Februari 2014


 
 
 
Vår första tävling i Laholm va Cassador felfri 90 och 1 tidsfel 1m. Haha, inte så ofta Cassador får tidsfel men jag ville verkligen försöka ta det lugnt och rida noga :)
 
 
 
 
 
 
 
Ni kan se att Cassador drar mot det vita staketet och tror han ska hoppa det när jag lägger en volt i början. Så himla söt :) Ska verkligen bli roligt att lägga upp detta klipp och jämföra årets runda i Laholm. Jag hoppas verkligen att vi kommer se skillnad, en lugnare skillnad.
 
 
 
 
 
2014 var verkligen inte vårat år, Cassador blev värre sen och detta klipp i februari kan ni se hur jag fick kämpa. Det blev aldrig någon bra ridning, slit och fläng ja riktigt dåligt gick det. Jag kämpade med att försöka få han att stå stilla (halt), istället blev det stampa, stegra och smita åt sidan, det gjorde han varje gång. Försökte verkligen hålla mig lugn, inte bli arg men ledsen blev jag så många gånger.
 
 
 
 
 
 
Om ni vill göra övningen, kan ni gå in och kika HÄR:


 
 
 
 
Jag löshoppade Cassador några gånger i Februari när vi hade tillgång till ett litet ridhus. Han tyckte det va så roligt så han kom om och om igen på den högsta höjden och jag fick inte stopp på honom. Tillslut fick jag självklart det men han hade nog kunnat hålla på en stund. Den hästen har verkligen så mycket energi =) Varje gång han sprang förbi mig skrek han " KAN SJÄLV " hahaha... precis som jag  =P


 
 
 
 
 
 
 
Något mycket spännande hände i Februari som jag fick berätta för er, jag inledde ett samarbete med EQUIPE!! och jag var heeelt lyrisk över detta. Jag har alltid älskat equipe och satt redan då i en equipesadel. Är fortfarande så stolt över detta och får ibland nypa mig när jag tittar på Cassador och den grymma utrustningen han har på sig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det handlade väldigt mycket om Corvette denna månaden, men lite utanför bloggen. Det funkade inte med den första tjejen som Corvette åkte till så jag la ut henne på annons och blev bombad med mail och telefonsamtal. Corvette är helt underbar mot barn, mina brorsbarn har suttit på henne och Noah då 8 år red helt själv på henne. På bilden ser ni Elvira rider, Corvette blir som en gammal, väldigt gammal häst och supersnäll (lugn).
 
 
 
 
 
 
Nästa tävling är i Falkenberg, här kan ni se vilket jäkla självförtroende denna häst har. Avstånden blir ju pannkaka när han sticker iväg, en normal häst så följer man med på fem galoppsprång men jag skulle hållt tillbaka lite, haha. Skulle :) 
 
 
 
 
 
Den magra Cassador fortsatte att vara mager, fick även in några kommentarer där folk tyckte jag skulle fodra upp honom. Redan då gick han på nästan fri tillgång på hö och provade foder som kunde få han att öka i vikt men hur lätt är det att få i en kräsen häst mat som han inte vill äta?!
 
 
 
 
 
 
Gjorde lite små modelljobb, jag och Cassador :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Postat av: Anna
2015-01-03 - 22:41:58

Ser att du på den tiden red honom på hack. Varför detta? Och varför valde du att inte fortsätta på hack? Rider du ngt på hack idag och vad isåfall har du för annat bett?

Svar: Jag tänkte berätta lite om mina bett en dag. Varför jag inte valde att fortsätta på det kan jag också berätta då men om du vill veta nu så blev det för skarpt på honom. En häst får inte dra med hacket, det tryckte så hårt på nosen så han fick en bula =( Han drog och jag drog, blev inte alls bra =,( Tillslut så hatade han hacket, blev helt galen på det. Nu skrittar jag bara ut på det...
Ica

Postat av: MalinKalin
2015-01-04 - 11:33:16

Kan du inte rita upp mer ridövningar igen så som du gjorde förr? :)

Svar: Ska försöka ;-)
Ica

URL: http://malinkalin.blogg.se


Postat av: saga
2015-01-04 - 14:03:29

Kul att få göra modelljobb! :D

URL: http://sagapaulsson.blogg.se


Postat av: emelie andersson
2015-01-04 - 16:22:44

bra övning lite längre upp :D

URL: http://emeliiiiieandersson.blogg.se



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: