Det gör ont som människa...


 
 
Detta meddelande sprids nu på FB, jag både grät och skämdes som människa när jag läste det!! Hur kan folk vara så korkade!! Hur svårt kan det va?? Jag hoppas underbara Mia får fortsätta tävla och att det kommer funka för henne!!
 
 
 "Det här är min underbara dotter Mia Västerslät. Hon är egentligen en helt vanlig tonåring men hon har autism och har även något som heter selektiv mutism. Det innebär att hon bara pratar med ett fåtal människor i sin omgivning. Mia älskar sina ponnysar och hon älskar att tävla i hoppning. Mia och jag har under våra år på olika tävlingsplatser hittat ett sätt att förbereda oss/henne inför hoppklasserna. Att hon inte kan prata innebär att jag får ropa vilket hinder hon ska hoppa för att uppmärksamma dom andra på framhoppningen. Det har under alla år fungerat väldigt bra och Mia har aldrig varit inblandad i nån incident. Nu verkar det helt plötsligt enligt vissa som om vi utgör nån fara på framhoppningen bara för att Mia inte ropar själv och dom övriga ryttarna inte skulle veta vem jag ropar för. Förslaget från denna person är att jag ska informera alla på framhoppningen om detta vilket skulle innebära att jag skulle få ägna all tid åt detta då det hela tiden kommer in nya ryttare. Jag skulle tappa mitt fokus på Mia och hon skulle tycka att det var extremt jobbigt och genant. Därför ber jag er alla som är ute och tävlar att titta noga på denna bild så ni kommer ihåg hur Mia och hennes ponny Nicke ser ut. När jag ropar är det Mia som hoppar. Dela gärna detta inlägg!"
 
 
 
 



Postat av: Caroline Bågfeldt
2014-03-19 - 14:51:04

Mia rider här i Kalmar så jag har i princip sett henne varje tävling jag varit på och eftersom våra klubbar är såpass nära så har vi ju pratat lite med hennes föräldrar och så. Som det är när man är på tävlingar.

Jag vill bara säga att Mia är ALLTID glad. Hon pratat aldrig, inte ett knyst. men det behövs inte för den glädje som hon sprider på en tävlingsplats räcker. Hon är en av få som faktiskt berömmer sina hästar efter dåliga rundor, en av de få som verkligen alltid vill vara glad och åker på tävlingar för att ha kul. Och jag vill säga att det funkar, för hon kammar hem många placeringar. Hon är verkligen riktigt duktig och tänker alltid i första hand på hästen.

Det är tråkigt att folk tycker såhär, för att som sett/träffat Mia med familj vet hur underbara dom är.

URL: http://carolinebagfeldt.se/


Postat av: Escapingreality-ett nytt liv
2014-03-19 - 15:34:09

Det är ju hemskt hur folk kan bete sig? Hoppas Mia aldrig ger upp ridningen, det är ju till och med bevisat på forskningsnivå att ridning och hästar eller umgänge med andra djur är otroligt bra för människor med olika typer av autism eller kommunikationssvårigheter. Det erbjuds ju ridterapi, hur kan folk vilja stoppa henne från något som ger så mycket glädje?

URL: http://escapingreality.spotlife.se/


Postat av: Noomie
2014-03-19 - 15:37:24

Men att folk inte kan visa lite medkänsla/själva sätta sig in i situationen? :(
Det Carro skrev om Mia i kommentaren ovanför gjorde mig varm i hjärtat - det är en sån ryttare alla borde sträva efter att vara!(:

URL: http://lexx.blogg.se


Postat av: Anna
2014-03-20 - 05:46:46

Tävlingar kan verkligen locka fram dåliga sidor hos folk (kanske främst föräldrar) för även om jag är oinsatt så antar jag att det är föräldrar till de andra barnen som ser det som ett problem. Hoppas i alla fall att Mia får fortsätta på samma vis och att mamman står på sig i detta läge :)

PS. Vad snygg bloggen blev! :)

URL: http://dressyranna.blogg.se


Postat av: Carolin
2014-03-20 - 08:46:34

Är ju faktiskt fler som använder sig av att folk som står vid hindret säger att de ska hoppa istället för den som rider, speciellt tycker jag att detta märks när man kommer upp lite på storhäst..

Jag blir ledsen över att läsa om Mia, självklart ska hon få tävla som alla andra o ha hjälp av sin mamma på framridningen så hon oxå kan få hoppa! Men vi är ju i avundsjuka-på-allt-Sverige och om nu detta system mellan Mia o hennes mamma funkar och hon blir placerad (som Carro skrev här ovanför) och då dessutom är trevlig mot sina ponnyer svider de nog i andra ponny ungars ögon och även föräldrarna så de måste hitta något att klaga på..
Och de tycker jag rent ut sagt är för jävligt!!

Jag hoppas Mia fortsätter rida o tävla o har kul med sin ponny o skiter i allt avundsjukt folk!! :)

URL: http://stallcarlsvik.blogg.se


Postat av: undefined
2014-03-20 - 12:59:12

Men vadfan liksom! Inte direkt så att jag kollar vilken person det är varje gång någon ropar, det gäller ju bara att vara beredd på att akta sig från hindret! ta er samman människor, blir så galet arg när jag läser sådant här! All eloge till tjejen, så duktig!

URL: http://jossanamigo.blogg.se/


Postat av: Vera
2014-03-20 - 13:10:45

Åh, såklart att hon ska få tävla!!

Fattar inte ens varför hon inte skulle få, vissa människor är ju bara för mycket!

Kram

URL: http://vera.weride.se


Postat av: Vera
2014-03-20 - 13:10:46

Åh, såklart att hon ska få tävla!!

Fattar inte ens varför hon inte skulle få, vissa människor är ju bara för mycket!

Kram

URL: http://vera.weride.se



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: