Alla kan vi ge en hjälpande hand <3


 
Jag blir så glad och rörd själv när man hjälper andra i svåra situationer. Jag har berättat om den gången jag hjälpte en man i permobil att komma förbi en smal väg då ingen annan gjorde det. Och sedan få ett stort tack med ett leende på läpparna. Det är värt så mycket mer än en 3-rätters middag på lyxig restaurang, då köper jag hellre lite sushi ;P 
Så i lördags gjorde jag det igen. Jag såg en jättegammal tant med sin rullator, som va full med mat och tunga saker. När jag kom ut från Systemet försökte hon få upp sin rullator över trottoarkanten, hon kämpade och jag tog först ett steg förbi men märkte att hon inte fick upp den så jag sa "jag ska hjälpa dig" och tog tag i korgkanten och lyfte upp rullatorn."åå tack tack" svarade den jättegamla tanten och gick in på Systemet ;) 
 
 
 


Postat av: Lina
2014-01-28 - 18:02:09

Men det är ju så det ska vara :)
Ett vänligt ord eller en hjälpande hand kostar så lite och betyder så mycket. Uppmanar alla att tänka och leva efter det, för hur glad blir man inte själv när man är på den mottagande sidan och det känns minst lika bra att ge som att få :)
Erica kan du inte ha ett återkommande inlägg om vänlighet.
En sak som alltid slår mig är att alla säger att dom älskar hästar tex men det brukar ofta bara sträcka sig så långt som till ens egen eller kanske bästa kompisens.
Jag skulle kunna berätta otaliga historier om dessa sk hästälskande människor.
En häst kan ha bajsat i vattenhinken och inte druckit på hela natten men det är det ingen som bryr sig om för "Det är ju inte min häst eller mitt jobb"
Någon har glöm göra i ordning en foderpåse och därför får inte just den hästen mat för "Det är inte mitt jobb"
En häst har råkat rulla av sig täcket och står och fryser i blåsten men "Det är inte mitt jobb, h*n får väl köpa ordentliga saker till sin häst"
Eller man tycker illa om en person i stallet och tar ut det på dennes häst genom att "glömma" ta in den på kvällen eller "glömma" ge den mat osv osv
Om man nu älskar hästar så beter man sig inte på det sättet. Jag skulle aldrig drömma om att ta ut min frustration på någon häst och straffa hästägaren genom att låta hästen lida. Hästen är ALLTID oskyldig!
Jag fixar det där vattnet, foderpåsen och jag har till och med stannat efter vägen för att hjälpa en för mig okänd häst som fastnat i täcket.
Kan du inte lyfta fram detta, hur är det i ditt stall, hjälps ni åt? Kan du känna dig trygg om du skulle ha missat något i stallet?
Erica, kan vi inte slå ett slag för vänligheten???
Lyfta fram det i bloggen så att alla tänker till och sprider det vidare men inte bara ett inlägg utan som ett återkommande tema?
Kram


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: