Jag tar tillbaka det jag skrev..


 
 
 
Jag är inte den enda bloggaren som kommer och har pratat om känslan (idag). Känslan är bland det viktigaste i ridningen, självklart övning och färdighet med, men känslan är resultatet av träning. Ryttaren har gjort samma sak flera gånger och vet hur han/hon vill ha det. Hästen har även den tränat samma flera gånger och har skapat ett förtroende tillsammans med dennadär som sitter ovanpå. Det finns även olika feeelings när det handlar om känslan. Känsla kan dyka upp i olika skeden, tävling, träning, skogstur eller vid sidan av din häst. Känslan jag kommer att ta upp nu handlar om dagens hoppträning.
 
Cassador är en väldigt känslig häst och vid lilla minsta fel jag gör så märker jag det. Han är ganska hård i huvudet men känslig i alla lägen i ridningen och speciellt när vi ska hoppa. Han är så överladdad och glad när han får hoppa så jag måste vara riktigt noga med vägar och hur jag rider an ett hinder, mellan och ja hela tiden. Under hela hopppasset idag så hade jag en riktigt bra känsla, vissa anridningar va mindre bra och många va riktigt bra. Cassador kändes många gånger riktigt fin över hinderna och några gånger kände jag hur flack han blev. Resultat utav övertaggad häst, för mycket hand och helt enkelt otränade. SO WHAT ERICA??!! Detta var ju eran första träning på 6 veckor och trodde du själv att allt skulle sitta till 200%??? Ja det där var mitt sunda förnuft som talade, en klok person som jag borde lyssna lite oftare på innan jag yttrar mig om dåliga väsen.
 
 
SÅÅ, nu har jag blivit lite klokare och ska nu visa er vad som fick mig att tänka om. Visst kan känslan lura ibland då jag tyckte det kändes som han hoppade mer flackt än vad verkligheten va. Ja en bild säger mer än tusen ord och kan tom göra känslan starkare och ovissheten vis. För här ser jag, trots att min fina gosse har vilat från hoppningen så ser han riktigt fin ut.
 
 
 
Vill först börja med att tacka Olivia Myrén ( gå gärna in och kika på hennes blogg HÄR ) som fotade helt underbara bilder på mig, Nicole och mina busiga trollungar. Tusen tack fina du och du får mer än gärna göra det om och om igen <3 Grymma blev bilderna!! Hon visste precis hur jag ville ha det, som sagt så har hon lagt upp 136 bilder så detta är ju bara en bråkdel ;)
 
 
 
 
Den första bilden ni se här nedan på mig och Cassador är väl för härlig =D Här är han ju verkligen rund ^^
 
 
 
 
 
Han söker sig ner mer med huvudet nu än vad jag hade trott. Blev riktigt glad när jag såg alla fina bilder som Olivia Myren har tagit, grymt duktig är hon och jag kommer absolut fråga henne igen!! <3
Här nedan kan ni se en bild från en tävling, här ser ni hur flackt han hoppar och med huvudet upp i luften. Jag vet att det är en del av hans personliga stil och är väldigt svårt att få bort helt men jag jobbar på det och kommer aldrig sluta upp och träna han att bli rundare i sprången. Han är ju trots allt en dressyrhäst, får inte glömma det ;P
 
 
 
 
 
 
 
Här kommer det lite bilder på min snygga Brum Brum Corvette. Hon är ett riktigt praktexemplar av hur en god hoppteknik ska se ut. Hon har ju trots allt sina 9-9 från 3 års ;) Hon ser verkligen ut att vara i fin form, trots att hon varit på bete i flera veckor.
 
 
 
 
 
 
 
 


Postat av: Ebba Molin
2013-08-17 - 21:55:56

Gud så fina hästar du har!! :-)

URL: http://molinebbas.blogg.se/



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: