Första utomhus


 
 
Alla normala människor hade en mysig/festlig och ledig kväll igår, jag jobbade till 24.00 och fick väldigt lite sömn även denna natt. Idag är det första maj och första tävlingen utomhus 2015. Känslan från förra helgen var ju verkligen något extra, jag har aldrig ridit så bra och Cassador har aldrig varit så lugn. Jag vet att vi inte haft många bra rundor när vi tävlat utomhus, om vi ens haft någon. Visst har resultatet varit bra men känslan har inte funnits där.
 
Vi var framme i god tid, hann och titta på några starter och hämtade ut Cassador precis innan jag skulle gå banan. Jag hade start nummer 18 och red fram länge och känslan inne på framhoppningen va riktigt bra. Vi fick till anridningen super och sprången va riktigt nice. Han va avslappnad och jag kände hur han verkligen hoppade med ryggen. Hoppade även ett enkelhinder på gräsmattan bredvid tävlingsbanan och visst taggade Cassador till innan jag vände upp mot hindret, kickade och hade sig men jag höll lugnet. Red på hindret bra och han hoppade super.
 
Men sen vet jag inte vad som hände inne på banan, jag ställde mig inte i något hörn utan jag travade runt och visade han en massa hinder, bara för att. Red bakom kullen och visade han att det kom ett hinder efter där i omhoppningen. När det var min tur trimmade jag han i galoppen runt kombinationen då han va riktigt spänd, hade jag enbart galopperat på framåt så hade han blivit väldigt springig. Jag tyckte att jag red an ettan bra, han taggade till och det blev pannkaka. Jag har tittat på språnget flera gånger nu och visst kommer vi lite nära men hade han inte dragit iväg så hade vi kommit perfekt, men jag tar på mig det. Sen kom vi riktigt bra på 2:an och hade han varit så cool resten av rundan så hade det blivit en bra runda men.. det som störde mig mest var att han va hemsk i kombinationen. Hoppade precis som förra året, enbart med spänst och vilja. Fruktansvärt att sitta på när han gör så, jag vill bara kräkas då. Sen kommer vi bra inpå femman men han springer sidleds till sexan och språnget blev sådär. Bra anridning till sjuan men pannkaka ridning till sista hindret vilket gör att Cassador ger upp och även jag, väljer att utgå även om vi bara har ett hinder kvar. Abslutar därför med att hoppa sista hindret och det kändes riktigt bra att göra det. Det var ju där det blev pannkaka först så skönt att få ett bra språng på det.
 
Summering av denna rundan. Visst är det surt att det blir så mycket fel och man får välja att utgå, men.. detta var, trots resultat, en av de bättre rundor utomhus. Cassador är spänd för att det är första utomhus och jag rider som en kratta och tänker för mycket tillbaka. Sämsta kombon ever!!! Cassador är inte stressad och springer inte som en idiot och behöver rädda mig i alla språng. Det ser jag som en föbättring, men jag vet inte vad jag trodde, hoppades väl på att jag skulle rida så mycket bättre än vad jag gjorde. Alla språng vi gjorde innan vi kom in på banan var ju så bra, har aldrig gått in med en så bra känsla på denna tävlingsplats innan. Jag har redan laddat om med två timmars powernap, dog bokstavligt när jag kom hem, och snart tänkte jag gå en liten runda för att få lite fisk luft och rensa tankarna. 
 
I morgon är en ny dag och jag tänker inte låta denna dag hindra mig från att hämta tillbaka förra helgens känsla. Vi kommer att rida en 1.20 A:0 och jag kommer att lägga upp en bättre galopp än den jag startade med idag, sen ska jag rida an alla hinder som jag gjorde på tvåan. Vi tävlar utomhus nu så jag får verkligen inte sitta och plocka i honom. Jag måste bara få till det, blir arg på mig själv annars!!!
 
 
Som alltid, kom gärna med synpunkter och kritik!
 
 
 
 
 
 
Foto: Alma Bolmstedt <3
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tänk om han kunde vara lika avslappnad inne på banan som här, samt att jag red honom rättvist, så jag kunde få till dessa språng, en dag..
 
 


Postat av: Ellen
2015-05-01 - 22:33:45

Bara att kämpa på, hejaheja! Du gör det bra :)

Svar: Tack fina du 😘
Ica

URL: http://ellenshorselife.blogg.se/


Postat av: Tina
2015-05-02 - 13:22:00

Du måste upp med överlivet, ihop med skuldrorna och stark i bålen. Jag har precis samma problem! det är skitsvårt.
På första hindret ser du tydligt hur du blir framåtlutad och kvar i handen ända fram till hindret och även över det. Hade du lättat 10-15 m tidigare så visst han hade hoppat av helt fel men det hade inte blivit krasch in i hindret.
Sen måste du rida FRAMÅT! Du är utomhus på en STOR gräsbana inte intryckt i ett 20x40 ridhus. Större galoppsprång och mer Action!
Du kanske ska gå ner i klass och rida 1m 1.10 och då ska det kännas som om du kan göra det i sömnen sen kan du gå upp. Ni är inte redo helt enkelt. Han är en svår häst och du måste kunna hantera varenda sida av honom, både när han är lugn och sansad, när han bara springer och är stressad eller när han segar ihop.

Svar: Sant som du skriver, är medveten om det men får blocken inne på banan. Blir endast en 110 i morgon, sen tar vi nya tag till nästa tävling!! Tack för din kritik och feedback <3
Ica


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: