Svar på frågor :)


 
Nu sitter jag och äter frukost hemma i småland och njuter av regnskogen utanför (not). Mamma och pappa åkte ner tidigare till Halmstad för att hjälpa syrran med sin nya lägenhet och flytta in lite möbler. Igår va det mycket häst, först tävling i falkenberg och sedan hem till småland och hälsa på Corvette och träffa den här tjejen som skulle provrida Corvette. Jag tänker inte avslöja så mycket mer om personen och vad som sas nu än att jag tror de nöjda med provridningen trots att Corvette va helt galet glad att få hoppa och hoppade mer eller mindre tjejen ur sadeln ibland. Det har hon även gjort med mig då hon har en så sjukt kvick teknik att ibland kan man bara inte mjukt följa med utan får sig en kick i baken av henne. Hon va även lite svår med avståndet till hinderna då hon gärna ville bestämma själv och hoppade av ca 3 meter innan en gång, (har film på detta) och knep ihop baken så roligt och smart att hon inte alls rev.Trodde tjejen skulle bli lite chockad och rädd men hon kom igen och det gick mycket bättre. Tuff tjej på tuff häst, tror dessa två hade haft riktigt roligt tillsammans så vi får helt enkelt vänta och se vad som händer :) 
 
Shit, ni är ju helt grymma på att kommentera på min blogg!! Nästan så jag måste gå ner i halvtid nu för att ha tid att svara på allt ;) Även tack för all feedback jag fick angående hur jag ska svara och kommentera på era kommentarer här på bloggen. Jag kommer absolut fortsätta att gå in på era bloggar och svara/fråga och även läsa era bloggar så som ni läser min. Den linjen tycker jag är fair, finns de bloggar som aldrig bryr som om vem det är som kommenterar deras blogg och går absolut inte in på bloggen på grund av att de inte vill öka deras "status". Ibland skulle jag vilja slänga status, tittarsiffror och allt i sjön. Jag vill bara njuta av min blogg utan att bli påverkad av den. Hade inte ni tyckt det varit bra ibland?? =) Jag kommer även börja svara på en del kommentarer i kommentarsfältet. 
 
 
Jag älskar verkligen när ni ställer lite psykologiska frågor och även andra. Tycker det är så roligt att svara på!! =)
 
 
Rebecka frågar:
 
Hej! Du verkar så sund så jag har en fråga till dej. Har du något tips om hur man vet sina brister utan att haka upp sej på dom. När jag tränar för någon är det inga problem. Men när jag tider själv har jag lätt för att haka upp mej på allt som är dåligt. Vilket inte gör det bättre. Jag tycker man ska vara självkritisk men jag känner att jag i te har kontroll över min :-)
 

Hej Rebecka och tack för din fråga. Jag vet inte om du tränar för en dressyrtränare eller hopptränare. Men som du säger så går det alltid även för mig bra på hoppträningen men ibland kan även jag haka upp mig på något när jag sitter och nöter själv. Då har jag tagit till hjälp av en dressyrtränare som även håller i små hoppträningar, alltså ingen ren dressyrtränare. Hon är grymt duktig på allt som har med dressyr och markarbete o göra. Sist jag red för henne hade jag fastnat i ridningen med Cassador och behövde hjälp med att komma ur det. Då frågade hon mig vad jag hade för problem och vad jag ville ha hjälp med helt enkelt, inte bara gå in och rida öppna slutna för det har vi inte problem med. Vi jobbade på det jag ville få ut av passet, det släppte lite i slutet av passet, sedan tränade jag på detta varje dag jag red i ridhuset, inte flera dagar i rad. När det släppte helt kan man självklart få bakslag men då går man tillbaka och träna på det jag lärde mig på dressyrpasset. När Cassador har lärt sig att vara lugn i galoppen och jobba med bakbenen på en volt då kan jag gå på nästa. 
 
Jag vet inte ålder på din häst och vad du har för mål. Men jag har stora mål i hoppningen med Cassador. Därför vill jag att markarbetet ska sitta som smäcken i bäcken. Eftersom Cassador är en het och lite galen häst och även lätt för att lära sig så är jag väldigt noga med att fokusera på just DETTA när jag rider ett pass. Inte gå in i ridhuset, rida 1,3 timme och mer eller mindre rida igenom ett dressyrpass varje gång jag rider i ridhust. Va noga med att fundera ut innan vad du vill få ut av passet, kanske lägga upp en plan i din ridningen, inte bara din häst utveckling UTAN din prestation. Det kan vara så att då vill gå in och rida din häst på en serpentinbåge. Då ska din häst komma till ro, gå i mjuk form, vara lika stadig i båda varven och jobba med bakenen i övergångarna utan att öka och dra upp huvudet. Du ska tänka på blicken, sitsen, övergångarna, handen, sitta ner eller rida lätt (trav). Detta kan vara för mig en enda sak jag vill fokusera på en egen träning. Många som rider tänker nog alldeles för mycket på hur hästen gör och hur den går, och glömmer bort sig själv. Det är därför man rider för tränare men som du säger, det är då det går bra.
 
 
Du får gärna göra en följdfråga om du tycker mitt svar är lite luddigt :)
 
 
 

Malin frågar, bloggar HÄR:
 
Du förresten trivs Cassador bra med micklemtränset? Är det någon skillnad i ridningen? Funderar på att köpa ett till min D-ponny. Velar lite om vilken storlek jag ska köpa i så fall för han har cob ibland och full ibland. Hur tyckte du storleken var?
 
 
Cassador älskar sitt kombinationsträns (micklem), nere i Italien får man inte säga Micklem, vi måste säga kombinationsträns men jag lägger gärna till en parentes med micklem i ;)
Han är mycket mycket mycket, ja helt sjukt mycket lugnare med både huvudet och munnen. Då Cassador är en het häst och gärna drar iväg när han är svag i det jag kräver så blir det automatisk att jag drar han i munnen och jag tänker inte betsla upp honom för jag tycker som sagt inte att jag löser mitt problem med det. Han behöver få tid att bli stark och jobba ännu mer med bakbenen och som ni kan ha sett på hoppfilmerna så har han kommit en bra bit på vägen nu. Tränset gör att han blir lugn, går lättare i form och suger tag i bettet istället för att bråka med det. Han skummar mycket mer än vad har gjorde förr och går mycket stadigare.
Cassador har ett ganska litet huvud men jag har alltid haft full på honom så jag trodde att jag skulle behöva ett cob men det va alldeles för tajt och remmarna räckte inte runt. Full sitter perfekt, och hellre att det sitter lite lösare än lite tajt.
 
Om du/ni ska köpa ett micklem/kombinationsträns och är osäker på storlek, åk gärna till butik och ta med ett träns hemifrån och mät. Om ni ska till horse show kan ni även där ta med och mäta och känna och klämma på de olika märkena. Nu i efterhand då jag provat både Rambos och Equipe så skulle jag utan tvekan välja Equipes då det sitter mycket bättre och är i ett mycket mjukare material. Jag vet inte vad Rambos kostar med jag tror Equipes ligger runt 1.700. och är verkligen värt det. Istället för att ha 3 halvbra träns så köp ett som verkligen funkar på din häst!!
 
 
 
Vem vet, kanske ska jag tävla ut ett sådant träns på göteborg horse show...
ja vem vet, haha, bara jag vet ^^
 
 
 
 
 
 
 


Postat av: Cecilia Konvalina
2014-02-17 - 13:43:32

Vad roligt att du gillar min blogg och har kommenterar, för nu har jag hittat till din mycket trevliga blogg =)

Svar: Ja tack desamma =) Visst är det roligt när man bara klickar sig in hos någon och blir förvånat glad =D Gillar din skarpt!!
Ica

URL: http://ceciliakonvalina.se/


Postat av: Matilda
2014-02-18 - 15:45:25

Söt!!

URL: http://www.showjumper.se


Postat av: MalinKalin
2014-02-18 - 21:58:33

Tack så himla mycket för svaret! Då får det nog bli storlek full på tränset :) Finns det på equipes hemsida? Har kikat runt lite men hittar det inte.

Svar: Jag ska skriva massa om Equipe och samarbetet sen men vill prata igenom en massa först med Susanne och sånt. Hon har ingen försäljning på nätet, hon har typ en butik på fyra hjul ;-) åker på tävlingar, Alla de största men även små. Sen kan du ringa och beställa, men ska du till Göteborg Horse Show??
Ica

URL: http://malinkalin.blogg.se


Postat av: Paulina - paulinas.se
2014-02-22 - 13:12:57

Har det tränset bettlösa alternativ också? Eller är det bara ett uformande? :)

Svar: Hej! Bra att du frågade, eftersom tränset är så nytt så har jag inte all info om det och Susanne är iväg i Norge. Fick ett svar från henne ganska snabbt ändå att hon heller inte visste direkt. Jag har testat hack på det men det gick inte. Jag vet att rambos har ett alternativ där man kan fästa tyglar på något vis. Jag lovar att återkomma till dig när jag vet mer, besök gärna montern, Equipe, under GHS om du är där.Tack för din fråga =)
Kram
Ica

URL: http://paulinas.se


Postat av: Paulina - paulinas.se
2014-02-28 - 08:54:54

Tack. Du får gärna svara på min blogg så jag inte missar det. ;) Vore utmärkt om det fanns med bettlösa alternativ, då är det ju ett självklart val framför Micklem. :)

URL: http://paulinas.se


Postat av: Maria
2015-02-06 - 09:49:13

Hej! Vad är det för skillnader på equipe Micklem och Rambo Micklem? Hittar ingen produktbild på Equipes.

Svar: Hej, det är ingen skillnad, kanske lite bättre läderkvalité på equipes micklem :) mvh erica
Ica


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: