En lugnare Cassador <3


 
 
 
Idag hoppade vi vårt andra pass, han har vilat från hoppningen i 25 dagar och nu är det dags att testa lite. Jag tycker inte att jag behöver vänta längre med det utan nu ska vi träna och bli starka i det vi gillar att göra tillsammans. Tävla och hoppträna är just nu två helt olika saker och mål, tävla tar vi när vi är redo, det är även där han blir extra stark och jobbig. Han har ju varit jobbig även på träning så nu dessa två pass på hoppbanan har verkligen varit stor skillnad från tidigare.
 
Vi började med att bara jogga fram lite lätt, krävde inget extra utan bara uppvärmning (behöver jag säga hur varmt det var?!). Sedan gick jag direkt på galoppen och red i fältsits i båda varven, han låg inte alls på som han brukar göra när hinderna står framme, riktigt fin i vänster och bara en gnutta spänd i höger.
 
När vi både kändes redo så började vi hoppa fram på lite småhinder, en liten studs, oxer i mitten och ett räcke på andra långsidan. När han satte dessa hinder klockrent gjorde jag en bana utav det och sedan höjde vi lite.
 
Hjälptyglarna kommer att finnas där för både mig och Cassador ett tag framöver, jag vill INTE rida med dem egentligen men just nu så mår Cassador super med denna hjälp. Jag rider han stadigt och är så mjuk jag kan vara, han blev lite stark i slutet men är mycket mycket lugnare när jag hoppar honom. I framtiden hoppas jag kunna lägga ner den i en låda och enbart plocka fram vid behov. Allt han sin tid i livet, även denna gramanen, men just nu, tackar jag den <3
 
 
 
 
 
 
SPANA in crazy framben =D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi hade hoppat fram lite på låg höjd så kändes allt så himla bra, han va lagom lugn och lyssnade på mig hela tiden. Egentligen hade jag stannat där och känt mig nöjd, men eftersom vi ska hoppträna för Henrik nästa tisdag så ville jag testa han lite till. Vi höjde upp några hinder men inte över 1 m. Jag ville bara ha mer språng i hans kropp och lite mer höjd som han kunde bita tag i, testa och se vad han skulle göra. 
 
 
 
 
 
 
Ni kan själva se att leendet det lyser hela tiden =D
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jaa, han va helt underbar efter detta med. Visst va han lite trött i kroppen i slutet och vinglig i sin kärra som han lätt blir när han har vilat (och kan även va när han är lite övertaggad) MEN trots detta så bombade han inte hinderna, ord som fint passar hans glädje i ansprången. Han språngkurva blir bara bättre och bättre och jag känner under mig vilken stark vilja och kraft han har. Han vill inte vara i bommarna och han vill göra rätt hela hela tiden, nackdelen är ibland att han vill för mycket. Han är superfin i vänstervarvet men i höger blir han lite spänd när han kommer inpå studsen och blir därför lite vinglig. Visst byter han galopp och är lite vinglig i övrigt men detta var första ordentliga hoppträningen på flera veckor så jag bortser helt från detta och bryr mig inte om det i ridningen. Skulle jag sitta och störa mig på detta så blir det pannkaka för Cassador, jag känner honom så väl vid detta lag så för hans del så stör det honom inte alls. Men visst ska vi träna på att bli starka även där!! Mitt mål i träning nu är att kunna ligga och trimma på runt 1m och hålla rätt galopp inpå alla hinder, inga byten utan min tilllåtelse och bakkärran ska följa med, inte styra som en hajfena ;)
 
 
 
 
 
 
 
En sak som jag aldrig vill träna bort är hans taggning mot hinderna, han får vara hur taggad som helst men inte bomba dem. Han ska vilja hoppa med glädje men med samma tempo runt en hel bana, stark och smidig, det är vårat mål <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi hade hoppat klart galoppade jag runt i båda varven för att få han ännu lugnare och avslappnad, gillar inte att bryta av direkt efter en hoppning och sedan vara klar. Gillar att "jogga" av i alla gångarter, sedan skrittar jag av honom för hand, inte åka på en trött häst <3 
 
 
 
Vad tycker ni, ser ni någon skillnad?? =)
(bara jag som tycker han har "biffat" till sig några kg ^^ ?!)
 
 
 
 
 
 
 
HAAAAAPPPYYYYYY <3
 
 


Postat av: Escaping Reality - ett nytt liv
2014-07-29 - 04:20:31

Han ser jättefin ut, mycket lugnare! Jag gillar hans frambensteknik, ursöt! Oroa dig inte för gramanen, så länge han trivs med den och blir hjälpt är det ju ingen fara.

Svar: Jag blir bara lite nojig men det är ju faktiskt hjälptyglarna så ska inte hänga upp mig mer <3 Ja visst är hans framben söta ^^ inte så många som hoppar så ;)
Ica

URL: http://escapingreality.spotlife.se/


Postat av: jessica
2014-07-29 - 08:49:26

Ser bra ut, inte läst bloggen så länge dock men ser ändå bra ut :) roligt att det funkar också :) ett litet tips bara som jag tänkte på som är lite nojig o tänker mycket på säkerhet osv är att när du hoppar stoppar du in gramanen innanför förbygeln istället för direkt ner till sadelgjorden. Då finns ingen risk att han kan få in frambenen i gramanen när ni hoppar o fastna där i :) som sagt bara ett tips för o minimera olyckor :)

Svar: Tusen tack <3 Men va komiskt, jag tänkte faktiskt på det igår att jag gillar inte att ha den så då hans framben är lite här och där!! Ska absolut göra detta varje gång <3
Ica

URL: http://www.jemaax.blogg.se


Postat av: JuliaJ
2014-07-29 - 20:29:10

Kanon fint!

URL: http://juliaj.se/


Postat av: Johanna
2014-07-29 - 21:26:43

åh jag tycker absolut han ser lugnare ut, fortfarande taggad men sån är ju han! Men det ser absolut mer kontrollerbart ut. Vad duktig du är! :)

URL: http://tigermysig.blogg.se


Postat av: MalinKalin
2014-07-30 - 11:59:54

Vad härligt! :) Ser jättefint ut :D

URL: http://malinkalin.blogg.se



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: