Gymnastik is the shit


 
 
 
Idag var det dags för gymnastikträning för två hästar i stallet. Jag valde att lägga övningarna på volter då Cassador har svårt med volter och även jag har svårt att få honom att spåra, mest i höger. Då är det super med att lägga trav och galoppbommar på volter, dels så det händer lite annat roligt men även att man stretchar sidorna samt att han får bättre balans och även stadigare.
 
1. Består av 5 bommar med fem stycken 38:or mellan varje. Jag valde även att höja upp bommarna längsmed spåret då jag vill få honom rund på innersidan och inte falls ur på ytter. 
 
2. Här har vi två små räcken med 6 meter mellan och den ska placeras i mitten så man kan komma från båda hållen. 
 
3. Lite samma tänk som med travbommarna men här har vi galoppbommar istället med 3 meter mellan. Där la vi två sockerbitar i mitten men bara en var på de andra.
 
 
Jag kan verkligen rekommendera att bygga detta hemma! Cassador va både spänd och i obalans i början men med mycket tålamod så släppte allt tillslut. I slutet så va han superfin på travbommarna i det dåliga högervarvet men i vänster så blev han spänd och gled inåt.... Det tog inte lång tid innan jag fattade att det va den där förbaskade pallens fel!!! Han måste verkligen drömma mardrömmar om den ;) Som tur va så blev det riktigt bra innan vi slutade. Så i morgon blir det belöning i skogen och på torsdag ska vi hoppa bana. Weeiii!!
 
 


Postat av: Carro
2015-10-21 - 10:33:08

Vad kul med lite inspiration och bra övningar som man lätt kan bygga och jobba på hemma - Tack!
Men en fråga vad menar du med "fem 38:or mellan" - Avstånd är jag ingen hajare på nämligen!
//Carro

Svar: Tack, va glad jag blir att du gillar det :) Jo jag gjorde ett inlägg där jag förklarar hur jag mäter avstånd, speciellt travbommar. Då använder jag fötterna istället för steg. I detta fall 5 stycken storlek 38 :) Jag tycker det är smidigt och då får man exakt samma. Prova dig fram vad som funkar bäst för dig.
Ica


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: