Ridsport borde ligga i toppen, som en riktig sport


 
 
Har ni sett denna bilden innan??
 
 
Den är ju väldigt rå och inte en direkt reklambild för att börja rida eller tävla i terräng. Jag lovar er och mig själv att jag ska aldrig någonsin börja tävla fälttävlan, visst kan jag sträcka mig och träna lite men aldrig skulle jag vilja hoppa höga och fasta hinder. Jag får absolut inte ut någonting av det, men det finns ju många som håller på med detta. Har jag någon som läser min blogg som tävlar denna sport som innehåller 3 grenar, hoppning, dressyr och terräng??
 
Dessa bilder som cirkulerar på facebook och nätet, de gör ju ett hån mot fotbollen oftast. För spelare kan verkligen inte spela fotboll, de ska spela att de slår sig, ramlar för ingenting och kan inte resa sig upp även om de inte har ont. Vad är det för sport egentligen?? Jag skrev i ett inlägg där vi rider oavsett om vi har brutit något finger, skadat knä eller har ont någon annanstans. Självklart vet jag att vi har ju våra ädla springare som springer och hoppar åt oss, men vi biter i det sura äpplet om något skulle hända. I andra sporter, inte bara fotboll, så tycker jag att de borde ändra på reglerna och rycka upp sig lite. Att de klankar ner på oss och säger att ridsporten inte är en riktig sport tycker jag de borde äta upp. Springa och jaga en boll och sedan spela skadan, är det verkligen en sport??
 
 
 
 


Postat av: Lovisa Colerus
2014-10-15 - 13:57:07

Jag fattar inte helt om du håller med bilderna att fotbollen är lite töntig eller att du tycker de som säger de borde ändra sig, men jaja, jag kör fälttävlan, det är den absolut roligaste grenen och kräver att man klarar av alla delar!

Svar: Jag tycker att de som spelar fotboll borde ta sig i kragen och sluta "spela". Om man nu gillar fotboll och vill se en match, en riktig match. Då vill man väl inte se spelare "snubbla" och "spela" att det gjorde ont. Starkt av dig att utföra alla 3 grenar, krävs väldigt mycket från både häst och ryttare, beundrar er som vågar det :)
Ica

Postat av: Julia Forsbacka
2014-10-15 - 20:45:23

Har inte sett bilden, men jag tycker den framför ett tydligt budskap. Hästsporten borde bli mer accepterat i samhället. Idag pratade jag och en kompis om en ridlektion igår och en tredje person kom in och frågade storögt: "Är det verkligen jobbigt att rida?".
Denna personen är en otroligt fin person men det är synd att den vanligaste bilden av ridning är att vi bara sitter där och inte riskerar någonting alls.

URL: http://forcebacka.blogg.se/


Postat av: Lovisa Colerus
2014-10-15 - 22:17:22

Haha! Bra, jag tycker också de kan ta sig i kragen lite ;)
Nu är det ju så att min herre är en 17 år gammal gentleman så jag behöver inte vara rädd för något! Dock är jag lite höjdrädd i banhoppning så jag tycker du är stencool som vågar hoppa högt. Jag vågar knappt ta mig över 110 i banhoppning, men i terräng flyger vi över allt haha ;D

Postat av: Emelie
2014-10-16 - 07:51:20

Jag gör! ✋

URL: http://eaq.blogg.se


Postat av: MalinKalin
2014-10-18 - 08:47:27

Jag tävlade fälttävlan på min D-ponny förr och det var verkligen det bästa han visste. Han står i vanliga fall helt stilla när man hoppar upp i sadeln men när det var dags för terrängen då var han så glad och taggad att man fick hoppa upp i farten. Han kunde verkligen inte stå still då ;) Han verkligen älskar det!

URL: http://malinkalin.blogg.se



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: