Hoppträning 2015


 
 
Här kommer en liten sammanställning från dagens hoppning hos Della Casa, men denna gång utan tränare.
 
Jag försöker alltid att be någon filma, jobbigt att behöva fråga ibland men detta är för mig en hemläxa som jag kan analysera när jag sitter i lugn  och ro hemma. Varje gång jag fått något filmat så ser jag rundorna minst 5 gånger, studerar Cassador och även mig själv. Idag fick jag slutet filmat och redan på hästryggen visste jag själv vad jag behövde träna mycket mer på. Sitsen, inte för kort graman och mjukare hand, men nu när jag ser på mig själv och filmen. Ingen tränare idag som säger hur jag ska rida och tänka, så är jag faktiskt enormt stolt över mig själv och min utveckling. Jag ser på filmen att jag är på rätt väg. Jag kämpar med att få upp Cassadors huvud och försöker att få honom att sätta sig på bakbenen och få fram han mer. Vilken jag får ibland men inte alltid, han drar lätt ner huvudet och knäpper av. Men min hand är mycket stadigare och det blir inte riktigt samma ryck som innan, det blir ju inte perfekt bara så där. Jag har allt i huvudet, jag försöker och det viktiga är att jag vill. Sen är det inte lätt att få det att funka, han är inte lätt. Ja jag vet att jag inte köpt mig den lättaste hästen att kunna rida och utvecklas på. Men jag tror på oss, ni tror på oss och min tränare tror på oss. Det räcker för mig, jag ska kunna rida honom perfekt, innan året är slut SKA jag det. Jag ska bannemig fila, trimma och slita för att allt ska funka, jag ger inte upp.
 
Jag måste berätta att han var sjukt sjukt fin att trimma i alla gångarter innan vi började hoppa. Han har aldrig varit så avslappnad i galoppen, innan har han varit spänd och dragit iväg lite med mig innan vi börjat. Så ett stort framsteg i ridhuset, att kunna galoppera fram ordentligt, öka och korta helt utan problem. Den känslan, den sitter kvar i magen och jag kommer att sova gott <3
 
 
 


Postat av: Neapocalypse och tinkerhästen Clooney ・゚♥
2015-01-07 - 01:12:08

Sista hoppet var han ju perfekt!! Tycker man ser SÅ himla stor skillnad från cirka ett år sedan! :) bra jobbat! <3

Svar: Ja verkligen, grymt stor skillnad =) Tack fina du för positiv feedback!!
Ica

URL: http://neapocalypse.se


Postat av: Frida Bergman
2015-01-07 - 01:28:12

Ser jätte bra ut :) han hoppar ju kanon snyggt när han väl slappnar av lite :D

Svar: Tack <3 Ja visst gör han, när han är avslappnad kommer de där bakbenen. Blir en helt annan häst i sprången nu när jag hoppar med graman. =)
Ica

URL: http://friidabergman.blogg.se


Postat av: Michelle
2015-01-07 - 08:05:57

Åh! Va duktiga NI är! Som du har slitit och kämpat.. Nu visar det ju resultat! Tänk sen om några månader, mmmmmmm :)

Stor bamsekram på dig, åker till ..... idag. ;) kraaaaam

Svar: Tack <3 Ha en underbar resa!! Kramar
Ica

URL: http://michellehall.blogg.se


Postat av: Anonym
2015-01-07 - 10:50:30

Bara en sak.. Varför har du graman? Är han inte så pass ridbar nu så du kan rida o hoppa utan? Han ser ut o va ser iallafall😄 klart du inte får upp huvudet när du har en graman mellan benen, o det syns att han viker ihop sig ( om det är pga gramanen eller inte vet jag inte)😊

Svar: Jag försökte för en vecka sedan men det gick inte, annars rider jag nästan aldrig med gramanen, bara när jag hoppar. Jag måste bara lära mig att inte ha den för spänd. Men om du har sett hur han var för några månader sedan så är detta enorm skillnad. Jag lyssnar på min tränare som har hjälp oss upp på fötter igen och kommer låta henne bestämma när vi är redo att träna utan. Det kanske vi aldrig blir?! Gramanen kanske alltid kommer att finnas som ett stöd för oss båda. Väldigt många trimmar med graman, de elitryttare som jag tränat för gör det på flera av sina hästar dagligen. Om du åker på en världscuptävling ser du inte en utan flera som använder detta hjälpmedel. Jag har aldrig haft höga tankar om graman/hjälptyglar men för mig och säkert många andra, så har det varit just en hjälp i ridningen. Cassador har aldrig varit så glad som han är i ridningen nu och älskar att jobba igen. Så vi tar en sak i taget. En sak till varför jag använder gramanen är att Cassador inte får slänga upp huvudet i sprången och hoppa flackt. Han måste lära sig att slicka hinderna och hoppa i låg form, det går inte utan gramen när han är spänd och het nu. Med gramanen blir han mer avslappnad och hoppar rätt med kroppen. Räcker detta svar eller är det mågot mer du undrar över, Anonym?? =)
Ica

Postat av: Erika Pettersson
2015-01-07 - 13:22:03

Ni är jätte duktiga. :)
Det är alltid kul o se film efteråt för att se om känslan stämmer med vad man ser med ögat ibland tycker jag de känns bättre än de ser ut osv.

Och ibland känns det sämre än det ser ut så en film är alltid guldvärt att ha faktiskt. :)

URL: http://erikapettersson.webblogg.se/


Postat av: saga
2015-01-07 - 18:37:42

Tycker det ser fint ut! Och verkligen stor skillnad sen tidigare då jag var in på din blogg, bra jobbat! :)

Svar: Tack <3
Ica

URL: http://sagapaulsson.blogg.se


Postat av: Julie R
2015-01-07 - 22:48:59

Dere er så flinke! Å få se film fra treninger er gull verdt!
Virker som dere virkelig begynner å finne ut av det nå, man ser jo at Cassador ikke er enkel å ri, men det ser mye mer harmonisk ut nå:)

Svar: Mange takk :) Ja han är ikke enkel :) men jag får lära mig rida den hårda och jobbiga vägen ;-)
Ica

URL: http://julieroland.blogg.no



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: