Travserie är nyttigt


 
 
Idag körde jag och Cassador enligt planerna med travhoppningsserie. Byggde fram den som jag ritade upp tidigare till er och exakt samma som jag hoppade QB med. Visste inte alls hur Cassador skulle reagera och bete sig men han lyckas alltid förvåna. 
 
Idag var vi själva i ridhuset, Cassador var lugn men lite skeptisk till allt som stod i mitten. Jag travade fram länge och sedan när han kändes varm i kroppen så kom vi på travbommarna i mitten på en volt i båda varven. Jag kom sedan på serien där jag i början hade både krysset och räcket väldigt lågt. Cassador är så sjukt smart så han fattade direkt att han skulle bryta av till trav innan bommarna och sedan travade han in i botten på räcket och hoppade av. Precis så ska de göra som ni kan se på första filmen. Trava in på krysset, hoppa det och landa i galopp med bryta av till trav och sedan trava över bommarna och in i botten på räcket. Hoppa det och sedan landa i galopp och fortsätta i galopp rakt ner och vända i valfritt varv innan ni bryter av till trav igen.
 
Jag höjde några gånger och Cassador fortsätte att glänsa med att vara lugn och fokuserad. Hästarna är ofta rädda om sina fötter så denna övning bromsar lite automatiskt med travbommarna i mitten. När jag sedan höjt upp räcket över 100cm så tyckte Cassador det var lite jobbigt att travhoppa MEN jag kan även se på filmen att jag sätter mig ner i sadeln precis innan Cassador fattar galopp. Så jag lägger inte helt över det på honom, jag skulle fortsätta att rida lätt till räcket. Då han är så superkänslig i sitsen och allt så självklart reagera han på det och fattar galopp. Inget jag ser och tänker på fören jag tittar på filmen. Men så himla stolt och nöjd över hur Cassador tog sig igenom serien med ett lugn och koncentration. Hade det varit för ett år sedan så hade han aldrig klarat av den. Han hade hoppat in, hoppat över travbommarna och ja resten kan ni räkna ut. Trav är en väldigt nyttig gångart men frågar ni Cassador så är den meningslös... :)
 
 
 
 
 
 

Ett filmklipp publicerat av Erica (@icusen)Feb 9, 2016 kl. 2:07 PST

 
 
 
 
 

Ett filmklipp publicerat av Erica (@icusen)Feb 9, 2016 kl. 3:23 PST

 


Postat av: Louise
2016-02-09 - 17:17:46

Här ser man verkligen hur långt du har kommit :) ser mjukt och fint ut och han verkar både trivas och förstå uppgiften. Keep up the good work!

Svar: Tusen tack 😘 ❤ blir så glad!
Ica


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: