Corvette 5/2 2015


 
 
Här kommer filmen på mig och Corvette från igår. Jag är nöjd med rundan men inte mer än så. Jag känner mig inte helt hemma på henne än, har väldigt mycket respekt för vad som kan hända, därav är min ridning inte lika bra som jag önskat. Men jag vill inte flyga av och hon ska inte få göra som hon vill, så därför blir det lite mer tillbaka. Caroline hade hoppat några skutt med Corvette innan hon kom till mig nu så jag ville absolut inte sätta några höga krav. Vi sänkte ner banan till väldigt låga hinder för bebishästarna, jag hoppade fram några enstaka skutt sedan kom jag bara ett varv på rundan och den ser ni på filmen. Jag är inte alls van vid att hon stannar på så små hinder, men jag ändrade inget utan kom igen. 
 
Jag har nu ridit ut en gång, tömkört två gånger och trimmat i ridhuset 2 gånger med Corvette. Jag har även börjat ge henne magnesium då jag tycker detta lugnar Cassador en hel del (förutom igår). Corvette har faktiskt varit ovanligt lugn, jag tar in henne själv och hon står lugnt och stilla i både box och i stallgången. Innan jag rider så låter jag alltid hästarna gå in i boxen en stund så de kan kissa eller bajsa, Corvette bajsar alltid i boxen innan ridning då hon inte gillar att göra det i ridhuset, inbland kissar hon med. Detta kan vara orosmoment så har ni hästar som är stressade/spända så ställ alltid in dem en stund i boxen innan ni ställer dem på stallgången.
 
Nu när jag ridit Corvette några dagar känns hon finare för varje dag, då hon är lite spänd och stel i kroppen så är det viktigt att hon får röra på sig varje dag, då räknar jag inte hagen som ett motionspass. Hon kommer att röra på sig 7 dagar i veckan, precis som Cassador, men det kommer inte att vara under ryttare alla dagar. Självklart kan det innebära någon vilodag i hagen men inte i det stora hela. Jag började introducera lite markjobb innan ridningen igår, jag jobbar på liten volt för att stretcha/lösgöra hennes kropp. Eamon jobbar såhär och även Amanda Ericsson och Maria Gretzer använder sig av denna metod innan ridning. Jag har berättat om den för er innan, men om ni vill kan jag fixa bilder i morgon och förklara lite mer ingående, om ni vill?!
 
 
En god nyheten, Corvette funkade super på Scorrier bettet <3
 
 
 
 
 
 


Postat av: Annaokexi
2015-02-07 - 02:10:28

Åh lilla corvetten ❤️ Hon har blivit en stor och fin tös! Gud vad fin hon har blivit! Hon måste haft det bra hos Carro <3 spännande att se er framtid!!! Ses i mrg kramis

Svar: Klart hon hade det bra hos Carro!!! :) yes, I morgon blir det mys. Kramar
Ica

URL: http://Annaokexi.blogg.se


Postat av: Rebecka
2015-02-07 - 08:46:04

Ser väldigt proffsigt ut när du rider henne. Super! Du får jätte jätte gärna lägga upp det med bilder. Jag måste missat det inlägget!

Svar: Åh tack vad glad jag blir <3 Men som sagt, det kommer bara bli bättre!! Då ska jag fixa ett sådant inlägg till dig och er andra som missat!! Kram :)
Ica

Postat av: Anonym
2015-02-07 - 17:26:44

Varför heter hästarna Corvette och casador med en bokstav/bokstäver på slutet?
Kramis<3

Postat av: Erika Pettersson
2015-02-08 - 09:42:00

Fin hon är! :D
Hoppar du med graman ? :)

URL: http://erikapettersson.webblogg.se/



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: