DC stables


 
 
Nu är ni några som har frågat och jag behöver inte hålla på det längre. Cassador kommer att flytta till DC stables som ligger precis bakom där jag jobbar. Anledningarna är många, men det betyder inte att vi inte trivdes där vi står nu, på Olasgård.
 
Jag fick för ett tag sedan en förfrågan om jag skulle vilja flytta Cassador dit, jag hade inte gått i flytta-tankarna men jag var i ett litet tillstånd där jag va trött på att rida ute i regn och blåst. Jag kom ju först från en anläggning med ridhus där jag kunde välja vart jag ville rida. Nu måste jag hela tiden åka en bra bit för att trimma i ett ridhus och det är inte alla som tar emot en. Halmstads har gjort sitt för Cassador, han gillar inte att vistas på den anläggningen och det talade han om sista jag var där så det kändes ju sådär. Men egentligen är ridhus inget måste, jag vill ha det men Cassador hade klarat sig utan, enbart bekvämligheter och vi människor väljer gärna det om vi får möjlighet. Den största anledningen är att Cassador måste få vara häst, han måste få leka med likasinnade kompisar. Det funkade super när Razzia stod hos mig ett tag och de hade varandra, men efter att hon åkte så blev Cassador ledsen. Han vandrar runt, stampar upp marken på samma ställe och blir väldigt ledsen när grannarna lämnar honom själv ute. Han har ju hoppat över stängslet flera gånger och det är verkligen tur att han inte skadar sig.
 
Tanken är att Cassador ska vara sällskap till ett sto då hon tyvärr blir av med en kompis på grund av avlivning. De ska gå på box och det finns tre stycken i stallet, men tanken med detta stall är inte att hästarna ska gå inne, utan dessa boxar är till för hästarna om de behöver stå på box, pga skada eller kanske ska iväg på tävling. Men nu kommer Corvette tillbaka och rör till det lite i min plan, beroende lite på när hon kommer så får vi då avgöra hur vi löser det. Då Corvette inte ska stanna på heltid så vill jag inte utsätta varken henne eller flocken för tillfällig vistelse, så där är det inte helt klart än hur vi ska göra men vi tar det då.
 
Jag vill Cassadors bästa och detta kanske är något han kommer att älska, vem vet? Provar jag inte får jag inte veta och det är inte värre än att han får gå på box eller att vi måste flytta igen. Tror ialf inte det kan bli värre än den start han fick i Sverige, små grushagar utan hagkompis, dålig kvalité på grovfodret, stressad miljö där ridskolehästarna sprang in och ut bakom boxarna och även få timmar ute i hagen. Jag trodde att detta var bra för Cassador men så fel jag hade, han är en helt ny häst nu och jag tror att han kan bli en ännu gladare häst.
 
En sak till som jag och Cassador ser fram emot, det är att få sällskap med likasinnade hästar och ryttare. Jag känner inte alla i stallet än men två av tjejerna jobbar lite olika tider och är ofta lediga på förmiddagen, precis som jag är. Jag tycker det är så tråkigt att rida ut själv och ni får samma svar från Cassador. Känner redan att vi har fått bra kontakt och vi alla tre har samma ambitioner för träning och tävling. Vi älskar även det vi håller på med och är man ett gäng i stallet som kämpar för samma så är det även lättare att förstå och hjälpa varandra. Jag hjälper ju Cristina nu med en av hennes fina hästar och hon tyckte detta var perfekt då jag nu kan lära känna Sas under en hel månad. Skulle hon behöva hjälp med henne någon dag så vet jag hur hon funkar och kan då lätt hjälpa Cristina. Som jag har saknat att rida flera hästar, man lär sig så otroligt mycket och blir lätt hemmablind i sitt egna lilla mönster.
 
Det är även till detta stall och ridhus vi åker till när vi ska hoppträna för Pernilla. Vi kommer nu att slippa att åka transport 30 minuter enkel väg, samt bensinkostnader. Cassador älskar inte att åka transport men han gör det, för att jag vill det. Men det ska bli skönt att slippa åka runt så mycket, förutom när man ska till tävling.
 
 
 
Jag vet att det har varit en väldig debatt på bloggarna just nu och även tidigare angående lösdrift, men en sak är säker, det är STOR skillnad på lösdrift och lösdrift och active stables. Vad tror ni, tror ni detta kan passa Cassador??
 
 
 
 
Här kommer några bilder från DC stables, det bor nästan bara tävlingshästar där.
 
 
 
 
 
 
 
 
Den här bilden tog jag med mobilen igår, jag hade precis släppt in Sas i hagen. Då kom dessa tre grabbar och hälsade på mig vid utgången. De höll bokstavligt att pussa och gosa ihjäl mig, så himla glada och goa hästar, de förknippar inte mig med mat då de väljer själva när de vill äta. 
 
 
 
 
 
Besök gärna deras hemsida, dcstables.se. Där kan ni läsa mer om hur hästarna har det.
 
 


Postat av: emelie behrmann
2015-01-29 - 14:52:43

jag skulle ÄLSKA att ha min häst så!
Jag tror bara att det skulle göra henne (för alla) gott att bo på lösdrift, Kunna få hålla kroppen i rörelse så mycket som möjligt.

URL: http://komkoma.blogg.se/


Postat av: Emelia
2015-01-29 - 18:37:04

ÅÅ, sådär skulle jag vilja ha min häst att stå! Han kommer nog verkligen att trivas där, ser jätte mysigt ut!
Kram

URL: http://www.nouw.se/emeliaperala


Postat av: MalinKalin
2015-01-29 - 19:50:08

Blir nog skitbra det där :)

URL: http://malinkalin.blogg.se


Postat av: Erika Pettersson
2015-01-31 - 08:36:48

Ser jätte fint ut :)

URL: http://erikapettersson.webblogg.se/



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: