Nere på botten igen..


 
 
God söndag alla läsare! Idag packade jag släp med häst och begav mig ner till Åsbo ryttarförening. Aldrig varit där innan och vi var fler som besökte denna plats för första gången. Väldigt fin anläggningen och faktiskt bra tävlingsunderlag, kan verkligen rekommendera ett besök. De hade stor utebana med helt ok hinder, framridningen i ridhuset var super men underlaget på lilla utebanan va väldigt mjukt och säkert inte helt färdigt. Idag skulle vi hoppa en bana på 115, egentligen var ingen tävling planerad idag. Jag hade ju sedan länge planerat in en helg och utekväll med två barndomsvänner, det kunde jag bara inte avboka. Så det blev ganska lite sömn i natt..
 
Cassador skötte sig väldigt bra idag, han va stilla i transporten nästan hela vägen fram, rörde på sig lite i slutet för att tala om att han är med. Under framridningen kändes han så fin, han va nästan lite för lugn så jag fick försöka få mer action i galoppen. Framhoppningen kändes också bra, nådde inte riktigt fram till en oxer en gång men annars tycker jag att vi kommer mer och mer rätt för varje tävling. Fick även guldhjälp av Pernilla, både på framhoppningen och vi gick även banan tillsammans. Trots denna trygghet så räckte det inte hela vägen, vi hoppade 1:an, 2:an och 3:an riktigt bra. Sen var det 7 språng till kombinationen men där nådde vi inte fram utan kom på 7,5 och det tog det musten ur oss båda. Kom två gånger till och jag lägger han för trångt, han blir spänd i sprången men trots det kämpar guldhästen över A-hindret två gånger. Känner mig så fruktansvärt dålig i just denna stund, jag försöker verkligen, kanske inte mitt bästa idag men jag vill försöka. När det blir ett stopp, ett missförstånd så hjälper det aldrig att bli arg på sin häst. Jag ger Cassador klapp på halsen och kommer igen. Jag såg andra ekipage där frustrationen över sin häst växte och växte, tillslut kom ett stopp och då var det långt ifrån klapp på halsen. Man kan sen se att hästen ger upp långt innan man kommer fram till hindret, en del hoppar, hoppar några gånger men sen tar det slut på att offra sig hela tiden. Cassador offrar sig inte längre på kombinationer, jag har gjort åt alla mina livlinor där, trots det så försöker han ändå och tar sig över A-hindret 2 gånger efter ett stopp. Hur många hästar gör det med de förutsättningar jag ger?!
 
Jag blev självklart väldigt ledsen idag, jag älskar verkligen att hoppa och det är en del av mig. Men efter denna helg, ja efter allt som hänt så känner jag så här.... vem fan bryr sig om ett stopp och en uteslutning egentligen?!?! För min del är det brist i ryggsäcken, vi måste träna mer och mer, samt att få tillbaka självförtroendet för jag tror att det ligger på botten hos oss båda, speciellt till kombinationen. För exakt ett år sedan hoppade vi en bana på 1.30, det kan jag absolut inte förstå idag.. men då va ridningen katastrof!! Cassador var väldigt stressad och jag red fruktansvärt. Cassador hoppade som en Gud för att rädda mina misstag, vilket han inte gör längre och det är jag glad över. Så nu ska jag gräva ner mig i sängen, titta på Home och sedan Taken 3.
 
I morgon har jag semester och då ska jag bannemig börja springa igen!! Cassador ska få luffsa i skogen och ladda på krafterna inför 2 dagars trim nere hos Pernilla i Ängelholm, gaaah vad jag längtar dit nu.
 
 
 
 
 
 
 
Vill tacka er för era varma och peppande ord ni alltid kommer med. Vi behöver sprida extra mycket kärlek dessa dagar men även inte glömma bort det i vardagen. Livet är skört och döden lurar bakom varje knut, tyvärr lever vi inte för evigt. Så va rädd om varandra och uppskatta det ni har och kämpa er mot nya mål. Sluta inte att leva, gör det ni älskar och sprid kärlek <3 Om jag skulle omkomma i en ridolycka så gjorde jag det jag älskar mest av allt in i det sista. Jag tror vi många har tänkt tanken ¨det kunde lika gärna varit jag i helgen¨. Tänk på säkerheten, en hjälm räddar liv och ett extra vaket öga med. Va rädd om er, ni är alla dyrbara!
 
<3 <3 <3
 
 
 
 
 
  


Postat av: Elin
2015-06-29 - 11:15:35

När ska du ner till Pernilla? :)

Svar: Jag åker i morgon Elin :) stannar två dagar.
Ica

Postat av: Titti
2015-06-29 - 11:46:00

Hej Erica du kanske inte hade det bästa förutsättningar rent mentalt inför de här tävlingen Så är det för oss alla, men du kommer igen, för det gör vi ryttare;)! Har du någonannan häst att hoppa än Cassador? Man behöver språng i kroppen, många språng för att utvecklas ytterligare och då är de bra om man i alla fall ha minst en häst till att hoppa. Proffsen är proffs för att dom tränar er än oss andra:)!! Så är det! Ser man dig i Falsterbo i år. Jag var förbi equippemontern ett par gånger förra året men missade dig varje gång:( Hade varit kul att ses IRL!! Lycka till Titti

Svar: Hej Titti, tack för dina varma och peppande ord, vi kommer igen. Lite surt just nu bara med tanke på allt. Jag ska ner och kommer vara där alla dagar, har dock inget bestämt i montern men det kanske kommer :) hoppas vi ses!!! Kramar <3
Ica

URL: http://nafetiti.blogspot.se



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: