Fredagshoppning med stjärnorna =D


 
 
HEJ ALLA!!!
 
Har varit i stallet sen efter 07:00, klippt en annan häst i stallet, byggt bana, jag hoppade Cassador och Ella Corvskruttan. Corvette va riktigt fin idag, Ella fick slita lite som en oxe på ryggen men lyckade riktigt bra i slutet!! Cassador fick prova på graman för första gången och jag kommer enbart använda den i galoppen tills han har blivit lugn och känns stadig. Han va riktigt fin, lite taggad men mycket mycket lugnare på gramanen. Rundare i spången, dock lite ostadig men hade jag inte haft gramanen hade han varit ostadig, vinglig, het och flack i sprången, ja han hade varit överallt... Så nu ska vi bara nöta in ett tempo och få allt annat att sitta. Jag tror på honom och mig, jag tycker själv att jag borde ha en klapp på axeln som funkar och står ut med denna häst ;-) Min tränare Amanda Ericsson vill INTE ha honom, hon säger att han ha för mycket nerver för att hon skulle kunna stå ut med honom... ;P
 
FILM FILM FILM =) Ni som gillar mina klipp. Ni som har sett de andra filmerna där han är i form tycker jag nästan att han är mycket finare nu, hoppar mycket bättre. Sedan får man bortse från att detta är andra gången efter vilan och vi har inte riktigt fått kläm på allt än =) Jag ska även beställa tid till en hästmassör, hon har även nålar och laser så vi får se om det är något som sitter och biter Cassador i kroppen. Även tandläkaren är inbokad och innan jul kommer han eller vi ska åka till det stället han kommer till =) Spännande!! Då får ni uppdate med massage, nålar och rubbet när denna damen kommer. Sedan ska jag ta bilder i deras munnar och skriva om tandläkarbesöket, jag tycker det är jätteintressant men tycker ni det är äckligt får ni blunda =P
 
Har en bild på Cassadors tänder då han blev biten av en annan häst i grannhagen... snyggt va, here you have a BIG SMILE?? =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen har vi ju det här med fördelar och nackdelar med glasridhus. Det är ju helt underbart att rida i detta ridhus med fibersand och solen som skiner starkare än lamporna. Sämre blir det tyvärr när man filmar, speciellt på min mobil ialf. Får hoppa när det är mörkt ute nästa gång, men jag tror ni ser lite ialf ;)
 
 
 
 
 
 


Postat av: Lina
2013-11-08 - 17:18:47

Vad fina ni är :)
Själv tycker jag att Cassador ser jätterolig ut att rida men jag förstår om han inte passar alla men det är också tjusningen med sporten.

Skulle vilja veta mer om hur du tänker kring hästtandläkare.
Detta är inget påhopp men jag skulle vilja veta mer om hur ni som tar ut tandläkare till stallet tänker.
Personligen skulle jag aldrig låta någon fixa med mina hästars tänder i ett stall, jag åker alltid till klinik.
En gång om året åker mina hästar till Torbjörn Lundström på Djurtandvårdskliniken i Norrköping.
Underbar och kunnig personal. Torbjörn som är tandläkare på human sidan från början är den som har jobbat hårt för att våra kära hästar ska få en riktig och bra tandvård i Sverige, han utbildar även veterinärer i denna konst idag.
Tack vare honom så finns det idag ett flertal kliniker med tandläkarutrustning och specialutbildade veterinärer.
Därför ställer jag mig frågande till varför så många fortfarande väljer att ta ut någon till stallet för att "fixa" tänderna där ljus och övrig miljö inte är den bästa.
Dessutom tror många att om den som ska kolla tänderna på pållen har en utbildning i USA eller kommer från Danmark tex så är det extra bra när det som regel oftast är tvärt om.
Om man nu tar ut någon till stallet kan man ju i alla fall anlita en veterinär som har utbildat sig inom området.
För en del är det priset som avgör men jag tycker inte att det är en godtagbar ursäkt. Hästens mun är verkligen ett område som vi hästmänniskor kan väldigt lite om och det är omöjligt för oss att veta om hästen får rätt behandling.
Det är faktiskt inte ovanligt att hästar som dessa "uteistallettandläkare" har fixat med sedan dyker upp på klinikerna just pga felbehandling.
Varför bryr jag mig då, jo för det skär i hjärtat att veta att många hästar lider i onödan och i det tysta. Hästar kämpar på i vått och torrt och dom äter även om dom har ont, det är en överlevnadsinstinkt.
Jag vet en häst som under ett hoppmeeting kraschade in i ett hinder, allt gick bra vad dom kunde se och fortsatte tävla även dagen efter men tyckte väl att hästen inte kändes 100%
Lyckas tigga sig in på klinik på vägen hem trots att det var dags för stängning och tur var väl det, hästen hade brutit käken men ändå fortsatt hoppa...

Återigen, detta är inget påhopp för jag har ingen aning om vem du anlitar, kanske en superduktig veterinär, kände bara att jag ville belysa ämnet och gärna höra din åsikt.

Postat av: Anna
2013-11-08 - 21:14:31

Varför så negativ till att använda graman? Du säger ju själv att han går bättre och är lugnare med den på och det är väl bara positivt?:)

Postat av: Michelle
2013-11-08 - 21:34:33

Favvo pollarna <3 :)

URL: http://michellehall.blogg.se


Postat av: Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥
2013-11-10 - 22:25:35

Vilken himla bra blogg du har! :D

Svar: Tack fina du =) Va roligt att du tycker det!! <3
Ica

URL: http://neapocalypse.blogg.se/Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: