Cassador 2014


 
 
Mitt träningsupplägg med Cassador 2014
 
  • Cassador ska i början av året konditionstränas på stranden regelbundet. En mycket god kondition är A och O och detta bygger jag upp i början av året, inte under tävlingssäsongen. Då ska den redan finnas där!
  • Klättra i branta backar en gång i veckan, en viktig del i hästens styrketräning.
*******************************************************************************
 
Hittade denna välskrivna text angående klättring i backar

Klättring
Att klättra med hästen, både uppför och nerför, är mycket bra styrketräning. Har man inga bra backar inom ridavstånd bör man överväga att regelbundet transportera hästen till lämpliga backar. Klättring uppför styrker i första hand hästens bakdel medans klättring nedför främst stärker framdelen genom excentrisk (mothållande) träning av musklerna i bogen. Om man stannar i nedförsbacken tvingar man hästen att balansera på sina bakben på ett sätt som efterlinkar en hög grad av samling. Det momentet kan därför vara lämplig träning för dressyrhästar.

När man klättrar uppför branta backar är skritt och galopp att föredra. I skritt jobbar hästen intensivt med ett bakben i taget medan den i galopp trycker ifrån med båda bakbenen samtidigt. Trav är inte att rekommendera då intensiteten och den diagonala rörelsen skapar onödigt mycket belastning på leder runt hästens kors.

Om man har tillgång till en tillräckligt bred backe finns det ytterligare ett sätt att använda klättring. Om hästen är svagare i ena sidan kan man klättra diagonalt uppför med den svaga sidan längst upp. Den sidan får då jobba något hårdare och kan på så sätt stärkas. Var uppmärksam på lutningen så det inte blir för stor belastning i sidled på de nedre lederna i hästens ben.

Källa: HÄR


*******************************************************************************

 

  • Vi ska träna så ofta jag kan för en dressyrtränare, vi har en duktig tjej på anläggningen som alltid är i stallet på förmiddagen när jag är där.
  • Varannan veckan ska vi åka till Amanda i Båstad och hoppträna, jag hoppas även kunna få åka dit med Cassador under en weekend, lite som ett träningsläger. Amanda tyckte det lät roligt och gillade idén, jag hoppas fortfarande den gäller.
  • Vi ska åka på terrängträning (inte tävling), bra att komma ut och hoppa lite andra hinder ute i naturen för någon duktig tränare.
  • Det blir en mycket intensiv tävlingsperiod i vår om han ska kvalas till Falsterbo och The Tour of Amateurs. Men jag kommer börja lågt, första tävlingen är redan inbokad v.5. 90 och 100cm, första clear round och andra dubbel A:0. Lågt och bra!! Jag kommer förmodligen ha en pigg och galen häst...
  • När Cassador är i full konditon och styrka kommer jag be Helena kolla igenom honom igen så han är helt frisk och fräsch inför ett långt tävlingsår.
 
 
 
Jag har lite mer planer för Cassador under den sena halvan av året, men jag vill hålla er lite till på den fronten, mest för min del. Jag vill kunna fokusera på en uppgift och göra det så bra jag kan. Men går allt vägen i vår så lovar jag er att det blir en spännande sensommar och höst.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Postat av: Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥
2014-01-05 - 00:27:51

Vill också klättra med häst, verkar himla bra träning!

URL: http://neapocalypse.blogg.se/


Postat av: emelie
2014-01-06 - 04:28:27

Asså! Så jäkla läcker!
Älskar backträning! Nu när jag sätter igång Cezar kommer det bli mkt sådant, för backar har vi gott om. Tyvärr har jag inte hittat något ställe som är bra att intervalla på:/

URL: http://komkoma.blogg.se



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: