Är det bara jag??


 
 
 
Som tycker folk borde ha mer vett i trafiken??
Mer kunskap, både på fötter och med rullande hjul, samt sunt bondförnuft och även vara rädd om sig??
Är jag ensam om detta eller??
 
 
 
För det första:
 
Folk kan verkligen INTE köra i rondeller. Kör man rakt fram blinkar man inte direkt till höger. Kör man rakt fram blinkar man inte först vänster och helt plötsligt när man ska svänga blinkar man höger. Ska man köra till vänster i rondeller börjar man inte att blinka till höger och åker förbi två avfarter. Men hallå eller, kan ni inte blinka så blinka INTE alls.
 
 
För det andra:
 
Jag vet att det kan vara svårt att hålla hastigheter ibland, min fot kan också fastna på gaspedalen men fastnar den där varje dag kanske man ska fundera på att välja cykeln istället. Eller starta bilturen 5 minuter tidigare, för förr eller senare kommer det att hända något. Men står det nu 70 på en skylt, så är det förbjudet, enligt mig, att köra 50 på denna väg. Undantag är det om du har en triangel hängandes i baken, för de kan helt enkelt inte fastna på gasen.
 
 
För det tredje:
 
Ni som väljer att korsa övergångsställen med lurar i öronen eller hela ansiktet i mobilen. SE ER FÖR ERA IDI......bara för att det är lag på att fordonet ska stanna för er som vill gå över betyder det inte att ni bara kan rusa ut med huvudet i marken eller i mobilen utan att se er för. Har era föräldrar aldrig lärt er, "se först höger sen vänster och sen höger igen, är det klart då kan man gå över". Dagens skol- och snorungar har så lite folk- och trafikvett så man bli ju mörkrädd. De har tunnelseende och tror att hela världen ska stanna för att de går över ett övergångsställe utan att behöva se sig om. Gamla människor kan stanna 6 meter innan övergångsstället och se sig för där, så kusten är klar innan de går över. De äldre är mer rädda om sig än vad unga människor är, jag tror inte jag är ensam om att veta om tragiska fall som hänt vid ett övergångsställe.. 
 
 
För det fjärde:
 
Detta ämne är kanske lite uttjatat men för oss på hästryggen så är det viktigt, respektera hästar och ryttare i trafiken. Vi har lika stor rätt att vara där som alla andra med bil, cykel, hund m.m. 
 
"Ridning räknas som en del av allemansrätten. Det betyder att du får rida och köra med häst på de flesta vägar och ute i naturen. Men tänk på att om du rider över någon annans skog eller äng så ska du ”inte störa – inte förstöra!”
 
Källa: HÄR
 
Om man leder hästen eller rider, gäller bestämmelserna om fordon i tillämpliga delar. Om man kör med häst och vagn (eller släde) är ekipaget ett fordon. Trafikreglerna, som gäller både på väg och i terräng, hittar du i trafikförordningen (1998:1276).
 
Källa: HÄR
 
 
För det femte och sista:
 
Va rädd om er i trafiken, kör inte för fort, håll hastigheten,
tänk på att ni inte är ensam i trafiken. Vare sig ni går, kör bil, cyklar eller rider. 
För några dagar sedan blev en svensk modell påkörd av en buss i USA, hon avled
på grund av sina skador i huvudet. Det blir de anhöriga som blir påverkade, sorg och saknad.
Snälla, tänk er för mer än en gång.... <3
 
 
 
 
 
 
 
 


Postat av: Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥
2014-10-22 - 14:31:43

Så himla sant! Jag ska ta körkort snart och jag är väldigt noga med det där när jag kör! :)

URL: http://neapocalypse.blogg.se/



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: