Tack för detta år


 
 
Det har verkligen varit ett upp och ner år 2015. Det har bjudits på glädjetårar och förtvivlan, dressyrdebut med vinst och tappat självförtroendet i hoppningen m.m. Ingenting har varit lätt och efter ett minst sagt jobbigt 2014 så var det inte svårt att bryta ihop igen. Trots detta så gav vi inte upp, tack vare erat otroliga stöd, fantastiska tränare och underbar familj/vänner som har funnits där för mig och Cassador. Det väger mer än guld för mig. Men den som verkligen är värd den störsa uppmärksamheten och alla världens morötter är den där fantastiska bruna vännen på fyra ben, min fina prins. Aldrig har du gett upp hoppet om oss, även om jag har styrt åt helt fel håll och allt blivit pannkaka. Du förlåter och har en otrolig kämparglöd och vinnarskalle. Du har ett varmt hjärta och du skulle aldrig någonsin vilja slänga av mig eller skada någon med flit, trots att du har lite mycket extra energi. Du är en sann vän och jag kommer göra allt i min makt för att ge dig det bästa året tillsammans med mig. Vi ska inte bli bäst utan vi ska ta oss an nya mål och ha förbannat roligt tillsammans <3 I love you Cassador, hoppas du vet det <3 
 
 


Dagens fynd!


 
 
Hur många kan ärligt säga att de inte blir glada av att shoppa lite?? Jag tänkte väl det. Vi alla blir glada av någon form av shopping, beror helt på vad vi tycker om att köpa. I två månader nu har jag letat efter en snygg vinterjacka som jag kan ha när vi åker på tävling, med vissa krav på funktion. Den där sibiriska vintern som skulle dyka upp ja. Ialf så köpte jag en Jacka på nätet men blev kär i den så den fick aldrig följa med till stallet. Jag har kikat i butiker och på nätet, mest hängt på nätet och letat men antingen är de snordyra eller så finns varken storlek eller färg, mest det sistnämnda. Idag åkte jag för att kika på hööks om de kunde ha något men innan jag gick in ringde jag en vän, min bästa livlina ;) och hon i sin tur berättade att de hade 50% på en hel butik, Ränneslövs Ridsport utanför Laholm. De hade även gått ut med att om man delade deras inlägg på facebook fick man 70% på en vara. Som tur var så blev jag helt kär i precis en sådan jacka jag letat efter, en röd med stor och gosig luva. Den var faktiskt mycket snyggare än jag hade drömt om men denna ska jag inte förbjuda i stallet, den ska få följa med till alla tävlingar i kylan. Jag lyckades även fynda en riktigt snygg tröja, även den 70% och lite gelé och spray till manen när jag fixar med knopparna.
 
När jag ändå var ute och shoppade så hoppade jag in och köpte lite träningskläder som jag behöver. Lovar att jag inte behöver köpa mer 2016, det räcker till en hel familj ;-) Även detta fyndade jag till otroligt bra priser!! Jag behöver verkligen inte shoppa mer i år.. hihi, tur det bara är en dag kvar!
 
 
 
 
 
 


Löshoppning


 
 
Idag har vi på DC-stables löshoppat nästan alla hästar. Väldigt roligt när vi alla kan gå ihop och hjälpas åt för ibland så behöver man vara några stycken. Väldigt fina hästar vi har i stallet och minst sagt roliga, alla visade sina personligheter och bus <3 Senast jag löshoppade Cassador var för två år sedan, ni kan se klippet nedan. Då kunde jag verkligen se hur roligt han tyckte att det var att göra allt själv. Han busade till och med i slutet och sprang förbi mig och kom en tredje gång till på den högsta höjden. Han leker fram, det ser inte direkt ut som att han tar i då han hoppar som en studsboll. Där har han ingen som kan sitta och förstöra för honom ;)
 
Idag löshoppade han nog det högsta han hoppat själv, runt 1.45 låg det på men jag ville inte gå högre då jag inte ville att han skulle anstränga sig mer efter sin vila. Vi ska nog löshoppa igen om några veckor, då får vi se om vi maxar lite till ;) 
 
Så roligt att dra igång med ridning och allt nu, men Cassador ska enbart tömköras denna veckan då jag vill att han kommer igång och rör på sig lite själv innan jag hoppar upp. Tänkte bygga fram lite bommar och hinder till helgen så han får jobba lite extra från marken.
 
Cassador fick även en helklippning och ett välbehövligt bad igår, gick från skogsmulle till en riktigt snygg tävlingshäst ;)
 
 
 
 
 
 
 Löshoppning för två år sedan.
 
 
 
  
 
Löshoppning idag.
 
 
 
 
 

 

Ett filmklipp publicerat av Erica (@icusen) Dec 29, 2015 kl. 6:06 PST

 


En hjälpande hand!


 
 
Något som vi hästmänniskor kan bli bättre och sämre på är att hjälpa mer och snacka mindre. Vi är väldigt duktiga på att lägga oss i andra människors hästar och saker men när det väl kommer till kritan så hjälper vi inte varandra. Jag är långt ifrån proffs och min meritlista är inte mycket att hänga i julgranen. Jag har inga SM-medaljer eller ridit jättestora tävlingar. Däremot så har jag erfarenhet av två unghästar och både träning och tävling med dem. Jag är och kommer förmodligen alltid att vara amatör men en stolt sådan. Inga medaljer eller utmärkelse i bagaget men ett varmt hjärta och en massa envishet.
 
Igår fick jag ett meddelande från en mamma som bor där jag kommer ifrån. Hon undrade om jag skulle vilja hjälpa hennes dotter med hennes häst, ge henne lite råd och tips då hästen påminner lite om Cassador. Jag blev otroligt glad över detta och svarade omedelbart att jag ställer upp. Jag vet hur jobbigt det är att stå med en häst man inte riktigt vet vilka knappar man ska trycka på. Jag hade inte sett hästen så jättemycket men jag såg den live på sista tävlingen i Styringe och hennes ridning påminde väldigt mycket om mig själv innan.
Så idag åkte jag ut där de står uppstallade, erbjöd mig att hoppa upp först för att känna på hur hästen är. Red igenom och hoppade några skutt innan dottern fick hoppa upp. Jag kände vad hästen behövde bli starkare i och även vad ryttaren behövde jobba på. Vi la inte så stora krav och hoppade bara små kryss. En väldigt fin häst som är positiv och älskar att jobba, men kräver sin ryttare och att man faktiskt jobbar den mer eller mindre varje dag. Det var lite skillnad på ryttaren idag från det jag såg på tävlingen, men även jag vet att det är skillnad på träning och tävling. Inte lätt alla gånger och få allt att synka. Om de vill så hjälper jag de på söndag, men vi skulle höras om det :) Detta var bland det roligaste jag gjort på länge, kände mig ringrostig då jag inte ridit på 1,5 vecka men att få hjälpa en ung och väldigt duktig tjej gjorde mig extra glad.
 
 
 


24 December


 
 

De tre vise männen kom med gåvor till det lilla Jesubarnet på julafton, idag kommer det tre små shettisar med ett träns från #equipesaddles.
Vill tacka er alla som deltog i tävlingen, roligt att det blev så många! Tyvärr kan jag bara dra en vinnare och idag blev det @wilmaliindgren som hade turen på sin sida. Stort Grattis ❤ Skicka ett mail till [email protected] med namn och adress.
Håll utkik efter fler tävlingar 2016!
Ha en fortsatt underbar jul ❤

 


God Jul


 
 
Vill önska er alla en riktigt god och underbar Julafton. Min bästa julklapp går inte att slå in i paket och finns inte att köpa för pengar. Det är min fina familj som jag älskar över allt annat i denna värld. Inte alla som vaknar upp med den känslan just denna dag. Vill att ni alla tänker på det bland girigheten som uppstår bland julklapparna. Lär er uppskatta det ni redan har, än behovet av att vilja ha mer ❤ Det är inte mängden utan tanken och kärlek bakom. Ha nu en helt fantastisk dag mina följare och vänner! Sprid kärlek runt granen idag.
 
 
 


Dagen före DEN dagen


 
 
GOD MORGON!!! Det är fantastiskt att vakna upp morgonen med ett leende på läpparna. Känna att livet är underbart och att man får vara frisk och kry. Jag skänker många tankar till alla er som inte har det lätt i vardagen och speciellt dessa dagar kring jul.
 
I måndags fick jag avnjuta min första semesterdag, det räknas inte riktigt på helgen. Jag kopplade av i ett badkar med tända ljus och lugn musik, höll bokstavligt på att somna. Sedan umgicks jag med min brors familj, lagade mat och smäckte en julfilm. 
Igår jobbade alla så jag tog initiativet att hjälpa mormor med sin gran och belysning, då mamma alltid gör det. Ringde henne på morgonen men fick då veta att hon ramlat och slagit sig dagen innan, samt försökt laga en ljusstake med en kniv och fått en rejäl stöt i sig. Hon hade inte ringt och berättat för min mor om det, hon ville inte störa i julstressen. Så jag erbjöd mig att köra runt henne till alla hennes ärende och sedan åt vi lunch på Carlssons och myste. Envisa mormor på 80 år som trodde hon hade kunnat cykla och gjort allt. Tyvärr kommer jag väl bli likadan :D
På kvällen sen fixade jag min grönkål som tar ganska lång tid att göra när man använder färska blad och en påse på 5 kg. Skönt att ha den klar nu ialf! Ikväll ska vi slå in julklappar, rimma och göra godis. Åh så mysigt detta är! Vi ska även ut och knata en lång promenad då både mor och far är hemma. 
 
Just nu ligger hunden vid fötterna och snarkar. Så mysigt att vara hemma och ta det lugnt. Apropå lugn, fick en kommentar från min far att han aldrig sett mig så lugn och gå så sakta. Jag sa "jag har ju semester". Sen har jag även tagit med mig en bok hem, älskar att läsa men gör det aldrig för tiden inte finns. Nu har jag på två dagar kommit nästan halvvägs i en bok skriven av Kepler, Sandmannen. Den är så spännande och den höll mig uppe till 01.20 inatt ;)
 
Vet ni vad, på måndag har Cassador fått vila helt ifrån allt i två veckor. Då kommer jag börja longera och tömköra i några dagar innan jag sätter igång med ridningen efter nyår och mot nya mål. Den 29 kommer vi även löshoppa alla hästar i stallet och jösses om jag tror Cassador kommer gilla det :)
 
Ha nu en helt fantastisk och mysig dan före dopparedan! Inte för att vi doppar på julen längre, den har vi efter jul <3 I morgon är det julafton och det ska bli så mysigt! 
 
 
 
 
 
 


You are my reflection


 
 
 
Våra älskade hästar, tänk vad de får stå ut med egentligen. Vi kanske tycker att det är jobbigt att ta hand om och rida en pigg eller stirrig häst. Vi vänder på det istället, tänk på de hästar som måste stå ut med oss ryttare. Vi kan både vara stressade, osäkra och använda fysiskt språk när något går fel. Jag har verkligen fått jobba med mitt egna humör och inte låta min frustration gå ut över hästen när det egentligen är jag som gör fel. När jag tänker tillbaka på den svåraste tiden tillsammans med Cassador så får jag ont i magen. Han var oridbar nästan varje dag. Jag blev arg och jag grät, jag visste inte hur jag skulle göra och jag visste inte vad som var fel. Den dagen Cassador slutade att komma fram till mig i hagen så frågade jag mig själv, vad gör jag för fel?
 
Juni 2014 la jag min kavaj och vita ridbyxor på hyllan och gav både mig själv och Cassador semester ifrån varandra. Hela min dröm föll isär, bit efter bit och tillslut så orkade jag inte mer. I 9 månader höll vi oss ifrån tävlingsbanan, vi flyttade till nytt stall över sommaren och fick hjälp under hösten att ta oss upp på fötterna igen. Det som hände hela 2014 är både den värsta och bästa tid i mitt liv. Ni som följt min resa här på bloggen från början vet hur Cassador var och hur jag red, idag ser ni hur vi båda har utvecklats och det betyder att det aldrig någonsin var Cassadors fel att vi hamnade i det svarta hålet. Jag tar på mig allt, för vet ni vad felet va? Han var min spegelbild, det jag var förde jag över till honom. Om jag var arg blev Cassador spänd, om jag var stressad så blev Cassador nervös, om jag red dåligt så försökte han rädda det med ett stort <3 men tillslut orkade han inte mer och hjärtat "stannade". 
 
Jag var aldrig stolt över mig själv och jag kommer aldrig att vara stolt över den tiden. Däremot är jag stolt att jag lyckades ta mig ur det och visa er men först och främst mig själv, att Cassador var enbart en spegelbild av mig. Idag kan jag även visa alla att vi hör ihop och att ingenting är omöjligt, det krävs bara massa tid, tålamod och rätt träning. Det ska bli roligt med ett nytt tävlingsår, mer än någonsin längtar jag efter det.
 
 
 
 
was never proud of myself and I will never be proud of this time.
However, I am proud that I managed to get out of it and show you,
but first and foremost myself,
Cassador was only a reflection of me.
 
 
 
Sista tävlingen i juni 2014, studera Cassador och min ridning.
 
 
 
En träning där ingenting funkade, Cassador ville inte mer...
 
 
 
 
 
Idag, är vi ett team och vi kämpar tillsammans!
 


Glöm inte tävlingen


 
 
 
För att delta i tävlingen -----> KLICKA HÄR eller gå in på Icusen
på instagram och leta upp bilden ni ser nedan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Tempur-pad


 
 
 
 
 
Nu kan ni fynda en tempur-pad från Ergopur hos equipe, nu 650:-, tidigare 1100:-.
 
Vid köp och frågor skicka ett mail till [email protected]
 
 


Bra start!


 
 
Då var man hemma från en minst sagt galen helg nere i Malmö. Aldrig varit ute i malmö så det var en upplevelse. Vi dansade tills fötterna inte orkade mer och idag så fick vi smaka på träningverk i benen :D Ja jag kan absolut inte böja mig ner utan att jag har sprängont i låren. Så vältränade var vi hästtjejer!! På vägen hem idag stannade vi till på Sveriges bästa pizzeria i Ängelholm. Jag har inte provat alla men utav de jag provat så är denna helt grym. Mirando heter pizzerian och de bakar vedugnspizzor. Vi var vrålhungriga och orkade inte sitta och vänta så jag ringde 15 minuter innan vi var framme och sa när vi ville ha pizzan färdig så vi kunde äta den där. När vi anlände så var vi helt själva, de dukade fram salladskål, små brödbitar med vitlökssås innan pizzorna kom. De till och med drog in stolen åt oss :D Vilken service de hade och väldigt trevliga, sen är ju pizzorna grymt goda vilket gör ett perfekt avslut på denna trevliga helg.
 
Min söndagskväll blev däremot inte riktigt som jag hade planerat, även om jag visste att det kanske inte skulle bli som jag hade hoppats på. Magen och känslan säger att jag ska vara uthållig och den som väntar på något gott, ja ni vet ;) Nu får jag vänta tills efter nyår, ser galet fram emot det! 
 
I morgon möter jag upp en vän som kommer med tåget och ska med hem till Småland. Då slipper hon åka tåg i en timme själv och jag får sällskap hem, perfekt! Åh vad jag längtar hem nu, för första gången på länge får jag känna in julstämningen några dagar innan jul. Slå in paket i lugn och ro, baka och göra min goda grönkål innan julafton och inte allt på samma dag. Blir inte samma att göra det i min lägenhet, jag vill vara hemma hos min familj när man inte har en egen <3 Ska bli så mysigt!
 
Hoppas ni haft en minst lika underbar helg som jag!! <3
 
 
 


Denna känsla..


 
 
Idag när jag stämplade ut från jobbet så önskade jag alla god jul och gott nytt år, samt hälsade att vi ses nästa år. Fy tusan så härligt det kändes att säg det!! För nu är jag ledig i två hela veckor och det ska bli så skönt!! Cassador har semester och njuter för fullt i lösdriften med sina kompisar. Går absolut ingen nöd på honom ;) Jag har mockat två dagar extra denna vecka så jag är helt plikfri de kommande lediga veckorna. Vi ska däremot ha en mysig dag i stallet i mellandagarna med fika och löshoppning av alla hästar. Det ska jag försöka vara med på för Cassador älskar att löshoppa. 
 
Nu ligger jag och kollar på Home Alone 1, tradition innan jul men ska snart gå och lägga mig. I morgon bär det av till Malmö med goda vänner, julshopping och utgång.
En sak är säker denna fredagkväll, semester kunde inte börja bättre efter jobbet. Jag går och lägger mig med ett stort leende på läpparna och längtar redan till söndag.. ;) 
 
 
 


Tacksamhet


 
Nu är det inte många dagar kvar till julafton och vi springer på stan för att hinna med alla julklappar. Ångest och stress är två väldigt vanliga ord i dessa tider. Jag tror detta drabbar väldigt många vuxna då omgivningen förväntar sig väldigt mycket av dem. Barn skriver långa och dyra önskelistor, där de i sin tur förväntar sig att minst ett går i uppfyllelse. Ingen förälder vill se sina barn besvikna på självaste julafton. 
Många vuxna glider på räkmacka av snålhet att aldrig själv ha julafton eller laga någon mat. Min mor va trött att stå själv med julen varje år så hon införde knytkalas och att vi familjer som firar ihop turas om att ha det. Jag tror fler familjer har det så idag, ingen ska behöva stå med allt själv. 
 
Julafton för mig är en dag då vi äter lite väl mycket god mat och umgås med något Tomten aldrig kan ge i present och det är min fina familj ❤ Visst gillar vi presenter allihopa men min Mor och Far har lärt mig att aldrig bli girig eller sluta uppskatta det man redan har. Jag har fått kämpa för att få vissa delar i mitt liv och jag tror det är viktigt för allas utveckling i livet att inte allt serveras på silverfat. Jag ser och jag lär mig. Varje dag är en ny dag och man måste se lite längre än vad man når. 
 
Lär er att visa tacksamhet, speciellt till era föräldrar. En vacker dag står de inte där bredvid er ❤ Ta hand om varandra.
 
 
 
 
 Älskar min familj, vi är lite annorlunda och rent av lite galna, men finare familj kunde jag inte få. ❤
 
 


Stolt men det blir en bakläxa!


 
 
Nu är filmerna uppe från söndagens tävling! Första rundan va han lite för lugn i början, ja vilket problem egentligen ;) men både han och jag vaknade till efter några hinder och det blev lite bättre. Vi fick ett pet i omhoppningen men det tar jag på mig. Som ni ser så vänder vi upp snävt i en högersväng och jag får inte med mig en bra galopp inpå och då hoppar han avlångt över och river planket med bakbenen, vilket även 50% av startfältet gjorde. Vi måste träna hoppa plank, får köpa mig en planka då vi inte har någon i stallet. Jag är ändå glad att jag fick med mig bogen då detta är hans svåra varv som han har stannat i.
 
Andra rundan skulle han gå på toa när vi fått startsignal och han har ju lite svårt att göra det samtidigt som han går så jag väntade lugnt. Stolt över mig själv att jag inte stressade upp mig i detta läge, finns heller ingen anledning till det, men ibland hamnar nerverna lite på kant. Sedan gjorde Cassador absolut en av sina bästa rundor, jag har fortfarande lite tix i händerna och vågar inte riktigt lita på att vi kommer rätt. Sedan skumpar jag lite i sadeln så efter denna runda vet jag exakt vad vi ska träna på inför nästa tävlingssäsong. Borde fixa något straff för mig själv varje gång jag lägger in två galoppsteg när det räcker med ett. Är det ett relaterat avstånd på 6 steg är det i vissa fall ok med att lägga in 7, men inte 8 i mitt fall. Min tränare säger däremot att det är bättre att lägga in ett extra än att kasta iväg på ett mindre, vilket vi gjorde förr. Så ok med ett, men inte med två. Träna, träna, träna :) Trots att jag ger mig själv lite kritik så kan ni däremot se en helnöjd Cassador, även om jag tar lite för många förhållningar innan hindret så blir han inte störd av det, men det är något som ska bort, så är det bara!
 
Något jag också vet spelar stor roll är hur det går inne på framhoppningen. Jag fick inte riktigt fram Cassador i första klassen men det kändes ändå ok. Andra gången vi hoppade fram sken jag som solen, vilket även den gjorde, när jag var klar. Jag sa när vi var påväg till banan att jag likagärna kunde åka hem nu för han kändes så jäkla fin. Det visade ju stämma även inne på banan, trots att vi hade en häst som stannade på samma hinder 10 gånger framför oss på framhoppningen. Tänk att det alltid ska vara kaos på lokala tävlingar med galna hästar och minst sagt galna ryttare. De sitter och sporrar och rappar de med spön när de tror ingen ser. Som tur är påverkas inte alls Cassador av detta, jag försöker inte heller tänka utan koncentrera mig på mitt. Fick även en odräglig kommentar när jag precis brytit av till skritt från galopp så kom det en tjej förbi och snäste till mig och en annan att vi inte kunde skritta både innanför spåret och utanför. Trots det fanns det gott om plats för henne att rida mellan oss då jag hade koll att hon kom bakom. Jag kunde inte hålla tyst och snäste tillbaka :) Livet på tävling är ju bra charmigt ibland...
 
Tänk er, i somras kom vi knappt över kombinationer för jag tänkte för mycket och Cassador hoppade spänt, vi hade även problem att komma över hinder i huvudtaget. När man nu har avslutat med två fina 110 rundor, från Ängelholm och Styringe, så känns det riktigt bra för självförtroendet. Att vi även tog oss över ett räcke på 1.40 hela fyra gånger, både snett och rakt på, för en vecka sedan är ju fantastiskt. Så taggad inför nästa tävlingssäsong och jag hoppas ni följer med oss här, åh kan 2016 komma nu :D
 
 
Kom gärna med all kritik som vanligt, älskar när ni ger feedback  :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Den här bilden fångade Fredrik Jonsving på oss innan vi skulle in och hoppa sista klassen. Vi ställde upp oss och tittade på ekipaget på banan. Cassador stod alldeles alldeles blixt stilla. Det gick inte rubba honom just i detta ögonblick, han var helt förstenad. Det var i detta ögonblick som jag gav honom en varm kärlekskyss. Helt omedveten att ögonblicket fångades på bild ❤ detta är för mig ren kärlek till min fantastiska häst.
 
 
 
 


Nothing's gonna stop us now..


 
 


Looking in your eyes I see a paradise 
This world that I've found 
Is too good to be true 
Standing here beside you 
Want so much to give you 
This love in my heart that I'm feeling for you 
 
 
Första gången jag såg in i dina ögon, du var verkligen en dröm på två ben. Ingen annan lik och du flög bokstavligt över allt jag styrde mot. Du var för bra för mig, det visste jag från dag ett, men jag var beredd att kämpa mig till den värdigheten. Idag kan jag säga att jag är värd dig, idag är jag värd dig mer än någonsin. Även om vi har haft våra downperioder, så har vi fått otroligt med stöd och hjälp tillbaka. Jag vet att jag har så mycket mer att ge och jag vet att du har enormt mycket mer än vad jag kan ta fram just nu. Kärleken till dig är inte lätt, du går mig verkligen på nerverna ibland men innerst inne vet du det, du är one of a kind och älskar att reta mig. Du vet och jag vet, resan har inte varit lätt men vi kämpar förvarandra och det bästa av allt, vi kämpar tillsammans.
 
 

Let 'em say we're crazy, I don't care about that 
Put your hand in my hand baby 
Don't ever look back 
Let the world around us just fall apart 
Baby we can make it if we're heart to heart 
 
 
Jag tror, eller nej jag vet, att folk tyckte vår kombination var galet. Ett galet val av häst till en gröngöling som mig. Jag klandrar ingen som sagt något för jag håller med dem, men man måste också ge alla en chans till att utvecklas och få tid tillsammans. En del hittar varandra på bara några dagar eller veckor, medans andra tar det år. Jag ska inte se tillbaka för mycket för då blir jag bara ledsen och besviken på mig själv, jag vet att jag hade kunnat ge båda mina hästar bättre förutsättningar. Men ibland måste världen falla isär för att man ska kunna plocka ihop rätt bitar och sätta de på rätt plats. Jag är en sjujäkla envis människa som verkligen vill lyckas, inte på någon annans bekostnad än min egna. Jag vet att jag och Cassador kan, om jag gör rätt så ger han sitt hjärta, sin kropp och sin själ i allt jag ber han om. (förutom pallen i hörnet) ;)


And we can build this dream together 
Standing strong forever 
Nothing's gonna stop us now 
And if this world runs out of lovers 
We'll still have each other 
Nothing's gonna stop us, nothing's gonna stop us now 
 
 
Jag har en dröm, bara en liten en. Tillsammans vet jag att vi kan lyckas, tillsammans är vi starka. Jag känner mig aldrig mallig eller kaxig i det jag gör eller tar mig igenom. Jag blir ödmjukare ju starkare jag blir och ju mer jag får av det ju mer vill jag dela med mig. Mycket har jag fått uppleva i denna värld både på gott och ont, men jag lägger det bakom mig och fortsätter att se ljust på framtiden. Jag kommer inte att ge upp, jag och Cassador har varandra och ingen kan ta det ifrån oss. Om inte något olyckligtvis skulle hända, gud förbjude det!
 

I'm so glad I found you 
I'm not gonna lose you 
Whatever it takes I will stay here with you 
Take it to the good times 
See it through the bad times 
Whatever it takes is what I'm gonna do 
 
 
Lyckan är obeskrivlig idag, jag vann, vi vann tillsammans. Inga priser, placeringar eller rosetter väger tyngre än en känsla i rätt riktning. För mig är denna känslan något jag gått och längtat efter i så sjukt många år. När jag var liten, jag låg i sängen och drömde mig bort, sittandes på en häst och jag ville aldrig vakna upp. Jag tänker inte ge upp nu och inte i morgon. Nästa år ska vi ta med oss allt vi lärt oss och även se det goda i det dåliga som hänt. Allt händer av en anledning och jag vet att detta år har visat sig vara ett av det bästa för självförtroendet och samspelet mellan två individer. Jag kommer ge 110% nästa år. Träna och tävla tills det sitter i benmärgen, jag vet att vi kan. Vi har varit nära den där blågula, men inte tillräckligt, nästa år då tar vi den med värdighet <3
 
  
Låttexten är ett utdrag från Starships - Nothing's gonna stop us now
 
 
 
Foto: Lexi Mudifaj 
 
 
Film kommer upp i veckan från dagens tävling <3
 


Tävling!


 
 

Har ni varit snälla i år?? Klart ni har, därför tänkte jag tävla ut ett träns från @equipesaddles, BRE07. Finns i svart och brunt, ponny, cob och full.

För att kunna ha en chans att vinna tränset måste ni skriva och tagga, "Jag är med och tävla om ett träns hos @equipesaddles" i en bild på er instagram och dela detta inlägg.

Glöm inte att kommentera här nedan att ni är med och tävla ❤ Vinnaren drar vi på självaste julafton, 24:e december. Lycka till!!

 

 
Har ni inte instagram går det bra att dela på fb eller bloggen och sedan kommentera här nedan.
 
:) 
 


Viktigt med energi


 
 
Nu är denna helgen slut, inte många timmar kvar tills ni alla ska upp och jobba eller gå till skolan. Jag börjar inte fören 16.00, därmed blir min söndag lite förläng. Jag har till exempel aldrig söndagsångest och det är otroligt skönt. Däremot tar jag ingen sovmorgon, jag ska upp tidigt och hämta släpet för att sedan ta mig ner till Halmstad. Där väntar min prins som har haft det lite för bra i helgen med två vilodagar, men han är väl alltid (nästan) värd det ;) 
 
Helgen har varit toppad med det bästa. Igår dejt med en fin vän och mys med mor och far, idag har jag myst med hela tjocka familjen och vi har planerat inför julen. Kvällen avslutades hemma hos en underbar, även där en gammal go vän. Helgen kunde absolut inte blivit bättre och jag känner mig full med glädje och energi. Jag tror det är nog så viktigt att man finner den sanna källan till riktig glädje och energi. Vänner ska ge en energi inte suga ut den från en, samma med familjen. Ge och ta, det gäller i alla relationer som man har till andra människor, vänner, pojk/flickvän eller familj. Jag har lärt mig att ta till vara på det som ger mig energi och även ta hand om det. Jag älskar även att ge bort energi men får man inget tillbaka så orkar man inte tillslut. Tyvärr går man igenom några sådana i livet men man lär sig påvägen att acceptera det. Man lär sig även att undvika det. 
 
Det spritter med glädje i min mage, konstigt nog får den plats bland all fika och mat i helgen. Jag skojar inte om jag gått upp tre kilo. Jag har nämligen en konstig känsla, kan inte riktigt sätta fingret på exakt vad men jag tror jag kanske vet. Spännande är det verkligen och vem vet hur den känslan slutar... ;) godnatt mina fina läsare, vi har en minst sagt spännande vecka framför oss, eller mig. Kommer trimma stenhårt inför årets sista tävlinge, inget latsida här inte! 
 
 
 
Can't stop smiling...
 
 
 


Old friendship <3


 
 
Idag vaknade jag upp hemma i småland i min gamla säng som har varit min bästa vän i många år, jag älskar verkligen en riktigt skön säng. Vi spenderar sjukt mycket tid och tankar där under täcket, både glada och sorgliga stunder. En skön säng är A och O!
Efter frukost åkte jag och pappa ner till firman och jag bytte däck på både bil och släp. Sista däcket på släpet vägrade släppa sin sista mutter och jag envisades med att få väck den. Hade glömt att dra i handbromsen så släpet rullade av domkraften och däcket ner på min fot. AJJJ!! 760 kg smack men som tur va var min pappa där och agerade snabbt med att lyfta upp släpet igen. Jag har peppa peppa "ta i trä" (klappar mig på huvudet) aldrig känt en sådan lång och fruktansvärd smärta, aldrig brutit eller stukat något. Som jag skrek först men bet sen hop och försökte andas och andas. Tyckte mest synd om min pappa i den stunden även om jag skrek "lyft släpet" i ren panik. Tur i oturen så hände inget med foten, skippade löprundan idag men hoppas jag kan springa i morgon. Tack bästa pappa för hjälpen idag <3 Jag bad både om ursäkt för att jag skrek på honom och gav han en kram och puss som tack, ångest..
Jag envisades sen med att tvätta hela släpet, hela taket var grönt och fullt med smuts. Det är en nackdel med vitt släp men också en fördel när man ser allt. Det är snyggt när det är rent ialf ;)
 
När jag var klar med bil och släp åkte jag hem och slängde in mig i duschen och åkte sen hem till en vän som bor på en mysig gård mellan Gislaved och Värnamo. Vi åkte vidare till Värnamo och både lunchade och fikade. Vi har samma intresse, hästar, och umgicks lite när vi gick i högstadiet men vi har inte riktigt hittar varandra fören nu. Vi har inte bara samma intresse utan vi har många andra sidor gemensamt vilket är riktigt roligt. Tycker och tänker väldigt lika och använder lite samma språk, svårt att hitta sådana vänner nu förtiden. 
 
 
Riktigt gammal och sann vänskap rostar aldrig
och
Lika barn leka bäst <3 
 
 
Här tar vi en bild med hennes fina stjärna som tog de båda till Falsterbo i somras <3 
 


Corvette och Vilma <3


 
 
Det går bara uppför för dessa två stjärnor, Vilma och Corvette. De debuterade 1.25 på den senaste tävlingen, en pay and jump, och var felfria <3 Klippen ni ser nedan är från senaste träningen och tävlingen jag var och kollade på uppe i Jönköping. Kom ju på att jag glömde göra ett inlägg om det, typiskt mig just nu.
 
Vilmas mål är att ta Corvette till Falsterbo nästa år, amatörtouren och jag tror absolut de har en chans att vara bland de 60 bästa i Sverige. Ialf kommer vi att få följa deras resa här på bloggen och hålla alla tummar och tår att de tar sig dit. Corvette har utvecklats enormt hos Vilma, hon rider henne så himla snyggt och de har verkligen blivit ett slipat team!! Finns ju inget som säger att Corvette inte gillar att hoppa, det har hon alltid älskat att göra men nu när man ser henne och Vilma kämpa tillsammans ser man det ännu mer. Corvette är ett sto med humör men hon skulle aldrig vara elak mot någon människa, andra hästar är en annan sak, hon gillar sin egna lilla bubbla som bara några få får komma in i. Hon har en enorm utstrålning och massa kärlek att ge, man vill inget annat än att pussa den där goaste mulen när den "kryper" upp i famnen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var så roligt att få träffa både Vilma och Corvette igen, mammas lilla bebis <3 Hon såg så glad ut min lilla gråa! Det var även roligt att se att hon kände igen mig, man kunde se hur hon tänkte, men la huvudet i famnen och det blevc pusskalas <3 Stort hjärta och stor kapacitet i en liten hästs kropp, det är min lilla Camarobebis det.
 
 
 
 
 


God morgon tisdag!


 
 
Idag var det tänkt att jag skulle ut och springa men det blåser något enormt ute fortfarande och jag vill inte ha något träd över mig eller kämpa som en gud i motvind. Så roligt ska vi inte ha det! Sitter just nu och äter en tallrik gröt med äppelmos, mmm bästa frukosten under vinterhalvåret lätt. Nyttigt, lätt att fixa och väldigt gott.
 
Jag har försökt att få in instagramklippen som jag la upp igår när jag hoppade men det funkar inte, någon som vet om det är något fel på instagram eller om jag gör något fel?? Jag har ju laddat upp det tidigare utan problem, förstår inte varför det inte ska funka nu. Försökte även för någon dag sedan med ett annan klipp men då funkade det inte heller :( Jag kan få in länken här på bloggen men det visar en tom ruta som ni kan se nedan, eller ser ni något??
 
Han var ialf fantastisk min fina lilla prins igår <3 Han var lugn men fokuserad, det är den nya Cassador. Han blir lugn så fort han får sällskap av någon annan häst, tyvärr så tränar jag oftast själv för Pernilla då alla andra normala människor jobbar då. Vilket gör att han inte kan slappna av lika lätt när det är massa hinder framme, något som kanske blir bättre en dag. Det som vi hoppade igår har jag gjort en liten ritning på, om det är någon som vet ett program där man kan göra snyggare hinder, köpa eller bara ladda ner, GE MIG det isf :) Så trött på att de blir så fula ritningarna!! Vi byggde vi fram en trippelbarr med 21 meter till ett räcke på ena sidan, på den andra sidan byggde vi fram tre oxrar med 7 meter mellan varje. Riktigt bra träning och Cassador fixade det galant!!
 
 
 
 

Ett filmklipp publicerat av Erica (@icusen)Nov 30, 2015 kl. 3:47 PST