svar på tal


 
 
Hej Elin, om du nu heter så blir jag glad att du vågar skriva ditt namn då det värsta jag vet är när folk skriver anonyma kommentarer. Jag har aldrig haft problem med att svara på påhopp men ibland undrar jag om jag ska sluta bry mig. Du skrev: 
Rykten kommer och rykten går. Man vet inte vad som är sant eller falskt.. 
Om dig går det ett ganska grovt. Det är en person relativt nära dig, jag känner hen inte väl så jag vet inte om hen(vill inte nämna namn) talar sanning. Iaf så säger dom att du rycker dina hästar i munnen samt slår dom.. 
Hur ser du på det? 
Btw älskar din blogg
 
Jag har inte hållt på med hästar under hela mitt liv, men under den tiden jag gjort det har jag fått lära mig massor. Jag har inte haft många bra förebilder under mitt tidigare liv, för tyvärr så används mer våld som lösning när något problem uppstår. Jag är ingen person som gillar att slå mina hästar, däremot så har jag ångrat många konflikter jag haft med mina hästar, men jag kan lova er att dem är ändå en nål i en höstack.
 
Att jag rycker mina hästar i munnen?! Jag har haft en otroligt jobbig resa med Cassador och hans mun, såriga mungipor m.m. men väl inne på kliniken för att kolla tänder, ångest över lite småsår. Så säger veterinären att detta är inget emot vad han har sett på andra hästar och speciellt på de hästar som rids av elitryttare. Nu får ni gärna öppna upp Cassadors mun och kika, han har aldrig haft så fin mun som han har nu, mungiporna är hur fina som helst. Min ridning nu går ut på att vara lätt i handen, du ska inte sitta och plocka hela tiden utan ha en stilla hand. Förr blev det mycket konflikter i munnen för att jag inte visste hur jag skulle rida?! Ingen sa till mig HUR... Jag tränade och tränade, tränat för väldigt många olika ryttare men Pernilla är den enda som har fått mig att inse verkligenheten med ridningen och hästarnas hantering.
 
Sen att jag slår mina hästar?! Som jag skrev innan så har jag hamnat i några konflikter med mina hästar som jag ångrar något djupt, men det är inte värre än en örfil på en häst. Jag har fått en spark av Cassador mot mig och då fick han en tillbaka, något jag inte skryter med direkt.
 
Men om vi ska titta på hästhållning för övrigt, jag rider inte med spö, jag rider nästan aldrig med sporrar, endast vid behov. Det finns människor som rider med spö och sporrar varje dag och använder dessa medel på helt felt sätt, är det någon som påpekar det till dem?? Jag har en blogg och är väldigt utsatt för allt jag gör, om jag skulle ryta lite på min häst kan någon säga att jag slog honom hårt. Rykten är rykten och man får tro vad man vill, men jag vill mina hästars bästa och skulle aldrig utsätta dem för fara, tyvärr har konflikter hänt som jag ångrar med tror fortfarande att dem är en nål i en höstack om man gämför med vad jag har sett andra behandla sina hästar, i hantering och träning. Om ni vill se mig hantera hästarna är det bara att besöka mig i stallet. Jag har redan, nära vänner, som hört av sig till mig och sagt att om någon är rädd om hästens mun så är det jag.
 
 
 
 
 


Postat av: Marie
2015-02-10 - 23:25:15

När jag läste denna kommentar så skickade jag direkt till Erica och frågade vad det är för fel på folk. Jag har själv umgåtts med Erica sedan ridskoletiden och har aldrig sett henne slå eller bete sig illa mot sin eller någon annan häst! Hon va tjejen som vi lite yngre tjejer gick och sneglade på och försökte lära av (redan då).

Svar: Tack fina Marie <3 <3 <3
Ica

Postat av: Emma
2015-02-10 - 23:29:47

Minns en incident en sommar när du tävlade på Halmstad Fältrittklubb. Corvette stannade ut sig (har jag för mig) på banan. Det första du gör när du går ut från banan är att ta ditt spö och spöa upp Corvette, verkligen rappa till henne med spöet flera gånger på rumpan så att domaren får skrika till dig i högtalaren att sluta. Det var många på läktaren som både såg och hörde det. Hur ser du på det? Tycker du inte det är lite dubbelmoral när du säger att du aldrig använder spö och "det är inte värre än en örfil på en häst"? Bara undrar. :)

Svar: Hej Emma, för det första minns jag denna dag glasklart!! Jag hade haft problem med Corvette ett tag och jag använde inget spö för jag hade inget. Efter sista hindret som hon vägrade ut sig på använde jag sporrarna och tryckte till några gånger då hon inte svarade. Detta gjorde jag inne på banan och det var då Yvonne skrek med sin ljuva röst. Står för händelsen och så fort jag gick ur banan så grät jag för att jag gjorde fel!! Blir så trött att ni alla ska vrida och vända på allt och göra det värre än vad det va!!!
Ica

Postat av: Jessica
2015-02-11 - 00:40:11

Man skall aldrig rättfärdiga sådant, absolut inte. Men ibland händer det, man tappar tålamodet för en sekund, det händer inte ofta men det kan hända.
och det sker säkert med 90% av folket, dock står vissa för värre saker än så som ingen ser bakom kulisserna.
Här ridit i länder där det ser hemskt ut och ingen reagerar för det är vardag.
Tyvärr blir det att du, Erica, får mer skit då du faktiskt syns, men det finns folk därute som gjort som du men skillnaden är att dom inte ångrar sig.
Så strunt i dessa anklagelser och fortsätt som du gör, du är ju medveten om vad du gjort så sannolikheten att det händer igen är ju mindre. :) kram

Svar: Tack för dina fina och kloka ord Jessica. Jag håller helt med dig, sedan kunde jag även struntat i det, sopat den första kommentaren under mattan så hade jag sluppit den andra. Men jag har gjort fel och ångrar det, inte mer människa än att jag kan stå för det och även försöka ge en förklaring. Så många bloggare som hade tryckt på delete och gått vidare.. Tack igen <3 Kramar
Ica

Postat av: Annaokexi
2015-02-11 - 07:42:38

Men WAATTHH! Jag umgås med Erica typ dagligen och vet hur rädd hon är om sina hästar!!!!!nej nej nej!!! Detta är inte alls erica!!!! Tvärt emot och skulle aldrig dra i hästens munn >:(

Svar: <3 <3 <3 tack för dem orden fina Lexi
Ica

URL: http://Annaokexi.blogg.se


Postat av: silverbjälke
2015-02-12 - 16:39:06

Jag tycker du är fantastisk som står upp för dina brister, som erkänner att ingen av oss var bäst när vi började och att vi alla gjort fel ibland. Kör på bara, vissa öpnnar sin stora käft utan att veta helheten eller vara objektiva, folk är tyvärr sådana. Du har mod nog att berätta, Den som snackar vågar inte ens outa sitt kön.... TA INTE ILLA VID DIG

Svar: Tack en en gång för dina kloka och varma ord bjälke <3 Du är en fin vän!!
Ica

URL: http://silverbjalke.seNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: