it's a new day, it's a new start!


 
 
Visst är det underbart när Hästen, vår bästa vän, kommer när vi ropar i hagen. Jag är rädd varje gång att Cassador inte vill komma till mig, speciellt inte efter vårt senaste pass <3 men stort hjärta har han och en paus från allt gott gräs kan han ta för min skull.
 
 
Hej alla mina underbara läsare och följare!! Idag har det varit en underbar dag, solen har visat sig framme hela dagen men inte fullt lika varmt här nere i Halmstad, så skönt! Idag följde Rafaela med mig till stallet, en tjej som fotografera mig och Cassador ibland. Så det kommer att komma upp både film och bilder, förmodligen i morgon då jag sticker till jobbet lite senare. Tänkte inte gå in på detaljer med dagens pass, då det är lättare att förklara och visa med bilder och film. Men jag började med att jobba Cassador från marken, precis som Eamon gör, ingen lång lina utan ett cowbow grimskaft och gjorde lösgörande övningar för att få honom lealös i hela kroppen. Det lyckades vi riktigt bra med, han vart lite sur i hans stela höger men jobbade han runt hela fyrkanten så efter ett tag gav han sig och jobbade på superduperfint. I slutet av markpasset så fick Cassador fatta galopp och resultatet visade sig att han va riktigt fin. Lugn, mjuk, bärande och tog ett steg i taget med låg hals. Inga inspänningar eller något. Enbart träns, rakt gummibett och en lina :)
 
Sen ville jag ändå hoppa upp och känna på honom, egentligen så hade jag varit nöjd där men eftersom jag vill testa han hela tiden nu så hoppade jag upp, barbacka. Ingen sadel, ingen inspänning eller något. Han va ganska lugn för att vara han i början, lite spänd i båda varven, alltså låg på lite men absolut inte markant och jobbigt för mig. Tyckte han skötte sig strålande och jag kunde snabbt ta fram det där leendet igen =)
 
Som sagt, mer detaljer kommer när filmen är uppladdad och bilderna. Nu tänkte jag pupblicera en kommentar från en tjej som verkligen har fattat vinken och slog huvudet på en spik. Jag har aldrig någonsin tänkt att ändra på Cassador och hans personlighet, jag vill bara att vi båda ska funka och ha roligt tillsammans.
 
 

Felizia
 
Jag tror ändå på den filosofin- bara för att hästarna är annorlunda och inte följer "regelboken" så betyder det inte att det är fel. Cassador kan hoppa, han är het och tycker om att hoppa. Ta inte den glädjen ifrån honom bara för att "han går inte som han ska/som andra hästar" Angelica sa ju jämt om Mic Mac att trots att hon är het och ser farlig ut så känns det inte alls så, hon litar på Mic Mac, hon vet var hon har sina hovar, hon låter Mic Mac vara som hon är, hon försökte aldrig ändra på henne. Jag tror inte (tyvärr?) att Cassador någonsin kommer gå som "alla andra" det är såhär han är, man får helt enkelt bara lära sig att anpassa sig efter hur HAN vill bli riden. Sjukt svårt att förklara, men ja, du rider honom superbra (låt aldrig någon säga något annat!!) och det är inte vem som helst som hade kunnat det. Jag skulle nog ärligt talat prova en annan tränare som vill ta vara på den vilja och kapacitet C har och inte försöka "ändra" på honom. Han är en Mic Mac- han är het, annorlunda, en häst som många vill ändra, som folk har åsikter om men som bara kan ridas på det sättet som den vill, en häst som inte ska ändras. Han har en vilja och ett "jävlaanamma" som många hade önskat sina hästar hade, ta vara på det!
 
 
Tusen tack för dina varma och kloka ord Felizia <3
 
Den senaste tiden har Cassador blivit en stressad och lite mer galen häst vilket inte riktigt är han. Jag vill hitta tillbaka till den gamla Cassador där han själv känner att han mår bra. Jag kommer även att gå igenom alla er kommentarer på bloggen och även göra ett inlägg där jag kommer svara på en del och hur jag ser och tänker på det som ni tipsar om, jag är så tacksam för all feedback jag fått. Jag kommer nog att be mamma skriva ut alla kommentarer och göra en liten bok av det, så när det suger som mest kan jag bara lägga mig i sängen och läsa. För bara de två första kommentarerna som jag publicerade i förra inlägget gav mig full power.
Jag tänker fan inte ge mig, även om folk och fä bara vill ställa in Cassador i ett hörn och anse han som ett hopplöst fall så gör jag inte det och jag vet att ni är med på min sida och kommer stötta oss i ur och skur <3
 
 
 
 
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: