Behövs inte många ord...


 
 
...utan det räcker med ett, GLÄDJE <3
 
 
 
Tack vare snälla Felix så fick jag det filmat när vi hoppade bana, tusen tack för det Felix. Vi började med att trava fram för Pernilla, få hästarna att jobba i ökad men avslappnad trav, få de framför skänkeln. Det går ju inte att hoppa banan med någon som går i kortkort galopp och är spänd i hela kroppen. Sedan tog vi en galopp och där behövde jag lite hjälp då Cassador taggade till eftersom han visste mycket väl att vi skulle hoppa. Vi tog oss ur det och han blev mycket lugnare. Sen hoppade vi fram på ett räcke som Pernilla sedan gjorde till en Oxer, enkelt men nog så svårt för mig. Vända upp rätt, rak linje till hindret, avslappnad häst men måste få han framför skänkeln och inte rusa. Visst låter det enkelt?! Haha, inte för mig ialf..
 
När vi kände oss uppvärmda kom vi på hela banan varsin gång. Det var ganska låga hinder vilket passade både mig och Moa, höjden är ingen vi behöver träna på nu. Jag fick ta om en linje efter första rundan men det var absolut en helt ok runda för att vara första på så länge. Lite svårt med vägarna med den där speedohästen och jag hade han inte riktigt så stadig runt skänkeln. Andra gången vi kom kan ni se på filmen att vägarna är så mycket bättre och jag har han mer runt skänkeln i svängarna och han flyter inte ut lika mycket. Detta med noga vägar är något som står på mitt schema i veckan, övning och detaljer om det kommer upp då. Men denna runda var verkligen riktigt fin, vissa språng/anridning lite bättre och andra lite sämre, men i helhet var både jag och Pernilla nöjda. Fick ta om två linjer som ni kan se i slutet, ja det är bara att traggla, trimma och träna. Vi kommer att komma tillbaka men först, massa träning! I slutet sa jag till Pernilla, "Detta är verkligen skillnad från min förra hoppträning", Pernilla svarade "Ja verkligen". 
 
Det som jag tycker är bra med Pernillas tänk är just det att hon förespråkar banträning på hennes lektioner, visst kan man hoppa lite studs, serier och köra bomträning, men vad är det som man hoppar på tävling?? Jo just det, banhoppning. Jag tycker absolut det är bra med bommar, studs m.m. men detta kommer jag träna själv och behöver inte tränare till. Jag behöver en röst som talar om för mig vad jag ska tänka på när jag hoppar en bana, för då kan jag ta med mig det till tävling. Jag tror jättemycket på detta och bara efter en gång med Cassador säger jag woooow... tänk er efter 10 gånger.... <3 
 
 
 
 
Titta och njut, för det gjorde jag på ryggen ^^
Visst ligger han på lite men detta är skillnad och det kommer ta tid...
 
 
Ps: var tvungen att sätta på musik, order ifrån tränaren ;)
 
 
 
 
 


Postat av: silverbjälkes
2014-10-12 - 18:04:36

Kul och fina framsteg. Ser bra ut eftersom även det som behöver jobbas på är okej. Ska jag vara lite kritisk så måste du få ner tempot så han verkligen tar in det ni lär honom och inte farten räddar hoppen, han får inte missa att verkligen fatta takt, rytm, kontroll och teknik, går det för fort så räddar farten där tekniken brister och då blir det rivningar när bommarna höjs. men detta är bara 2a ??!! gången? = Jättebra, kul. men ha det med farten i bakhuvudet och prata er samman så ni talar samma språk om målet. Hellre jävligt välriden felfri 120 än en ponnyaktig 130 med placering och 4 fel.

Svar: Nej detta är första riktiga banträningen. Har bara hoppat ett litet hinder efter Pernilla trimmat igenom honom, så inte konstigt att han låg på som han gjorde. Men om du tittar på första och sista rundan så är det enorm skillnad, Pernilla ropar på mig hela tiden vad jag ska tänka på men det är ta me tusan inte lätt alltid på en taggad häst med massa hinder. Jag vet vad vi ska träna på och vart vi ska komma, men det tar tid och bromsa honom första passet så han blir studsig som innan vill jag inte. Är tacksam för dina tips men det är för första gången nu som något hjälper :)
Ica

URL: http://finest.se/silverbj%C3%A4lke


Postat av: Caroline Bågfeldt
2014-10-12 - 18:07:53

Sv: Ja men precis, det gäller att ha henne framme i varje steg, speciellt nu inomhus då hon gärna dör lite. Hon tar ju gärna MYCKET plats, vilket blir lite svårt i ett litet ridhus ;) Men hon är så lätt att förstå sig på, rider man ordentligt så hoppar hon bra, svårare än så är det inte.

Vi ska tävla redan nästa helg, då blir det två dagar ganska nära här hemma. Då är benen med, hela vägen runt ;) haha. Kram! <3

kollade på filmen nu, på dig och cassador och WOW. Även om han är pigg så ser han så avslappnad ut, alltså lugnt inombords. Så härligt att se, ni gör stormsteg framåt! :D

Svar: Ja exakt, hag vet precis hur en spänd taggad Cassador är och hur en taggad avslappnad Cassador är. Detta är första riktiga banträningen för tränare på väldigt länge och vi kommer ta ett steg i taget :) <3
Kanon med tävling redan nästa helg :)
Ica

URL: http://carolinebagfeldt.se/


Postat av: Anso
2014-10-12 - 18:25:36

Pallar inte med film utan originalljud.

Svar: Order ifrån tränaren, hon ville inte höra sin egna röst ;-) Om du lyssnar på förra filmen så har jag ingen musik på.
Ica

Postat av: MalinKalin
2014-10-15 - 12:18:18

Härligt! Där satt den :D

URL: http://malinkalin.blogg.se



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: