Kan det redan visa sig....?!


 
 
Klockan åtta ringde klockan och det tog emot att gå upp så jag somnade lite till men gick upp efter 20 minuter. Åkte direkt till stallet där jag och Sandras mamma mockade och fixade stallet innan jag tog in Cassador. Han var mycket lugnare i stallgången trots att Sandras pappa bankade i taket. När jag stod och studerade honom så tyckte ja att han va lite rund om magen men tänkte inte mer på det.. fören jag hade satt upp och skulle spänna det sista hålet som jag alltid brukar göra. Det tog lixom lite emot att spänna det men jag gjorde det ialf. Ja menar, kan han redan ha gått upp vikt på bara några dagar med nya maten?!?!
 
Ringde och pratade med Sandra då hon va iväg och jobbade, även hon hade tyckt hon märkt skillnad på dessa dagar. Shit, tänk om en vecka isåfall?! haha, nä nu ska jag inte ha höga förväntningar här heller men tänk om...
 
Idag fick han göra ett lite längre galoppjobb Cassador, blev en lite längre runda än jag tänkt mig då det är så många vägar att välja i skogen så valde jag att följa ett ensamt spår. Det var blandat i underlaget men mest vanligt grus, vi red förbi bäckar, sjöar och riktigt mysig skog. Såg även massa kantareller som jag ville hoppa av och plocka, men det hade jag inte tid för ;) Cassador va väldigt taggad i början men lugnade sig ganska mycket. Va väldigt vinglig då han gärna ville titta på allt läskigt i skogen men för övrigt är jag riktigt nöjd med rundan, som sagt. Kräver inte så mycket av honom nu än att han bara ska lyssna på mig och inte rusa iväg. Fick säga till han två gånger idag med halt eller förhållning då han ville sticka, men han lyssnar väldigt fort och jobbar på så gott han kan. När det är dags ska jag följa med Sandra när hon kör den långa rundan på 1,5 mil. SJUKT COOLT!!! Tänk va fin Cassador kommer bli i kroppen, här ska kondis och muskler jobbas fram.
 
Vi har även bestämt att Cassador stannar augusti också, två månader borde verkligen göra susen och 1,5 månad med nytt foder, tillskott och ridning på rakt spår kommer nog verkligen göra skillnad. Det få tar den tid det tar, jag har inget inplanerat mer år som vi strävat emot. Bättre vi backar och gör ett grymt 2015 istället, men självklart kommer vi både att vara redo för lite tävling i höst, det hoppas jag ialf :)
 
När jag kom till stallet idag hade Cassador fått nya skor, smidigt och bra att bo hos hovis för det var verkligen dags ;) Sandra sa, nu hade skorna börjat skramla och det klarar jag inte av att höra på. 
 
 
Här kan ni se en raka med två underlag, till höger lite mjukare och till vänster lite fastare. Rena drömvägarna att rida på. Så himla glad att Cassador får vara kvar ett tag till, Sandra tyckte det och jag sa inte direkt emot. Även hon kämpar med att få upp honom i vikt och har koll på höet och mängden han äter. Han har rensat allt hö varje dag nu, det gjorde han inte ofta på gamla stället, så håll nu tummarna att jag kan få köpa hö av samma bonde som Sandra tar ifrån. En sak är säker, jag tänker inte betala 3 spänn för de höet Cassador ätit av tidigare....!!
 
 
 
 
 
 
Det där är glada ögon, han gillar verkligen detta ställe och även sin fina box.
 
 


Postat av: MalinKalin
2014-07-16 - 21:39:13

Oj då var det verkligen en dunderkur om det syns skillnad redan. Hoppas! :D

URL: http://malinkalin.blogg.se


Postat av: Elin
2014-07-16 - 23:03:14

Hej! Läst din blogg ett litet tag och tycker den är så bra!! En sak jag tänkte på när du sa att han redan har lagt på sig. Tror du inte han trivs bättre i det här stallet än det han vanligtvis står? Så var det iallafall för min häst som blev mycket rundare och finare i ridningen när han trivdes i stallet :) Lycka till med allt!! Kram

Postat av: Emelie
2014-07-17 - 12:12:08

Min blev också lugnare när vi flyttade till ett mindre, lugnare stall med stora hagar och hagkompisar. Kan kanske vara en bidragande orsak för din med :) Kanske blir mer harmonisk i sinnet :)


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: