Hemskt och helt helt underbart


 
 
Ja så kan man sammanfatta min dag. Jag började med att vara i stallet och fixa allt, hästarna var pigga och glada, ja de verkade inte alls ha de minsta ont. Cassador och jag fick sällskap ut i skogen, vi skrittade en runda barbacka och jösses va glad han va att få komma ut. Han va pigg, väldigt tittig och vaken för allt men skrittade på riktigt bra, fick till och med hålla in han ibland. Kommer att skritta i en vecka nu, det är rekommendationer från veterinären. Corvette ska också skrittas en vecka men hon fick vila idag med. Cassador har ju en svullnad som mår bra av att skrittas medans Corvette har ju sårig hud och svullnad på grund av infektion, visst är det bra att hon rör på sig också men vill ta det lite lugnt med lilla damen. 
 
Sen åkte jag iväg för att hämta ut deras recept, då jag inte alls är van vid detta så tänkte jag inte så långt att man kanske måste beställa det man vill hämta ut. För det behöver jag ju inte göra när jag själv ska ha recept?! De måste väl ändå ha penicillin och metacam till häst. Jag gick till första apoteket, fick urusel hjälp och varken detta apotek eller deras "kompis" hade tillsammans det jag behövde. Så jag åkte till apotek nummer två, de hade inte något men jag fick grym service där hon ringde runt och frågade om de hade det jag sökte. Åkte då till apotek nummer tre, där hade de all metacam jag behövde men bara en burk penicillin. Jag skulle klara mig idag på detta så jag åkte tillbaka till stallet och gav dem en dos av varje. Fick först åka och fixa kanyler hos en person och sen hämta ut sprutor på apoteket, ja jösses, känns som om hela min lördag gick åt att sitta i bilen mellan apoteken.
 
Väl i stallet så va hästarna på myshumör, de va så lugna och när vi stack dem så stod de helt stilla, även när jag gav de metacam, usch i morgon ska jag göra det själv. Haha, Cassador tog tag i hela sprutan med munnen när jag skulle ge han metacam i munnen och skulle göra det själv, så himla söt. Sen tog jag ut dem i stallgången och tvättade deras mugg med samma behandling som Corvette fick igår, då Cassador fortfarande har lite kvar sen i höstas så hoppas jag den försvinner nu med penicillin i kroppen. Den såg redan fin ut efter en dag och Corvettes ben såg helt magiskt fint ut, även hennes svullnad var nästan helt borta och hon va absolut inte halt. När jag sedan skulle skölja av de båda så tog jag ut de ihop, jag är nog lite sentimental nu när jag har båda mina hästar hemma och kan hantera och mysa med dem samtidigt. Även.. när jag bara ska spola benen på dem ;)
 
 
Ja menar, titta på dem, lilla mamma smälter <3
 
 
 
 
 
 
STOR skillnad på en dag, svullnaden är till 95% borta. Väldigt, väldigt skönt!
 
 
 
 
 
 
Det gör lite ont i mig, Corvette har fått många nya beundrare och de flockas runt henne hela tiden. På bilden nedan ser ni tre killar som har svårt att lämna den gråa sötingen, ibland puttar de bort varandra för att få någon egen minut med henne. Hon ÄLSKAR uppmärksamheten och när de går iväg så gnäggar hon efter dem, Cassador är inte tillräckligt manlig för henne, haha. Stackars lilla Cassador <3
 
 
 
 
 
Här får någon lite egentid och extra kärlek.. <3
 
 


Postat av: Philippa
2015-03-07 - 22:41:39

sv; tack, tack, tack! :) <3

URL: http://nouw.com/philippawilk


Postat av: Mamsen
2015-03-08 - 08:58:28

åhhh... så fina bilder på dem. Så skönt att det går åt rätt håll.
kramis

Postat av: louise
2015-03-08 - 21:01:13

Vilka härliga bilder på hästarna! :)

URL: http://louisedahlstrom.se



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: