Tips från Ica 15/4


 
Fick en följdfråga från Jessica som jag tänkte svara på här =)
 
 
 
************************************************************************************
 
Vad kul! :)

Jag har tänkt lite på ditt inlägg där du svarade på min kommentar :)
Jag har nog kommit fram till att ett lagomt mål för sommaren är kanske, att halt från skritt, från trav och från galopp, ska sitta!

Vad tror du? Tror du man fixar det på en sommar med mycket träning? ;) Eller har jag helt enkelt förenklat det och skulle kunna ha ett högre mål innan somamren är slut? :p

Svårt att svara på kanske, men ändå, är alltid trevligt och bolla frågor med någon annan :)
 
 
 
************************************************************************************
 
 

Hej Jessica, va roligt att du är aktiv i dina mål och viljan att få igenom dem. Jag skulle säg att tiden att få igenom målen hänger på dig, hur du tränar och hur din häst svarar på sin uppgift. Alla hästar har olika inlärningssystem. En del måste man gå den enkla vägen med och en del den svåra. En del behöver lång tid på sig och en del lär sig väldigt fort.
Du känner din häst bäst själv och vet vilken väg den behöver ta. Det kan vara jobbigt för hästen att nöta halt halt, fram, halt, fram och halt, fram på banan alla dagar du tränar det. Börja med att träna halt från skritt och halt från trav på banan och sedan ger du dig ut i skogen och gör samma sak. Det blir roligare för den yngre hästen att byta miljö men ändå träna på samma övningar. Gäller även den äldre..
GLÖM INTE ATT BERÖMMA, när hästen gör rätt måste den få massa beröm, speciellt när det lär sig nya saker. Hästar vet mycket väl när de gör rätt och fel, det vet de genom vårat kroppsspråk och sätt att ge kritik.
 
Jag har aldrig satt ett mål att ex 1 juni ska galoppfattning från skritt funka utan jag lägger upp korta mål. Halt från skritt, halt från trav och halt från galopp, allt tar sin tid och det är egentligen något du kan öva varje gång du rider men du måste blanda in annat i träningen också. I början kan du rikta in dig enbart från skritten och använd längsidan som stöd. När det sitter och rumpan inte åker ut från spåret kan du testa detta på medellinjen. Gör samma i alla gångarter, börja med stöd och sedan testa utan. Hjälp hästen att bära upp sin kropp med ytter och inner skänkel vid halt, inte bara att dra i tygeln ;-)
 
 
 
Ett riktigt bra tips är att klättra mycket i lutande backar, träna att hästen går sakta neråt, huvudet ska söka sig neråt och bakbenen ska trampa under kroppen och se till att inte rumpan åker ut på sidorna. Detta gör att hästen stärker sig i halten =)
 
 
 
Hoppas du fick ett bra svar på din fråga, har du några mer funderingar så är det bara att fråga =)
 
 
 
Här har vi en ordentlig halt...  men vi ska skvätta så lite grus som möjligt ;-)



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: