Sanningen om Corvette


 
 
Från Anonym..
 
"Men framför allt var det väl att Corvette var så galen. Och nu sista gången fick Caroline en spark i huvudet av henne, så fick hon väl bara nog och lämnar tillbaka henne."
 
 

Fick kommentaren som ni kan så här uppe, därav så väljer jag att skriva detta inlägg. Jag köpte Corvette när hon var liten, pytteliten, jag har ridit in henne och utbildat henne helt själv. Hon har aldrig någonsin varit och kommer aldrig att bli, en lugn skogsmullehäst. Hon har alltid humör, men har gjort det på sitt söta vis, men aldrig velat vara elak. Det finns otroligt många ston där ute som mer eller mindre vill äta upp oss människor (full förståelse ibland), och jag tror vi alla har stött på ett sådant sto någon gång. Corvette däremot, har jag aldrig fått de intrycket av. Hon har en riktig motor, lik sin far Camaro, och jag tror vi är många vid detta lag som vet om att Camaro ger skarpa avkommor efter sig, (något jag absolut inte visste när jag köpte henne). Jag har fått kämpa dag ut och dag in, liten häst men såå mycket personlighet och VILJA för en hel flock. Jag har egentligen aldrig gett upp, för ett år sedan valde jag att låna ut henne på grund av att jag hade så mycket mer problem med Cassador. Corvette va rena lammet om man ser tillbaka och jämför. Däremot så kräver hon otroligt mycket tid, jag kunde inte ge henne det, även ekonomiskt. Jag gick förbi hagen flera gånger och sa, nej du får vila idag igen, ångest. Det var då jag valde att låna ut henne, för att någon annan skulle kunna ge henne kärlek och tid för träning.
 
Jag har ridit och utbildat Corvette från 2,5 till 6 års ålder (innan dess från marken) , hon fyller 7 i år. Hon har aldrig någonsin gjort varken mig eller någon annan illa med flit. Jag har litat på henne, till 110% och även slängt upp brorsbarnen. Noah, som då va 7 år när Corvette var 5 år, skrittade runt barbacka med spö i handen bland lite andra hästar. När hon stannade så använde han spöt vid skänkeln lite lätt då fötterna inte nådde ner. Hon rörde sig inte mer än vad hon behövde och verkligen världens lugnaste och coolaste häst vid sådana tillfällen.
 
Jag har sagt till Caroline att hon väljer själv vad hon skriver på sin blogg om Corvette, jag har aldrig hindrat eller bett henne skriva något annorlunda eller ta bort ord. Så vad hon väljer att skriva får ni läsa just där, på Carolinebagfeldt.se. 
 
 
När Corvette kommer tillbaka, väldigt snart, så kommer jag först:
 
- Pyssla med henne, så som vi brukade göra och stämma av läget.
 
- Sen kommer hon att börja jobbas från marken, med hjälp av min tränare, innan vi sitter upp. Därifrån så avgör vi varje steg, Corvette kommer introduceras med ny ridning. Ser verkligen fram emot detta och jag kommer dela med mig av allt här på bloggen. 
 
 
Vill även tacka alla ni som skickat mail och även kommenterat här på bloggen att ni är intresserad i Corvette. Jag kommer att låna ut henne på foder, men först vill jag har henne för mig själv en stund, sen kommer jag att välja ut en lämplig ryttare <3
 
 
Fina Caroline, jag tar inte åt mig, vill bara förtydliga då folk ibland inte förstår <3 Du har kämpat tappert min vän och jag ångrar inte en dag att hon fick åka till dig, synd bara att hon ska vara så skarp och tyvärr funkar det helt enkelt inte alla gånger<3 
 
 
"Kan ju tillägga lite här då, inte för jag vet om folk läser kommentarerna men gör ett försök. Det är inte för att hon är galen som jag valt att lämna tillbaka henne, utan det finns mer än så, vilket man också kan läsa på min blogg. Tycker det är tråkigt att vissa ska missuppfatta så mycket. Jag försöker ändå vrida och vända på allt så att det ska kunna läsas rätt.. men tydligen inte. 

Corvette är precis som du (Erica) skriver här över en otroligt snäll och välmenande häst. Det som hände, det hände och hade kunnat hända vilken häst som helst. Det var bara då jag kände att jag inte visste om jag skulle ha orken att ge den tid hon behöver. Precis som du gjorde en gång. Hon måste få 100% för att kunna ge 100% och jag visste inte längre om jag kunde ge henne det. 
Sedan står ju resten av anledningarna på min blogg. Åh, tycker det är så tråkigt att folk ska gå på dig nu, ville verkligen inte att det skulle bli såhär.. Kram"
 
 
Megabildbomb <3
  
 

 
 
 


Postat av: carro
2015-01-29 - 02:25:00

Tycker det är starkt gjort av Caroline, att våga vara ärlig, och säga vad som händer. synd bara att allt blev som det då corvette o Caroline verkade ändå vara ett riktigt bra team!
men det är ju bättre och vara ärlig o säga att jag inte har orken än att fortsätta o låta sin egna rädsla sätta käppar i hjulen.
ska bli intressant o följa din resa med corvette :)
trska

Svar: Ja jag beundrar henne verkligen <3 Men ibland måste man ta beslut som man inte vill och Caroline gör helt rätt att lämna tillbaka henne. Synd att folk aldrig kan säga, "va synd men jag förstår eller du gör helt rätt", utan måste vara där och påpeka. Alla väljer sin egna väg och som ett team, får man ibland avbryta sin resa, för säkerhetensskull <3 Kram
Ica

Postat av: Caroline Bågfeldt
2015-01-29 - 07:03:08

Kan ju tillägga lite här då, inte för jag vet om folk läser kommentarerna men gör ett försök. Det är inte för att hon är galen som jag valt att lämna tillbaka henne, utan det finns mer än så, vilket man också kan läsa på min blogg. Tycker det är tråkigt att vissa ska missuppfatta så mycket. Jag försöker ändå vrida och vända på allt så att det ska kunna läsas rätt.. men tydligen inte.

Corvette är precis som du (Erica) skriver här över en otroligt snäll och välmenande häst. Det som hände, det hände och hade kunnat hända vilken häst som helst. Det var bara då jag kände att jag inte visste om jag skulle ha orken att ge den tid hon behöver. Precis som du gjorde en gång. Hon måste få 100% för att kunna ge 100% och jag visste inte längre om jag kunde ge henne det.
Sedan står ju resten av anledningarna på min blogg. Åh, tycker det är så tråkigt att folk ska gå på dig nu, ville verkligen inte att det skulle bli såhär..

Kram

URL: http://carolinebagfeldt.se/


Postat av: Erika Pettersson
2015-01-29 - 07:24:19

Läste på hennes blogg vad hon skrivit!
Vad tråkigt att folk skriver såna kommentarer vissa hästar har temperament, personlighet, har själv ett sto med egna idéer m.m. och fått en del kommentarer om henne.

Men hoppas det löser sig nu på för alla. :)
Kommer du behålla henne eller ska hon lånas ut igen ?

URL: http://erikapettersson.webblogg.se/


Postat av: Jonna
2015-01-29 - 13:04:59

Åh vilken fin liten häst! supermysiga bilder :)

URL: http://ponnyvalack.blogg.se


Postat av: Hanna
2016-01-13 - 15:51:37

Tyvärr är det ju så att folk tydligen tycker att det är roligare att vara negativa å prata skit istället för att skriva något positivt. Tråkigt !

Svar: Ja tyvärr är det så, men idag vet vi alla att det inte är något fel på Corvette. Hon tävlas av Vilma upp till 1.25 och hon har aldrig klagat på henne.
Ica

URL: http://nouw.com/brusell



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: