Ge hästen beröm <3


 

 

 

Ge din häst beröm och kärlek, visa att DU uppskattar din vän som gör allt du ber om. Jag lovar att du får mer än en vän tillbaka <3

 
 
 
 

 

Idag tänkte jag ta upp hur och när vi ger våra hästar beröm av olika slag. Jag anser att positiv beröm är bland det viktigaste under hela hästen tid med oss människor. Men jag skulle vilja lägga mest tyngd på hästen yngsta år. Det finns många olika varianter och en del använder sig av få och en del av många. Det kan vara i form av godis, klapp på halsen, kramar, pussar, mjuka ord med rösten som ”brrraaaa” men även en vilodag i hagen eller en promenad i skogen för hand och kanske äta lite gräs, kan också vara beröm. För mig är det A och O att mina hästar får beröm när de just precis gjort något rätt, men även visa min kärlek på parken när jag tagit ut dem från boxen, ger pussar och gos. Jag kan märka det på Cassador att han behöver det stödet, en mjuk men bestämd hand och passa gos. Han är en häst som ger 200 % på ett pass, även om han kan se spöken så försöker han jobba så gott han kan, aldrig under 2 år har han tjurat ihop, inte en gång. När jag ser människor rida sina eller mina hästar, så kan det gå ett helt pass utan att de har gett någon form av beröm. Det kan göra mig lite småarg…! Men bara för att jag gör på ett vis så menar jag inte att alla andra borde göra det med. Jag menar, jag känner mig som ett psykfall ibland då jag kan komma på mig själv att jag pratar med hästen hela tiden. Då kan det komma in folk i ridhuset och fråga, vem pratar du med?? Jag tycker bara att man som ryttare ska ge sin häst den formen av beröm den behöver och är värd. Jag lyssnade till Patrik Kittel när han var testryttare på 4 åriga dressyrhästar i Flyinge. Han pratade med hästen väldigt mycket, han sa ”åå, duktig tjej” ”Braaaa, räääätt sååå” och använda mjuka wohwiga ord, samtidigt som han pratade med alla oss i publiken.

Om vi tittar på världscupshoppningen så går det verkligen att läsa av hästens kroppsspråk med deras ryttare. De flesta på denna nivå gör allt vad deras ryttare ber om, en del lite extra än andra. Det är så häftigt att se vilka team de är, och Roffe är ju en STOR favorit. Men jag har faktiskt en till som jag absolut ser upp till, jag kan känna igen mig själv i denna person, hur hon behandlar sina hästar på en tävling och hur mycket glädje som hon utstrålar med det hon gör. Det är helt fantastiskt och jag har träffat henne live, LUCIANA DINIZ <3

 

LUCIANA DINIZ, här kan man se hur hon visar sin kärlek och beröm till hästarna <3

 

 

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

 

När jag ändå va inne på Patrik Kittel innan så kan jag även berätta att han drog upp hur och varför han använder ”piskan”, ”spöt” under Flyinge. Han berättade att han tycker det är helt onödigt och sitta och rida ett helt pass med ett spö om det inte behövs. Han har alltid ett liggandes i närheten under sina ridpass, behöver han den där extra lilla hjälpen så hämtar han spöt, använder det och när han är nöjd och det funkar igen så lägger han ifrån sig det. När jag satt och lyssnade på honom så tänkte jag verkligen, eller nej, jag sa det nog till mina grannar. Att det är precis så jag har tänkt under min tid med mina egna unghästar och som ni själva kan se på fotografier som är tagna med mig och hästarna, så är det nog 1 på 50 bilder som jag har ett spö om ens det.

 

 
Om ni får chansen att lyssna på denna, tokiga kille, gör det. Han är både kunnig, duktig och har en härlig humor =)
 
 
 
 
 


Postat av: Mirra - NH och Hoppryttare
2013-11-12 - 13:07:36

Hej!
Jag har nyss börjat rida en ny ponny och jag skulle bli så himla glad om du ställde en eller fler frågor om henne i detta inlägget:
http://mirramarika.blogg.se/2013/november/sternbergs-sweetheart.html#comment
Du får en länk om du skriver mer än 5 frågor :)
Ha en bra dag och hoppas du inte tog illa upp för kommentaren :)

URL: http://mirramarika.blogg.se


Postat av: Sara Ekman
2013-11-12 - 16:32:26

Luciana Diniz och Meredith Michaels Beerbaum är mina favoriter, inte nog med att båda är så fantastiskt duktiga ryttare, de berömmer alltid hästarna jättemycket, vare sig det har varit en felfri runda eller med en rivning :) De två inspirerar!! :)

URL: http://aamaziing.blogg.se/


Postat av: Therese
2013-11-15 - 14:13:28

Ja! Håller med fullt.
Jag blir alltid lika glad när man ser hur ryttaren kastar sig fram och kramar sin PARTNER, visar kärlek och tacksamhet över samamrbetet.
Spelar ingen rock om det är världskupp eller en lokal tävling i harplinge dock, en ryttare som tackar och berömmer sin häst är respekt!

Svar: Tack för din fina kommentar <3 Det är så roligt att se att några mer tycker samma som jag =)
Ica


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: