The true story about my Fantasy Horse


 
 
 
Nu kommer det som många har frågat efter, jag har inte kännt att jag haft tiden att sitta ner och verkligen ge er 100% till denna berättelse, men nu har jag det och äntligen ska ni få ta del av min fina prins. Jag ska även härmed inte bli som vissa stora bloggare (no name), Som lovar och ALDRIG håller det dem lovar. Ställer ni en fråga så SKA jag svara på den, har ni en önskan om ett inlägg, SKA jag göra det. Vet att det har varit lite mycket i mitt huvud/livet och det är det fortfarande.. allt är så rörigt och jag vill bara få ordning på allt... <3
 
 
CASSADOR H, 7 år idag.
 
 
 
 
 
Cassadors stamtavla
 
 
 
 
Cassador föddes i Juni 2007 på ett stuteri i Holland som heter Stoeterij de Huurne. Cassador avlades säkert för att bli en dressyrhäst då hans pappa, Fürst Fantasy, är en dressyrhingst. Däremot så är han ingen renavlad dressyrhäst utan hans morfar är den kända Sandro hopphingsten.
 
 
Fürst Fantasy
 
Sandro
 
 
 
För två år sedan, i början av Januari 2012, sa en dåvarande vän till mig att hon tyckte att jag skulle sälja Corvette och köpa mig en annan häst. Corvette har inte alltid varit den populära hästen bland folk på grund av hennes storlek. Denna vän, ringde mig en dag och sa att en bekant till henne va nere på ett ställe i Holland och tittade på försäljningshästar. Han hade ringt till henne på måndagen och sagt att det fanns en fux som han tyckte hon skulle köpa. Hon ville dock inte köpa någon häst just nu men tyckte jag skulle ta en titt på denna fux. Hon gav mig deras youtubesida, Veldstar Stables, jag skulle söka på jaspermaria.
 
 
 
 
Jag fick då upp en sida med massa youtubeklipp med riktigt riktigt fina hästar. Jag fick aldrig något namn vid första samtalet utan började titta runt på hästarna. När jag tittade igenom klippen trodde jag knappt det va möjligt att hitta så många fina hästar på ett och samma ställe. Alla hoppade väldigt onaturligt bra, alla va positiva och gjorde inte ett fel och alla kickade ut med bakbenen på samma sätt. Jag fastnade dock för en enda häst, en svartbrun liten kille som hade en mjuk teknik över hinderna, även han kickade ut med bakbenen. Tyckte han såg riktigt läcker ut och jag har alltid gillat de lite mindre hästarna trots min långa längd, 1.73. Jag tittade ändå vidare för att hitta den där fuxen, fick ett till samtal om ett namn jag skulle söka på. Alla dessa hästar hade inga namn utan de stod under deras härstamning, Far och Morfaderns namn. Jag minns inte vad jag sökte på men hittade den tillslut. Först och främst gillar jag inte fuxhästar och att köpa något på nätet som jag inte ens provat, en fux, no way. Så jag gick tillbaka bland mina klipp och fann denna häst igen som jag fastnade för. Hästen hette Fürst Fantasy X Sandro. Jag ringde tillbaka och frågade om denna vän kunde ringa till Holland och kolla om hästen fortfarande va tillsalu, för skulle jag köpa en häst skulle det vara just denna. Första samtalet va på måndagen, på fredagen hade de mina pengar och på tisdagen veckan efter stod han i mitt stall. Jag hade ingen aning om vad hästen hette, jag hade aldrig provridit honom, aldrig känt hans päls i min hand, aldrig tittat honom i ögonen.... I själva verket, I knew nothing!!
 
 
 
 
 
Mitt bevis jag har kvar, grimman som man får där det står www.Veldstar.nl. Samma grimma som Tyra hade på sin häst från Veldstar men som hon suddade ut texten från. Jag skäms inte för att ha köpt Cassador från detta ställe, men efter lite erfarenhet och lite mer bakom pannbenet så skulle jag inte gjort det idag. Jag har fått höra mycket om detta ställe, jag vet inte vad jag ska lyssna på. Denna manliga vän sa en sak i höstas när jag träffade honom på en tävling. "Denna häst är den enda jag sett som har varit ok ifrån detta ställe".. för mig säger det en hel del när det kommer från en man som har sett ett X antal hästar i sitt liv. Ja menar, varför hoppar alla hästar så onaturligt bra?? Varför köper inte världstjärnor dessa hästar om de hoppar hinder på 1.60 med grym teknik?? Som han 
också sa och hade ifrågasatt dessa personer han träffade nere i Holland. Varför klipper de i filmerna?? Du tittar inte många sekunder på ett och samma scenario, utan hela tiden olika scener.
Detta är mina tankar och funderingar kring Veldstar, jag kan ha väldigt fel, jag kan ha väldigt rätt... men nu sätter jag punkt för detta och kommer inte prata mer om det. Jag ska njuta av min Veldstarhäst som efter 2 år med mig inte visat någon tendens till skada eller orenheter.
 
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
Cassador på svensk mark
 
Jag va väldigt spänd och nyfiken på min nya häst, provred han första gången i glasridhuset och vilken känsla. Jag trodde inte det va sant. Hela jag bubblade av lycka!! Jag sa, "yes, jag köper denna häst, visst ja, det har jag ju redan gjort". Han va en pärla att rida på, när man väl kommit upp på honom. Han va väldigt rädd och nervig när han kom. Så fort jag hade ett spö i närheten eller höjde handen så kröp han ur skinnet. Jag fick antingen ha hjälp med att hoppa upp på honom eller ställa han i ett hörn. Jag minns även första ridturen ut i skogen, för mig är det väldigt väldigt viktigt att hästar rids ut. Inte bara nöta nöta och nöta i ridhuset, det mår jag inte bra utav och inte hästens ben och huvud heller. Cassador kom bara en liten bit från ridhuset, sedan ställde han sig rakt upp på bakbenen flera gånger och va fullkomligt livrädd för allt, och verkligen allt. Han trodde allt skulle äta upp honom.
 
 
Här försöker jag ta mig upp, Jennifer håller i honom
 
 
 
Jag kommer ihåg första gången jag skulle hoppa honom, det va tillsammans med denna vännen som hjälpt mig att få hit honom. Jag skulle hoppa ett litet minikryss och han va så laddad och explosiv och jag visste inte hur jag skulle hantera det så det blev ett stopp. När man rider Cassador helt vanligt utan hinder så va han ganska cool, väldigt tittig och spänd ibland men så fort det dyker fram hinder så blir han både taggad och galen. Denna vän tyckte inte att jag skulle behålla honom för hon tyckte inte att jag klarade av en så het häst och började leta efter någon som kunde köpa honom. Jag visste heller inte vad jag skulle göra då jag va så himla grön på alla plan. En dag fick jag ett erbjudande att sälja honom för det dubbla vad jag köpt honom för. Min ena sida ville göra det rätt för hästen, jag kanske inte skulle klara av att tävla honom, medans min andra envisa sida ville kämpa och göra ett försök. Jag tog beslutet att behålla honom, vi hoppade lite pay and jumps och någon lokal tävling...
 
 
Vår första pay and jump tillsammans
 
 
 
 
 
Sen bestämde jag mig för att kontakta en ruttinerad tjej, jag ville att hon skulle tävla Cassador och kvala honom till Falsterbo, då jag ville ha en duktig ryttare på honom. Hon verkligen älskade Cassador och ville jättegärna tävla honom och försöka kvala honom till Falsterbo, hon har grymt bra hand med unghästar. De va ett bra försök men tyvärr hade han lite nedslag här och där, sista rutan på Falsterbopappret rev han också. Vilket va ren otur! Folk började nu ifrågasätta mig varför jag inte red honom själv, en del hade ju sett mig hoppa honom och en del inte. Men alltid samma fråga "Varför tävlar du inte honom själv?". Jag kände att jag inte hade råd att lägga pengar på att någon annan red honom och skulle jag fortsätta så kunde jag ju likagärna sälja honom. Jag hade inte betalat in till swede horse, unghästchampionatet, så det betydde att jag va tvungen att sätta 3 felfria 1.20 med honom helt själv, om jag nu valde att rida honom och till denna tävling. Så jag bestämde själv, då jag har inte många i min närhet att rådfråga när det gäller hästar, att rida och tävla honom helt själv. Ni kan själva se resultatet nedan, jag lyckades sätta 3 felfria 1.20 på raken och jag va helt lyrisk och helt överlycklig över min fina häst men även min egna prestation.
 
 
 
 
 
 
 Så här glad var jag, bilden är taget efter min första felfria 1.20 med Cassador
 
 
 

Vi lyckades ju ta oss till Flyinge och rida Swede Horse unghästchampionat. Vi red felfritt i 1.20 första dagen men andra dagen glömde jag banan. Cassador rev ett hinder, jag vände då på huvudet och red rakt fram utan att titta efter nästa hinder. Jag gjorde ingen stor sak utav det när jag väl kom på att jag red fel, jag klappade min häst, gav publiken ett leende och kom sedan på de 4 sista 125 hinderna felfritt, dock avslutade vi med 10 fel. De misstaget gjorde jag, en amatör som knappt tävlat ett helt år. Vad gjorde jag där egentligen??
 
 
 
Cassador har alltid hoppat lite för högt över hinderna, höjden ni ser på bilden är 1.25
 
 

 
Nu har jag berättat lite kort om hela Cassadors första år i Sverige. Det andra året, 2013 har ni en del kunnat följa med på då jag startade bloggen i februari förra året. Vi hade ett toppen år i början av 2013, Cassador gjorde många felfria rundor i både 1.20 och 1.30 och även under sommaren. Vi kvalade även till Falsterbo detta år men det gick inte så bra där, mycket av detta berodde på min amatörsida och dålig koll. Nu är Cassador behandlad i kroppen, varit hos tandläkaren och tränar regelbundet för hopp och dressyrtränare. Vi skapar nya mål för varje år och detta år, 2014 ska vi kvala till Falsterbo, the tour of amateurs. Vi får se hur långt vi kommer men jag ska göra mitt bästa för min häst. Jag tror nämligen att han gillar mig för den jag är.... <3
 
 
 
Livet är för kort för att slösas bort, får du chansen så ta den.
Lyssna till många men bilda din egen uppfattning.
Det finns många bra vägar men även många mindre bra.
Om du inte väljer fel väg ibland kan du aldrig veta hur du ska kunna göra det bättre nästa gång.
Livet är en prövning och innehåller både ris och ros.
Njut av livet och ge fan på att just DU, SKA kunna lyckas, no matter what!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Postat av: Amanda
2014-02-04 - 19:25:54

Kul inlägg :D Och superfina bilder!

URL: http://amandadudas.blogg.se


Postat av: Christa
2014-02-04 - 21:02:35

Gud vad coolt! Du är ju jättemodig och som jag skrivit förut: han gillar dig <3
Jag är så nyfiken på hur det ska gå för er, så jag kommer fortsätta följa er resa.
Rid så det ryker ;)
Kram, Tant C

URL: http://sangrud.se


Postat av: Lina
2014-02-05 - 10:17:23

Fint inlägg och fina bilder :)

Postat av: Natalie
2014-02-05 - 10:34:00

Fin berättelse! Han verkar vara en väldigt trevlig häst. Det är roligt när det verkligen klickar mellan häst och ryttare. :-)

URL: http://nataliesnordsvenskar.wordpress.com


Postat av: Amanda
2014-02-05 - 12:30:12

Ville bara tacka dig för din underbara kommentar. Det känns verkligen jättebra när du skriver sådär. Någon gång hoppas jag att jag hittar en häst och får samma band som jag och Mowgli hade. Hästar, vilka fantastiska djur!

URL: http://amandadudas.blogg.se


Postat av: MALIN
2014-02-05 - 13:24:56

himla himla fina bilder på er! älskar bilden på dig och cassandor när ni kramar varandra och han har ett pris på sig. jättefin!

URL: http://malinkirstine.forme.se/


Postat av: Jessica
2014-02-05 - 14:17:47

Vad roligt att ta del av er historia! Men jag måste bara fråga, inte som i "ifrågasätta" utan helt enkelt en fråga då jag inte vet (=okunskap). Du skriver att han var pigg och kunde bli lite galen när ni hoppade, och sen är det bilder på er första P&J. Jag tycker mig skymta sporrar, hur kom det sig att du valde att rida med dem?
Sedan undrar jag även vad han hade gjort innan han kom till dig, alltså utbildningsmässigt och ev tävlingsstarter? :)

URL: http://vinna.blogg.se


Postat av: marianne
2014-02-06 - 08:35:21

Massa fina bilder här :) jag älskar den där han räcker ut tungan åt dej, som om han ville ge dej en slick på kinden <3

Sv, jo jag har en sjö på vardera sida gården, en minut från hästarnas badplats :) det är guld att kyla ner benen där efter ridturerna på sommaren :)

URL: http://marresmams.blogg.se


Postat av: Camilla Danielsson
2014-02-06 - 10:00:27

han hoppar verkligen super fint, dock väldigt stort över dom låga hindren så kapaciteten kan man nog inte klaga på ;D...

Kul att läsa lite gran om er och hur det gått och fina bilder

SV: haha ja just nu vill man kanske inte ha linne på sig ;D

URL: http://bbqridtravare.blogg.se/


Postat av: Julia
2014-02-08 - 00:25:54

:D <3 ni är så fina!

URL: http://ohjuliet.blogg.se


Postat av: Linda
2014-02-08 - 08:58:17

Roligt att läsa, bra inlägg! :)

URL: http://lindabj.blogg.se


Postat av: molly - jmphoto ♛
2014-02-11 - 22:02:12

så himla fina hästar har du verkligen! :)

URL: http://jmphoto.webblogg.se


Postat av: Nora Bååth
2014-02-11 - 22:08:06

Så himla fin :D

URL: http://norabaath.se


Postat av: Agnes Bjurek
2014-02-11 - 22:08:21

Vilka fina bilder!

URL: http://agnesbjurek.blogg.se/


Postat av: Petra
2014-02-11 - 22:09:33

jätte fin blogg och jätte fin berättelse om dig och en underbart fin häst! :D

URL: http://demonornot.blogg.se/


Postat av: Maria
2014-02-11 - 22:10:14

Vilken superfin häst du har där :-)

URL: http://horsemarket.se


Postat av: Jannike
2014-02-11 - 22:15:55

Vilken fin text att få läsa! :D

URL: http://intebaraentravare.blogg.se


Postat av: Sofie Hedman
2014-02-11 - 22:31:18

Gu så bra å fint skrivet! Din häst verkar helt underbar ju! :)
KRAM

URL: http://sofiehedmaan.blogg.se/


Postat av: Sofia
2014-11-01 - 17:28:07

Asså åh, vilken inspiration!

Svar: Va roligt <3
Ica


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: