Det här kommer bli bra!!!


 
 
Jag vill att ni hälsar på "min" nya lilla stjärna, Razzia. Hon är ett 4 årigt sto e: Dee Jost Van Dyke 1158 ue: Jaguar-Jazz. Hon åkte till Eamon som 3 åring på inridning sen har det stått stilla lite i utbildningen. Tina Sennstam som är uppfödare till min gråa lilla stjärna Corvette TS, därav initialerna TS. Är även uppfödare till Razzia men såldes som 1 åring. Ägaren tyckte däremot att hon blev för liten, hon är nu 154 cm, så Tina köpte tillbaka henne för 1 månad sedan.
 
Tanken är nu, att jag ska fortsätta utbilda henne och göra samma resa som Corvette. Varför jag gör detta är dels för att jag behöver lite nytändning och jag gillar att utbilda unghästar, jag älskar att göra detta. Visst, jag är inte världens ruttinerade men jag har många bra styrkor som passar hos unghästar. Idag provred jag Razzia för första gången och Tina har bara ridit henne 3 gånger innan. Hon kan inte mycket, gas och broms vet hon men en galoppfattningen visste hon inte. Det var även första ridturen efter olyckan för 1,5 vecka sedan, jag kan säga att benet värkte lite men mitt hjärta och glädje dämpade det. Vi red ute på ett gammalt järnvägsspår så det va härliga och raka vägar. Postivt och inbjudande för en unghäst :) Razzia är inte löshoppad eller inhoppad så även där är hon helt grön.
 
Vad händer med Cassador?? Jo vet ni, den bästa lösningen för att han ska återhämta sig nu är att få vara en riktig häst. Han kommer att få leva tillsammans med denna grupp, 3 föl, en 1 åring och 1 fölmärr. Tid har vi inte bestämt utan jag tror att det är upp till Cassador och Razzia när de är redo föra att byta helt enkelt. Tina kommer så småningom att motionera Cassador i skogen, men mest kommer han att få gå och luffsa och busa med småttingar.
 
 
Ps: glömde både hjälm och skor hemma i Halmstad ;)
men fick låna hjälm (ett MÅSTE) och tog mina stövlar!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vad tycker ni?? =D
 
 


Postat av: Tina
2014-08-23 - 18:21:58

Detta kommer att bli kanonbra för både Razzia och Cassador! Är så himla glad att du gav mig detta förslaget Erica! Jag har ju även fått äran att rida Corvette som var supermysig att rida, så jag har full tillit att du gör ett kanonbra jobb med min lilla Razzia <3 Kramar

Svar: Tack för dem varma orden, jag tror med detta kommer bli bra, ska bli så spännande att se den lilla prinsessan utvecklas till en lady =) <3 Kram
Ica

Postat av: Anna
2014-08-23 - 19:50:17

Jag tycker att det låter klokt, gick i samma tankar som dig tidigare när det gällde Shino för det gick verkligen inte att få ut något. Och jag tycker att det ska bli himla spännande att följa utvecklingen av Razzia och kanske snappa upp något då jag ska börja hoppa in Shino till hösten :)

URL: http://annalundineriksson.blogg.se


Postat av: Gitta
2014-08-23 - 21:32:08

Vilken skönhet 😄 Kommer bli super å lite nytändning. Cassador får leka av sig med småttingarna samt vila 😄 Vilken bra ide, ska bli kul å följa 😉

Postat av: Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥
2014-08-23 - 21:39:09

Åh vad roligt!! Jag ska ju rida in min sköthäst, en treårig tinkerhäst, ska bli så roligt! <3 Man lär sig ju så mycket :)

URL: http://neapocalypse.blogg.se


Postat av: Alicia
2014-08-23 - 22:02:29

Tror de kan bli bra! Läser inte din blogg så ofta men du verkar ha ett väldigt sunt tänk kring hästarna och va mån om dom till 110%!
Razzia var väldigt fint byggd och söt! Brukar inte gilla fuxar men denna va fin!

Svar: Tack <3 Då ska du veta att jag ogillar fuxar.. Men Razzia har den bättre fuxfärgen och jag gillar hennes huvud ;)
Ica

URL: http://aliciac.blogg.se



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: