Dagens hoppövning ska byggas..


 
Det här är en perfekt övning som jag behöver träna på. Här får man träna på att reglera sin galopp och få med sig hästen ur svängen till hinder. Resultatet blir att man får en lydig och smidig häst som måste lyssna till sin ryttare, hoppas jag =)
 
Jag kanske inte orkar bygga fram allt men det mesta ska fram!!
 
 
 
 
 
 
 
 

Hinderuppställning

Hinder nr 1: Rättuppstående hinder.

Hinder nr 2A och B: Kombination (20m, 5-6 språng efter hinder nr 1) med en oxer och ett rättuppstående hinder med ett galoppsprång (6.8-7.30m) mellan. För ponny 6.4-6.8m.

Hinder nr 3: Rättuppstående hinder.

Hinder nr 4: Serie som består av ett kryss med travbom framför (2.2-2.5m mellan travbom och hinder). För ponny 2-2.2m. Därefter ett studshinder 3.0m efter krysset (samma för ponny). Serien avslutas med ett stigsprång (6.8m efter).

Hinder nr 5: Rättuppstående hinder.

Hinder nr 6: Cavalettibockar på böjt spår med ca 12m mellanrum.

Hinder nr 7: Kryssoxer med tre galoppbommar framför (avstånd 3.25 m mellan galoppbommarna och 3 m mellan galoppbom och hinder).

 

 

Övning A:

Travhoppa serien (hinder nr 4), fortsätt i galopp över hinder nr 5 (ca 23 m, 6-7 galoppsprång efter hinder nr 4). Vänd in mellan galoppbommarna på långsidan och hoppa hinder nr 1. Avsluta med att rida in på volten över cavalettibockarna (hinder 6A och B).

 

 

 
 
 

Övning B:

Starta i galopp i vänster varv och rid över cavalettibockarna (hinder nr 6A och B). Fortsätt över serien (hinder nr 7), vänd tillbaka över hinder nr 3, växla tempo i galopp på långsidan, vänd över ridbanan och byt till vänster galopp. Avsluta med att hoppa hinder nr 1 och 2A och B på diagonalen.

 

 

 
 
 

Övning C:

Som avslutning hoppar du hela banan i ordningen 1-7.

 

 

 

 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: