spricker av stolthet!


 
Det är så tråkigt att jag inte kan blogga så mycket, jag har massor jag vill berätta hela tiden men jag orkar inte använda mobilen till det. Datorn vill jag bara kasta i soporna, men jag kommer börja kolla på något nytt. Jag är ekonomisk av mig (från småland, men allt annat än snål) så jag tänkte kika på nätet vad som finns, priser och modeller. Jag vet ju inte ens vad jag vill ha än?! Tänk, sen kan jag bomba er med inlägg och bloggen kan växa med massa liv, passion och tankar :D
 
IDAG hade jag och Cassador det BÄSTA passet ute i skogen och även på väldigt länge. Cassador har alltid varit en arbetsmaskin men inte riktigt hittat lugnet med all energi och vilja han har i kroppen. Inte en enda gång hade vi en fajt idag, han lyssnade till 110% på mig hela tiden. Vi brukar fajtas lite ute i skogen när han vill sticka iväg, vara spänd och okoncentrerad, men de varar bara några sekunder då han alltid ger sig men jag har strävat mot att slippa det, att han ska lyssna på mig från början och bara finna sig i de tempot jag väljer. 
 
Jag började med att skritta andra hållet idag, bryta mönster det gillar jag, speciellt med Cassador då han är en väldigt smart häst med mycket vilja. Om han hade kunnat prata så hade han sagt, "vad ska vi göra nu? Åh detta kan jag lätt som en plätt jag vill bara göra det lite fortare! Jag vill gasa hela tiden, jag är en supersnabb racerbil som aldrig ger upp! Skritta och trava är överflödiga gångarter, galopp hela tiden tack!". 
Sen travade vi en liten bit men fattade galopp ganska snabbt. Jag är supernoga med övergångarna i skogen nu, han får absolut inte explodera och spänna sig direkt. Cassador får absolut godkänt i sina fattningar :).
Sen galoppade vi en stund, noga med att använda höger och vänster galopp lika mycket. Denna runda är som en STOR volt, någon km men osäker på hur lång så får ta och mäta nästa gång. När vi hade ridit ett varv skrittade vi ner till sjön som ligger precis nedanför spåret, badade lite men inte alls länge. Gick i några gånger, hoppade över en stock ner i vattnet och sen va det bra. Ville galoppa en runda till då tiden alltid är
snål. När man har pausat en stund från galoppen och gjort lite annat så kan han bli väldigt explosiv och spänd när man ger sig på den igen, men det va inte alls så farligt och han slappnade av fort. 
 
Det bästa med passet idag va att Cassador ville göra 110% rätt, lyssnade på mig, va mer avslappnad än vanligt och i slutet så frustande hela han. Jag gungade med i en riktigt bra arbetsgalopp, Cassador va mjuk och följsam. En avslappnad häst som jobbar rätt ger ifrån sig det där underbara frustet som jag strävar efter under varje pass. Han får mer än gärna frusta, pusta och skumma <3 
 
Golden Wing bettet är det bästa köpet på länge, hand i hand går det med hjälptyglarna!! När jag har jobbat han mer på banan kommer jag göra en lång utvärdering av bettet men so far, KÖP DET!! Cassador är så lugn i munnen så jag undrar om han har något bett i huvudtaget, hoppas bara det funkar lika bra på banan som i skogen!!
 
 
 
 
 
Cassador får alltid återhämtningsmat efter hårda ridpass numera. Han måste få massa mat så han kan fortsätta bygga, stärka och orka mycket med sin kropp! Slobber mash är snart slut i sina provpåsar, använder sen vetekli och hippo one men foderbutiken säger att det är på ingång. 
 


Postat av: MalinKalin
2014-07-24 - 10:10:15

Härligt att han går så bra på nya bettet :)

URL: http://malinkalin.blogg.se


Postat av: Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥
2014-07-24 - 20:27:44

Åååh vad kul att det går bra!
Går mindre bra för mig och min sköthäst, ändå framåt men det är så svårt att kunna göra någonting alls när vi inte har en ridplan :/ Allt är ju så distraherande!

URL: http://neapocalypse.blogg.se/Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: