Grym hĂ€st 🌟


 
 
IgÄr Äkte vi till Tytti jag och Cassador för lite dressyrtrÀning. Hon Àr verkligen magisk Tytti, hon Àr vÀldigt duktig pÄ att förklara och lÀra en jobba frÄn sÀtet. Jag har vÀldiga problem med hÀnderna i hoppningen men nu nÀr jag lÀr mig tÀnka Ànnu mer med kroppen sÄ har jag blivit mjukare i handen och Àven armarna. Det Àr sÄ mycket som man egentligen behöver tÀnka pÄ som kanske en hopptrÀnare inte kan förklara. DÄ Cassador Àr megakÀnslig för alla hjÀlper sÄ gÀller det verkligen för mig att jag gör rÀtt. Vi trÀnade pÄ de olika delarna i programmet men i slutet tittade vi Àven pÄ LA delar, dÄ jag snart ska ta det stora klivet över dit. Tytti menade pÄ att han mÄste kunna vissa delar redan nu dÄ det ibland kan ta lÄng tid att öva in. Exempelvis lÀngning av formen i trav pÄ bÄge, vilket skulle vara jÀttesvÄrt men dÄ sa jag att det har vi trÀnat massor pÄ och nÀr jag visade trÀnaren sÄ sa hon. "Äh jag fÄr rysningar, du ska veta att det Àr mÄnga sÄ fÄr kÀmpa med den formen" En del kommer heller aldrig riktigt dit...Jag sa det inte men inte sÄ konstigt dÄ dressyrfolk trycker ihop sina hÀstar sÄ fort de gÄr att rida pÄ, dÄ lÀr de sig aldrig att lÀnga pÄ halsen. Jag rider sÄ varje dag för att Cassador ska strÀcka ut och jobba upp ryggmusklerna. 
 
Idag har jag hoppat sjÀlv hemma och prinsen va sÄ lugn och helt magisk, wow va jag lÀngtar till tÀvlingen nÀsta helg!!
 
 
 


Att vara funktionÀr


 
 
 
Helgen som var hade vi hemmatÀvlingar i hoppning. Det var ganska mycket anmÀlningar och det leder till mycket folk i rörelse och Àven mÄnga ryttare. En tÀvling, oavsett sport, sÄ klarar man sig inte utan sina funktionÀrer. En funktionÀr vÀlkomnar den tÀvlande till platsen och visar vart de kan parkera. De hjÀlper till i stallet sÄ de fÄr rÀtt box och finns alltid ett telefonsamtal bort om man skulle behöva hjÀlp med nÄgot ex mer spÄn eller byte av box. NÀr det Àr dags för ryttare att inta position pÄ hÀstryggen sÄ stÄr funktionÀrerna vid framridning och framhoppning och talar om nÀr det Àr dennas tur att komma in pÄ banan. NÀr det Àr dags för ekipaget att gÄ in pÄ tÀvlingsbanan ropar funktionÀren upp dennas namn och vÀlkomnar de in pÄ banan, ibland Àven önskar de lycka till. VÀl inne pÄ banan sÄ ser vi till att underlaget Àr krattat, bommarna ligger pÄ plats och vi hÄller banan rent frÄn bruna högar frÄn hÀsten. Vi gör Àven vÄrat bÀsta för att inte stÄ i vÀgen för ekipagen men ibland hÀnder det tyvÀrr att man somnar till och rÄkar stÄ vid fel stÀlle. DÀrför Àr det vÀldigt viktigt att man som kamrater pÄ banan hjÀlper varandra och jag tycker inte man ska stÄ ensam, tvÄ och tvÄ Àr absolut det bÀsta. NÀr ryttaren fÄr startsignal ska man helst stÄ vid ett hinder som inte anvÀnds i klassen eller att man siktar in sig att stÀlla sig vid ettan sÄ fort ryttaren har hoppat det. NÀr ekipaget har hoppat sin klass sÄ lotsar funktionÀren en ut frÄn banan, dörrar öppnas inte av sig sjÀlv sÄ Àven dÀr Àr funktionÀren vÀldigt viktig. NÀr ryttaren har stÀllt in sin hÀst i slÀpet eller pÄ box sÄ börjar magen kurrar. DÄ beger sig ryttaren till cafeterian och Àven den drivs av frivilliga funktionÀrer. DÀr har funktionÀrerna stÄtt och brett mackor, lagat mat, bryggt kaffe och kanske till och med gjort hembakade kakor. Allt för att ryttaren ska fÄ stilla sin hunger eller sockersug.
 
 
En funktionÀr:
 
Finns dÀr för vÄr sport, i detta fall hÀstsport.
 
Deltar ideellt och fÄr inte betalt, men i vÄr klubb kan man samla poÀng till ett bonussystem.
 
MÄste ha god kÀnnedom om regler men ska vÀnda sig till överdomaren om nÄgot intrÀffar.
 
Ska vara neutral mot alla ryttare.
 
Ska kunna arbeta i team och hjÀlpa varandra.
 
MÄste vara lyhörd och kunna lyssna till vÄra ryttare om de behöver hjÀlp.
 
StÀller upp för sin klubb och sina vÀnner, tillsammans Àr man starkare <3
 
 
 
Jag tycker det Àr viktigt att vi som funktionÀrer har en bra insyn pÄ vad som gÀller pÄ en tÀvling men Àven vÄra ryttare. Utan funktionÀrer blir det ingen tÀvling och utan vÄra ryttare sÄ gÄr det inte att genomföra en tÀvling. Vi behöver varandra och vi mÄste vara rÀdda om varandra. Vi funktionÀrer vill genomföra en tÀvling dÀr ryttarna kÀnner sig trygga och kan fokusera pÄ sin uppgift. En ryttare vill kÀnna sig trygg nÀr de Äker till en tÀvlingsplats och vet att de blir behandlade vÀl. Vi Àr mÀnniskor som handskas med stora djur i en pressad miljö pÄ tÀvling, det kan bÄde vara stressigt, varmt och finnas mycket folk pÄ plats sÄ det gÀller att alla hjÀlps Ät för att tÀvlingen ska kunna fungera. 
 
 
 
 
 
 
 
 
I sommar Äker vi ner till Falsterbo igen och det blir mitt 4:e Är pÄ plats. Det Àr min absolut bÀsta vecka pÄ hela Äret dÀr alla hÀstÀlskare samlas pÄ samma plats och över sexhundra funktionÀrer. Det Àr en tÀvling som heter duga med sÄ mycket mÀnniskor, hÀstar, ryttare och funktionÀrer. Men det hade ju heller inte gÄtt att genomföra utan alla dessa funktionÀrer?! Som funktionÀr sÄ fÄr du tilltrÀde in till Falsterbo under alla dagar och i mÄn av plats sÄ fÄr du Àven sitta och se pÄ alla tÀvlingar. Under de dagar du jobbar, fÄr du Àven mÄltider i början och under ditt pass. Vi kommer att vara dÀr nere i 9 dagar och vi fÄr antingen 3 heldagar eller 6 halvdagar som mest. Du kan fÄ önska vart du vill jobba nÄgonstans men att sitta tex i kassan krÀver att du har lite vana innan eller att du Àr minst 18 Är. Vi fÄr Àven boende gratis men vill man sova i tÀlt eller husvagn fÄr man lösa det sjÀlv men vi sover i en stor matsal och vi sover verkligen som kungar dÀr.
 
 
 
 
 


<3


 
 
 
Cassador betyder just nu mer Àn nÄgot annat för mig. För inte sÄ lÀngesedan stod jag vid ett stup och jag var sÄ nÀra att kliva över det. Jag kÀnde smaken av försÀljning och sÄ nÀra har det aldrig varit tidigare. Jag vet att jag för fyra Är sedan gav mig in i en match som absolut inte skulle vara enkel och ja jag vet det dÀr med ups and downs. Men nÀr man inte fÄr det att att funka som man vill och det kÀnns som att allt nytt man provar pÄ bara vÀnder ryggen till sÄ tappar man verkligen lust till livsgnistan. Man lÀr sÄ lÀnge man lever sÀger de ja, och under denna tid sÄ vet jag att tiden jag lÀgger ner pÄ mÀnniskor som jag bryr mig om fÄr man ocksÄ tillbaka.. Jag kommer att fortsÀtta att kÀmpa med prinsen vid min sida, för sÄ nÀra vi har kommit varandra nu har vi aldrig nÄgonsin varit. Det Àr en magi som ingen annan kan förstÄ om man inte kÀnt den sjÀlv. 
 
 
 
 
Foto: Elin Svensson
 
 


wiho, dÀr satt den!! :)


 
 
Hemmameeting pÄ Mickedala i Halmstad fick det bli för mig och Cassador hela helgen. Jag stallade upp han pÄ anlÀggningen dÄ jag hjÀlper till i alla klasser, dels för att slippa köra fram och tillbaka men Àven för att Cassador skulle fÄ vila upp sig lite. Det har ju varit vÀldigt varmt nÄgra dagar med stekande sol och det kom lite som en chock för oss alla. SÄ det kÀndes inte jobbigt att stÀlla honom pÄ box dÄ jag trodde det skulle göra gott för honom och nu i efterhand sÄ Àr jag vÀldigt glad att jag gjorde det. Hela fredagen stod han och sov i boxen eller sÄ lÄg han ner. Lördagen va han lite piggare men sov mycket och Ät vÀldigt bra, söndagen likasÄ. Aldrig var han stressad eller orolig, visst gillade han att smaska pÄ grannens alla hinkar, tunnor och Àven lÀrt sig öppna boxdörren men det Àr Cassador i ett nötskal. Han Àlskar att vara nyfiken och ta reda pÄ vad som finns under locken, Àven allt han kommer Ät.
 
Vi hoppade en klass om dagen och det blev tre stycken 110. Jag hade anmÀlt mig till en 120 sista klassen men jag kÀnde att höjden va helt onödig dÄ denna helg hade jag bestÀmt mig för att fokusera pÄ min ridning. Hakings trÀning i veckan gav mig verkligen en aha-upplevelse och jag bestÀmde mig redan dÄ för att verkligen föra över trÀningen till tÀvlingen. LÀttare sagt Àn gjort.. men första 110 fick vi ett tidsfel i grunden, mycket bra kÀnsla men jag hade kunnat sÀtta en bÀttre galopp men rundan va helt ok. Andra 110 red jag super i början, Cassador slarvade lite pÄ 2:an och fick ett pet med bakbenen. Jag slutade dÀremot att rida bra pÄ 6:an dÄ jag sköt ivÀg honom inpÄ en oxer som hade ett relaterat avstÄnd efter pÄ 5 sprÄng till ett rÀcke och Cassador har jÀtte svÄrt för just denna linje. Hade det varit rÀcke till oxer sÄ hade det inte varit nÄgra problem men nu red jag Àven dÄligt och Cassador drog ivÀg efter och jag bromsade med för mycket hand sÄ det blev en halt framför rÀcket, vilket tillslut slutade pÄ 10 fel. 
 
Idag gick jag först banan en gÄng, sedan repeterade jag den nÄgra gÄnger sÄ den satte sig dÀr uppe. Gick och kollade till Cassador och fixade lite, sedan gick jag faktiskt tillbaka till banan och gick den en gÄng till. Nu gick jag den exakt som jag skulle rida och sÄg hela tiden min vÀg framför mig. Jag stod Àven och diskuterade lite relaterade avstÄnd med en kompis men bestÀmde mig för att verkligen fÄ till 5 mellan tvÄan och kombinationen. Tror aldrig nÄgonsin vi har lyckats med det, dels Àr det inte alla som bygger sÄ svÄra linjer men det va hög klass pÄ 110 i helgen och svÄra linjer fick man smaka pÄ vilket Àr bra för trÀningen. 
 
NÀr vi kom in pÄ banan sÄ red jag direkt till höger och Cassador fick efter nÄgra steg i traven syn pÄ ett hörn fullt med blommor och saker vilket han blev livrÀdd för och gjorde en 180 graderssvÀng men jag styrde tillbaka och travade pÄ och lÀt han fokusera pÄ nÄgot annat men jag insÄg redan dÄ att oxern som va bÄde nummer 6 och 10 skulle bli svÄr att rida an sÄ jag mÄste rida sÄ vÀl jag bara kan. Han kÀndes helt fantastisk innan jag startade, Cassador Àr som en bok med mÄnga sidor men han har absolut inga latheter nÀr det gÀller tÀvling. DÀremot sÄ var han verkligen hos mig idag, precis som nÀr vi tÀvlade dressyr i lördags. Han fokuserade pÄ allt jag gjorde istÀllet för att vara överallt, vilket kÀndes super innan jag red an ettan. Ni kan sjÀlva se rundan pÄ filmen men blommorna (som jag sjÀlv stÀllt dÀr för hans skull, hihi) stÄr i det hörnet lÀngst ner till vÀnster i filmen. Ni ser tydligt att han tittar pÄ det i svÀngen och jag kÀmpar med att fÄ ut honom pÄ en bra linje mot den grÄa oxern. Detta varv Àr ju Àven hans svaga, tappar vÀldigt ofta bogen och bara ramlar in men jag gjorde sÄ gott jag kunde med ben och allt. Trots att Cassador la fokus pÄ hörnet sÄ taggade han till superfint bÄda gÄngerna. Detta hade ju aldrig gÄtt i högre klasser sÄ jag mÄste verkligen kÀmpa för kung och fosterland för att fÄ till de dÀr svÀngarna Ànnu mer pÄ trÀning. Med eller utan blommor i ett hörn :D Kan jag fixa hemma utan problem, ni vet ju att han har ett spökhörn som man inte fÄ ha saker i. Det som jag Äter igen mÄste trÀna pÄ Àr relaterat oxer till rÀcke, det kan ni se frÄn 8:an till 9:an sÄ drog han pÄ utan att jag fick tillbaka honom och denna gÄngen hade han hjÀrta att hoppa istÀllet för att stanna, studsboll som han Àr. Men resten Àr jag vÀldigt nöjd med, sjÀlvklart smÄmissar som jag fortfarande mÄste trÀna pÄ men stor skillnad frÄn tidigare rundor. Nu valde jag en galopp och höll den hela rundan.
 
Hur nöjd tror ni Cassador var sedan efter mÄl?! Ja han vet mycket vÀl nÀr han gör bra ifrÄn sig, sÄ himla glad och avslappnad. Sov Àven gott i boxen resterande klasser och Ät bra med, blev heller inte orolig nÀr alla hans grannar lÀmnade honom utan han höll sig i skinnet. Ja jag kan inte vara annat Àn megastolt över honom och hans prestation i helgen. Han Àr vÀl vÀrd en vilodag i morgon och han blev vÀldigt glad nÀr han fick komma ut i sin lösdrift med alla kompisar <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Andas andas


 
 
 
Haha, kan man trycka in mer pĂ„ en dag?? Börjar morgonen med att klockan ringer 07.00, fixar frulle och Ă„ker och köper nubakta frallor och drar till stallet. 08.00 ska hovslagaren vara i stallet, hinner longera en stund dĂ„ hovis Ă€r lite sen. Hon skor och jag packa i ordning allt som ska med till tĂ€vlingen, putsa m.m. Efter det Ă„ker jag och köper blommor och lĂ€mnar det pĂ„ tĂ€vlingsbanan, Mickedala. Åker hem och hĂ€mtar cykeln, slĂ€nger pĂ„ den pĂ„ bilen och Ă„ker till bilverkstaden. LĂ€mnar bilen och Ă„ker tillbaka till Mickedala för att plantera alla blommorna och bĂ€ra ut och fixa alla plastblommor. NĂ€r vi Ă€r klara och jag vattnat alla blommorna sĂ„ Ă„ker vi och handlar lite mat till tĂ€vlingen och Ă€ven vĂ„ra magar. NĂ€r vi Ă€r klara Ă„ker jag hem, duschar och byter om och tar cykeln för att hĂ€mta bilen som Ă€r lagad och funkar sĂ„Ă„Ă„ bra 😍 sen ivĂ€g till jobbet...
 
Ă…Ă„Ă„ jag Ă€r sĂ„ taggad inför helgen nu!!
 
 
 
 
 
 


Omgiven av kÀrlek


 
 
Det hÀr var absolut en av de bÀsta helgerna pÄ vÀldigt lÀnge! KÀnner att jag toppar de hela tiden men det Àr inte sÄ svÄrt nÀr man Àr omgiven av underbara vÀnner och en magisk hÀst. IgÄr sken jag lika starkt som solen efter en grym runda och den dÀr efterlÀngtade kÀnslan som jag alltid jobbar pÄ att fÄ till. KvÀllen spenderades med vÀnner och vi slog bokstavligt klackarna i taket ute pÄ dansgolvet. VÀldigt lÀngesen jag va ute och vi ville inte gÄ hem. Idag gav jag Cassador en mycket vÀlförtjÀnt vila, skulle egentligen Äkt ivÀg och fotat men kÀnde att det blev för mycket innan dopet samt att jag inte vill riskera att fÄ böter dÄ man inte fÄr rida denna tiden pÄ den stranden som vi ville till.
Efter lunch Ă„kte jag pĂ„ ett helt underbart och vackert dop som hölls ute i mina vĂ€nners trĂ€dgĂ„rd. Jag har Ă€ven fĂ„tt förtroendet att bli Havannas fadder, vĂ€rldens sötaste solstrĂ„le Ă€r denna lilla tjej. Jag ska verkligen leva upp till min roll som fadder, precis som jag gjort till mitt brorsbarn ❀ 
 
 
 


DÀr satt kÀnslan, BAM!!!


 
 
Idag var det rosa moln frÄn början till slut <3 Började morgonen med att tömköra Cassador i luddgrimma för att han skulle slippa bettet. AnvÀnde tvÄ tömmar utan inspÀnning, skulle filmat för han va sÄ mjuk och fin. DÄ vi har jobbat mycket med volterna för att fÄ honom att spÄra med bakbenen och bli rund och mjuk sÄ kom jag pÄ att jag ville testa detta pÄ morgonen innan tÀvlingen. Vi hopptrÀnade ju bÄde i förrgÄr och igÄr sÄ senast vi trimmade dressyr var i onsdags. Alla hÀstar Àr olika och behöver olika förberedelse och jag lÀr kÀnna min hÀst mer och mer. Det Àr verkligen nÄgot som jag gillar med denna sport, man kan aldrig nÄgonsin bli fullÀrd. 
 
NÀr jag hade tömkört honom fick han ett bad och blev knoppad ute i solen. Jag fick samtidigt sola lite och han torkade snabbare. Sedan packade jag allt, putsade och Ät frukost i solen medans min lilla hÀst bulkade i boxen. Föder han sÄ mycket jag kan sÄ han inte tappar nÄgot. NÀr det var dags att Äka sÄ tog det 10 min till tÀvlingen, vi har vÀrsta genvÀgen dit, awesome! 
 
Jag ville ha minst en halvtimmes framridning dÄ han inte fÄr ha nÄgon överskottsenergi och vÀdret var verkligen pÄ vÄr sida. DÄ det var exakt detta vÀder nÀr vi vann i Hylte, han gÄr bÀst pÄ banan nÀr han Àr lite dÄsig :) Inne pÄ banan sÄ fick jag till kÀnslan direkt, samma som vi jobbat pÄ hos dressyrtrÀnaren, han mÄste vara hos mig hela tiden och inte springa ivÀg. Nu behöver jag inte sÀg mer, titta och njut för det gjorde jag hela rundan <3 Det va 31 starter och komma pÄ en 2:a plats Àr jag vÀldigt vÀldigt stolt över. 
 
 
 
 
 
 
 
 
NÀr man Äker sjÀlv mÄste man stÄ stilla <3 bÀst Àr han.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Inte kraften som Àr viktigast!


 
 

Jag har kÀmpat vÀldigt lÀnge med Cassadors kropp och vikt. För tvÄ Är sedan vÀgde han 475kg och pÄ 1.68 höga pannor sÄ Àr det vÀldigt lite. Han Àr dÀremot inte av den större modellen och kommer aldrig bli tjock eller grov, men jag har ÀndÄ kÀmpat för att fÄ han mer musklad och inte se sÄ mager ut.
 
Vad har jag gjort??
 
Jag har inte bara fokuserat pÄ maten, jag har slÀngt ut vÀldigt mycket pengar pÄ alla möjliga tillskot för att öka vikt och muskler men det har inte hjÀlpt. Jag började dÀrför se överl Cassadors vÀlbefinnande med ett stall som han skulle trivas i och minska hans stress. DÄ han stressade vÀldigt ofta upp sig i boxen, stegrade i gÄngen m.m. Idag har Cassador gÄtt pÄ lösdrift i ett Är och inte en enda gÄng har han tappat i vikt, han har snarare tvÀrtom ökat hela tiden. Han har frÄ tillgÄng till hö dygnet runt och en kraftstation som förser med smÄ mÄtt kraft Ät gÄnger, flera flera gÄnger om dagen. Varje dag fÄr Cassador mash som jag blöter upp och under vintern sÄ hjÀlpte jag till lite extra med hackad strÄ lusern, vilket jag fortarande ger idag. Jag tÀnker att nÀr det finns vÀldigt gott om grÀs mitt pÄ sommaren, dÄ kommer jag att ta bort hackad strÄ under en liten period, annars kommer jag fortsÀtta med det som lite extra protein. Jag har Àven börjat ge ett tillskot frÄn Dodson & Horrell, jag skrev ett litet inlÀgg om detta för ett tag sedan och jag vet inte om det Àr det som har hjÀlpt Cassador lite extra med hullet det senaste men jag tycker att han har blivit ovanligt fin. SÄ jag har gett ungefÀr halva burken och kommer köpa en till för att se om det blir nÄgon skillnad. DÀremot sÄ har det inte hjÀlpt nÄgot i huvudet pÄ honom vilket det skulle göra sÄ jag kommer nu att köpa ren magnesium nÀr det jag har till tÀvlingen tar slut för det var snordyrt.
 
Sen om man tittar pÄ min ridning och trÀning sÄ rider jag inte sju dagar i veckan. SÄ fort han har tÀvlat ger jag honom nÄgra dagar utan mig pÄ ryggen och Àven mitt pÄ veckorna sÄ varvar jag med lösgalopp och tömkörning (alternativt longering). För jag vill ju bygga muskler och massa, inte brÀnna bort det han redan har sÄ vÀldigt viktigt att hans kropp fÄr ÄterhÀmta sig hela tiden.
 
SÄ egentligen behöver man inte bita sig fast i vad man ger sin hÀst, visst ska det innehÄlla bra med protien men viktigaste Àr att man har ett ordentligt grovfoder. Sedan borde man se till sÄ hÀsten trivs i stallet man stÄr i, har den tillgÄng till stora hagar och hagkompisar?! Om den gör Ät mycket energi som Cassador gjorde innan sÄ Àr det guld vÀrt med lösdrigt dÀr han 24/7 verkligen kan röra pÄ sig.
 
HÀr kommer nÄgra bilder pÄ Cassador genom Ären. De sista tvÄ Àr vÀldigt lika, 2015 och 2016, samma utrustning. Cassador fullpÀlsad pÄ den översta bilden men helklippt pÄ den undre. Jag ser stor skillnad mellan alla bilderna, nÄgon annan som inte Àr van vid att se honom och kanske smala hÀstar kommer tycka han ser mager ut pÄ alla men det Àr han verkligen inte. Nu visar han inte revbenen tydligt och han fyller ut sin massa enormt. DÄ menar jag mer pÄ bredden för hans typ kommer aldrig att bli större utan han mÄste fylla ut den formen han redan har. Jag hoppas verkligen att jag kan fÄ han Ànnu rundare i Är <3 kÀmpa kÀmpa!
 
 
 
 2014, vintern
 
 
 
2014, sommaren
 
 
 
 
2015
 
 
 
 2016
 
 
 
 
 
Den hĂ€r bilden Ă€r tagen idag frĂ„n dressyrtrĂ€ningen och det har aldrig gĂ„tt sĂ„ bra <3 TrĂ€naren sa att det sĂ„g sĂ„ bra ut sĂ„ vi snart Ă€r redo för LA men jag skyndar lĂ„ngsamt. Jag vill fĂ„ LB att sitta riktigt bra först, men kĂ€nslan idag... WOW. Han Ă€r verkligen magisk och som trĂ€naren sa, "han lyssnar till varenda hjĂ€lper du ger och vill verkligen göra rĂ€tt". Åh underbara hĂ€st!
 
 
 


Nya underlaget i Halmstad


 
 
 
 
 

"VÀlkomna till Halmstads FÀltrittklubb och vÄra nya banor byggda enligt toppmodernt High Tide System!

DÀr havet möter stranden och dÀr sanden Àr vattenmÀttad, lagom fast och ger svikt - dÀr Àr underbart att rida! TyvÀrr har vi inte fri tillgÄng till Tylösand, men vi Àr mycket tacksamma att vi med hjÀlp av Halmstads Kommun kan erbjuda kÀnslan ett stenkast dÀrifrÄn! VÀlkomna att prova!

Bevattning och drÀnering sker underifrÄn i reglerbara rörsystem, och ridunderlaget i ren sand hÄlls stabilt och sviktande av den vattenmÀttnad som ges av att det vilar i en stor vattentÀt gummibassÀng.

Systemet Àr internationellt erkÀnt och anvÀnds av flera toppryttare, och Àr nu pÄ stark frammarsch Àven i Sverige. (För vidare info se www.hightidesystem.se)"

 
 
Hej allihopa!! IgÄr fick vi Àntligen upp klippet som vi filmade i söndags. Jag, Cassador och nÄgra tjejer Äkte till Mickedala i halmstad (HFK). Jag ville sjÀlv prova pÄ det nya underlaget och ville Àven visa er tÀvlingsryttare. SÄ hÀr nedan kan ni se klippet om ni inte redan sett det.  
 
Ett nytt underlag blir inte PERFEKT pÄ en gÄng, det mÄste ridas pÄ och hÄllas efter, MEN jag och Cassador tyckte det nya underlaget var över förvÀntan vÀldigt bra. Ja hur vet jag det?? Hur testade jag det?? Vi byggde fram tvÄ hinder för att kÀnna hur ansprÄnget var och landningen. Vi red pÄ smÄ och snÀva volter, samt sÄ ville Cassador testa det ytterligare ett snÀpp med att stegra och slÀnga sig ett X-antal gÄnger... och vet ni, inte en endaste gÄng slÀppte underlaget/gav vika eller att jag kÀnde vi sjönk ner. För mig kÀnns det riktigt bra inför tÀvlingen om 1,5 vecka och jag hoppas att ni kan, med hjÀlp av vÄr film ocksÄ kÀnna er lite tryggare med er anmÀlning <3 Hoppas vi ses nÀsta helg eller i sommar!
 
 Har ni nÄgra frÄgor svarar jag gÀrna =)
 
 
 


En riktigt gottepÄse till helg <3


 
 
Jag har haft en helt underbar helg, ja en riktig gottepÄse som innehöll allt. I lördags morse startade jag med en lÄngpromenad och benpass i den lÄnga trappan. Sedan kom bror med familj och vi tog oss ut till stallet. DÀr longerade jag först Cassador och lÀt sedan Noah rida honom en bra stund helt sjÀlv, medans jag red en annan hÀst i stallet. Cassador blir verkligen sÄ försiktig nÀr ett barn sitter pÄ. Han skulle aldrig bli rÀdd för nÄgot i hörnet eller göra nÄgon hastig rörelse. I slutet lÀt jag bÄde Elvira och Noah rida samtidigt, dÄ Elvira inte vÄga rida sjÀlv men de red faktiskt ett helt varv runt ridhuset och i klippet nedan kan ni höra Elvira sjÀlv sÀga att hon inte alls Àr rÀdd, det bara "pirrar". SÄ himla söta bÄda tvÄ <3 KvÀllen senare spenderade vi ute pÄ restaurang och firade mig igen, kÀndes vÀldigt konstigt att bli firad igen, tvÄ helger senare. Men det tackar man inte nej till och det va en helt underbar och mysig kvÀll.
 
 
 
 

Ett filmklipp publicerat av Erica (@icusen)Apr 30, 2016 kl. 8:13 PDT

 
 
 
 
 
Idag vaknade jag upp med tvĂ„ smĂ„ busfrön i lĂ€genheten, inte fick man sova sĂ„ lĂ€nge men morgonbus Ă€r bland det bĂ€sta som finns. Vi tog en svĂ€ng till lekparken pĂ„ galgberget, satt i solen och gottade mig medans barnen lekte. Sedan lĂ€mnade jag min fina familj och Ă„kte till stallet. DĂ€r vĂ€ntade min prins, som han alltid gör, i stora grĂ€shagen med flocken och de njöt verkligen av det fina vĂ€dret. Det blev en liten snabbdusch och fixade honom lite snygg . Packade in utrustningen i bilen och begav mig in till Mickedala. Idag har vi nĂ€mligen filmat och fotat pĂ„ nya utebanan, ni kommer att fĂ„ se den hĂ€r sen. Åh den kommer bli sĂ„ bra, spĂ€nd och nyfiken pĂ„ slutresultatet. SjĂ€lvklart blev det en massa andra bilder ocksĂ„, jag har bara fĂ„tt en brĂ„kdel men bloggen kommer att fyllas med dem sen.
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto: Elin Svensson 
 
Nu ska jag Àntligen krypa ner och sova, efter en mysig kvÀll med bio och mat ute <3