Säger bara wow...


 
 
 
Känslan idag va verkligen uppe på rosa moln och svävade. Cassador va superfin och lugn i början, sen red jag lite dåligt men det löste vi snabbt. Jag kan nu verkligen känna hur Cassdor hoppar mer och mer genom kroppen, inte flackt och spänt som han gjort så länge på grund av min dåliga ridning. Nu börjar han känna sig starkare i det med och man kan se lite muskler på rumpan, men vi har långt kvar i ridningen och långt kvar att bygga massa på honom.
 
På lördag är det tävling och jag har så fullt upp i min vardag att jag knappt hinner reflektera det, men jag ser fram emot det. Hoppar 1m och 1.10m för att träna, vi ska ha minst lika bra känsla som i Laholm. För att detta ska bli bra så kommer jag trimma Cassador varje dag nu fram till tävling, kanske rider ut en runda men avslutar med trim. För just nu har han så mycket energi så jag vet inte vad, han var inte det minsta trött efter träningen.
 
När vi hade hoppat klart var det dags för Corvettes tur. Pernilla började med att ta henne på en lina, hon fick springa av sig lite energi men det viktiga här är att det är den som håller i tömmarna som bestämmer tempot och gångart. När det hade gått en stund tog hon fram en lina till och drog den längsmed yttersidan och sedan runt bakdelen. Ni kan se en liten filmsnutt hur Pernilla gjorde. Detta kommer jag att göra innan varje trimpass nu för att få henne framför skänkeln.
 
Sen var det dags för mig att hoppa upp, tyvärr har Pernilla fortfarande sitt gips på och vi tyckte det va onödigt att hon skulle hoppa upp idag när det var första gången. Så nästa gång hon kommer är hon utan gips och då kommer hon att hoppa upp. Direkt när jag satt på så börjar samma resa som jag gjort med Cassador, fram, fram och fram i traven. Det är inte en liten ökning vi pratar om utan de ska verkligen sträcka ut ben och hals så långt det går, fram med huvudet och mot bettet. Corvette har alltid varit en baddare på att knäppa av och lägga huvudet mellan benen.
 
Efter en stund så gick vi över till galoppen och även där är det fram, fram och fram som gäller. Jag får inte sitta och hålla hårt i tyglarna utan lätt hand så hon kan sträcka på halsen, men hon ska gå i form så inga långa tyglar. När detta kändes bra gick vi över till ett litet räcke på ena långsidan, fortfarande mycket fram och det första man gör när man vänder upp är att börja plocka. Icke sa nicke, på med ben och jag fick inte alls tänka på avstånd utan hindret kommer bara på vägen. Sedan gick vi över till två hinder på en 8-volt, fortfarande mycket fram, slarvade lite med vägarna men tillslut fick jag till det. 
 
Jag kan ärligt säga att under hela Corvettes livstid så har hon aldrig varit så fin att rida, hon har heller aldrig varit så glad i själva ridningen. Visst har hon varit glad med då har det varit en kamp i ridningen. Inte en enda gång tjurade hon ihop idag, inte en enda gång gjorde hon något utfall mot varken mig eller Pernilla. Inga bocksprång eller bus, full koncentration på sin uppgift. När vi hade plockat undan allt så ställde vi oss och pratade lite, då gick Corvette fram och la huvudet i Pernillas famn, det var precis som att hon sa tack. Jag kunde se i hennes ögon att de lyste glädje, min fina lilla Corvskrutt <3
 
 
 
Jag har lagt till ljud i klippet då jag respekterar min tränares önskan, så ni får bli hur putt ni vill på mig men därav anledningen till musik =)
 
 
 
 


Postat av: Escaping Reality-ett nytt liv
2015-02-12 - 04:49:38

Härligt att det lossnar med båda hästarna, Corvette ser jättefin ut i filmen. Fortsatt lycka till, jättekul att få läsa om er resa!

Postat av: Erika Pettersson
2015-02-12 - 08:16:47

Kul att det går så bra för er! :)
Klart man ska respektera sin tränares önskan eller vem det än är :)

URL: http://erikapettersson.webblogg.se/


Postat av: Gitta
2015-02-12 - 09:01:25

Å va härligt, jag skulle också vilja hitta en Pernilla ;)Hon vistas inte uppe i sthlm eller Uppsala trakterna? Det gör så otroligt mycket att hitta rätt coach. Ni är jättefina och det ser verkligen roligt ut :) Du är värsta förebilden ;) / Gitta

Svar: Nej tyvärr inte :) men jag ska be henne klona sig!! Men åh tack för dem orden, det är inte lätt alla gånger men jag försöker att vara mig själv och ärlig, men jag är bara en människa <3
Ica

Postat av: Divorce your horse
2015-02-12 - 10:31:38

Så roligt att det går bra, hon ser jättefin ut :D

Svar: Tack <3
Ica

URL: http://divorceyourhorse.se


Postat av: melie
2015-02-13 - 00:41:59

Jevlar vilken rockig musik du lagt på, och till den fartiga ridningen. De är ju värsta partyt ;)


Svar: Haha, klart det ska vara livat ^^ det går ju inte i slowmotion direkt ;-)
Ica

URL: http://komkoma.blogg.se


Postat av: Rebecka
2015-02-13 - 18:01:29

Ser härligt ut. Hon ser riktigt glad ut vilket är viktigt för mej. Gillar verkligen din tränares tänk. Ser att du har hjälp tygel. Varför har du det? Det är ett så känsligt ämne idag att jag knappt vågar fråga ;-)


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: