hästar och ryttare jag inte känner som ekipage eftersom det lätt kan bli fel men här har jag hittat två skäl. 1 för att det verkar som du både kan och vill men kört fast i ett par detaljer och behöver ett opartiskt och objektivt bollplank , och 2 för att jag tror jag gillar hästen och vill se er lyckas. Maila om det är nåt, jag hör av mig snart. [email protected]

Svar: ååå jaaa, jag väntar på det <3 Tack snälla du!!
Ica

URL: http://finest.se/silverbj%C3%A4lke


Postat av: sara
2014-02-23 - 00:49:26

Mitt sto är likadant, vissa dagar kan man skymta revbenen på henne. Har tidigare gett henne 12kg hö/dag, vilket är de mesta hon får i sig. men nu har jag precis bytt stall där de har fri tillgång ute i hagen, så får hoppas att hon lägger på sig lite. Har även börjat ge lite olja, då jag vet att tidigare ägaren gav henne det under vinter halvåret. Men visst är det svårt, och det är inte alls kul när man får kommentarer som denna. kämpa på! :)

URL: http://saraochnikoline.blogg.se



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: