2013 i klipp, Cassador :)


 
 
Sitter och tittar igenom lite filmklipp på hästarna och funderar lite...
 
 
 
 
 
Här kan ni se Cassador i Helsingborg den mars förra året, ni kan se hur svår han är att rida. Han taggar som tusan inpå hindret, ökar mellan och tar jag för mycket blir han studsig. Ni kan även se att jag har en stor kavaj på mig, jag glömde min men fick snällt låna en av Nettan. Grymt snällt!!
Ni kan även se att jag har det svårt med sitsen på honom, hans kropp är överallt och den rör på sig på ett sätt att jag har svårt att få en bra sits innan och efter hinderna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Första utomhustävlingen i maj förra året, 110 och ja ni kan själva se att Cassador är en utomhushäst. Det är bara att sitta och hålla i sig =) Kanske bromsa lite innan hindret, thats all!!
 
 
 
 
 
Denna runda är sjuukt svår då han ligger på heeela tiden, drar och ökar och vill och vill. Hinderna ligger på 1.25 och vi får problem inpå andra kombinationen som ligger efter ett räcke och ett relaterat avstånd på normala. Han vill inte lugna ner sig och jag tar i han lite för mycket, då hoppar han flackt och fyrkantigt vilket leder till att han drar i bakbommen. Men min kille är grymt hård i huvudet när vi gör fel tillsammans, känslig för mycket men hans vilja är starkare än något.
 
(Ps: Alice bjuder på när hon pratar och snurvlar genom rundan ;)
 
 
 
 
 
 
Här ser ni bilden från oxern som vi rev, ni kan se hur han verkligen kämpar med allt han har <3 Fina hjärtat!! Älskar hans framben, suuuperman hästen
 
 
 
 
1.25, inga problem med höjden ialf :)
 
 
 
 
 
Detta klipp älskar jag, spana in hästen hur han njuter, laddar till 1000 och tycker det är skitroligt!! Som sagt, det är bara att sitta och hålla i sig, bromsa lite när det går för fort, men annars måste jag säg att det är skitjobbigt att sitta på en så laddad häst. Spana in hans framben, hur de verkligen tar i och sträcker sig, speciellt alltid alltid inpå första hindret. Det är det jobbigaste att rida an mot, han är helt vild och galen ^^ Sen kan ni även titta på hans kropp hur han rör sig så förstår ni nog hur många kalorier jag bränner på ett pass på honom...
Han rev ett hinder, en bom, han drog iväg och jag bromsade och det är då han hoppar mer flackt och får hängande framben. Annars kan ni se att 1.30 inte är så svårt för honom, tänk bara om han kund elugna ner sig lite, få ner huvudet och hoppa mer runt. Jag tränar stenhårt på det nu, för att han ska hålla och för att det ska bli lättare för både han och mig att ta oss runt banorna.
 
 
 
 
 
 
Efter sommarvilan klämde vi till med två nollor i 1.20 och 1.30, mycket glad häst och ryttare =) För att inte ha tävlat på flera veckor, varken jag eller Cassador så gjorde vi två supersnygga rundor. Så nöjd med hur min ridning ha utvecklats, tänk er, jag har bara tävlat i två år =D
 
 
 
 
 
 
Avslutar detta inlägg med ett härligt klipp där Cassador hoppar två hinder lätt på 1.40. Jag hoppar inte mina hästar högt hemma, någon enstaka gång annars blir det på träning och tävling. Jag anser inte att mina hästar behöver det, det sliter även mycket på hästarna. Jag tycker markarbetshoppning är grymt bra men visst kan man hoppa något enstaka hinder lite högre då och då för att stämma av. Jag hade aldrig valt att höja upp dessa två hinder till 1.40 hemma om inte Cassador nu bad om det. Han va helt fullkomligt galen när jag hoppade och blev så trött på honom så jag bad tjejerna att de skulle höja hinderna till 1.40 för att han skulle få smaka på något. Och ja, han skärpte till sig och hoppade de lätt som en plätt <3 Fina hjärtat!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1.40..... hmmmm :) detta va en liten tillbakablick under 2013, nu är det 1014 och massa saker kommer att hända. Både på bloggen och på hästryggen, missa inte det. Nu ska jag åka till en kompis en stund, blir lite mer bloggning ikväll :) Massa kramar till er vackra och fina människor som följer mig och hästarna.
 
 
Förstår ni nu varför jag inte ha sporrar och spö på honom?! Jag har ju fullt upp med att hålla i mig och bromsa han lite innan hinderna ^^
 
 
 


Postat av: Mikxki
2014-01-12 - 18:00:09

Riktigt kul att se utvekclingen :)

URL: http://mikxki.blogg.se


Postat av: MalinKalin
2014-01-12 - 18:15:11

Alltså shit pommes vad han hoppar! Tycker ni har utvecklats grymt mycket :)

URL: http://malinkalin.blogg.se


Postat av: Lina
2014-01-12 - 19:09:14

Fantastisk häst, ibland ser han helt galen ut så jag förstår vad du menar med att det inte är så lätt men jäklar vilken potential ni har.
Tror du skulle kunna styra på vilket hinder som helst och han skulle hoppa, han gör nog allt för dig den hästen och jag tror han älskar dig lika mycket som du honom :)
Kram

Postat av: Allroundryttar'n - Anna & Polett
2014-01-12 - 19:35:48

Ja jäklar vad det är krut i honom!! Hoppa kan han i alla fall! Kram <3

URL: http://www.allroundryttarn.horseworld.se


Postat av: Anna
2014-01-12 - 21:28:22

Vad härlig han verkar! Hoppar riktigt trevlig :) Hur gammal är han?

Sv. Jo det ska bli riktigt roligt. Jag kan behöva något nytt att fokusera på!

URL: http://dressyranna.blogg.se


Postat av: EquiAnna- Hästar, utrustning och allt möjligt
2014-01-12 - 23:02:41

Vilken sjukt härlig häst du har, bra studs i dem benen! :) Men förstår att det inte är så lättmanövrerat alla gånger, men du gör det väldigt bra, och vilken utveckling! Blir nog ett skoj 2014 :)

URL: http://equianna.blogg.se


Postat av: Carolin Viétor
2014-01-13 - 00:10:02

Här är de verkligen hopp i galopp ;-) men vilken utveckling ni gjort!!

Har en fråga ang breeders, hur funkade de an anmäla när de är utländska hästar? Hittar bara att de måste ha svenska pass o vara reggade i sverige? Har du reggat om din eller hur gjorde du? (är inte så insatt i alla regler haha) :-)

URL: http://stallcarlsvik.blogg.se


Postat av: emelie
2014-01-13 - 00:10:31

På ett sätt är det bra att bloggen fick en liten paus från corvette, det är så lätt att en rapp skimmel tar över all uppmärksamhet ;) Cassador är ju värd sin beskärda del han med, sådant krutpaket! En del kan inte förstå det jobbiga i att rida dessa känsliga men superheta pållar. JAG fattar vilket jobb det är. Min förra häst va precis så, skutta omkring, hoppa från vilket håll som helst, när som helst hehe. Va helt död efter ett pass på henne.
Du gör ett jävla jobb med honom och det är ju då det känns som bäst när framgångarna kommer!

URL: http://komkoma.blogg.se


Postat av: Johanna
2014-01-13 - 11:14:10

jag har sagt det förut och säger det igen, jag är störtkär i honom! han är så häftig! hela hans energi och hopplycka!

URL: http://tigermysig.blogg.se



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: