Traggla nya rutiner


 
 
När jag skulle hämta Cassador från hagen mötte jag en herre med enbart 3 skor, jag tror ni alla hade tänkt, jaha, ingen ridning idag, måste ringa hovslagaren. Men inte Erica, hon drog fram sin fixlåda och hokuspokus så var skon på ;) Så himla skönt att inte vara beroende av en hovslagare och min hovis Sandra är jättestolt och glad att jag vill lära mig. Sedan slipper hon stressa och åka land och rike för att slå på en sko bara.
 
Så när skon va på sadlade jag på dressyrsadeln och in på ridbanan. Jag ska berätta för er att det var ett enormt stort steg bakåt men även framåt. I förrgår red jag och Cassador ut och jag tror att vår omkullridning sitter kvar i huvudet på Cassador, han va spänd och jag fick han bara lite avslappnad i slutet. Därav gick han på lina igår och fick han att slappna av, men det var idag som jag hade en stor uppgift att utföra. Detta pass måste bli positivt för oss båda, jag måste kunna klara mig utan tränare. I början var det riktigt jobbigt för oss båda, men jag kämpade och Cassador kämpade. Jag hade min tränare i huvudet där hon upprepade hur jag skulle göra, händerna på cykelstyre (brett mellan händerna) om du har slutna så blir man lätt spänd och hård. Jag måste ha mjuka och följsamma händer, absolut inte stumma. Lätta på ytterhanden när jag svänger, stadig i sitsen, stilla med skänkeln, ner med hälen... and so on.
 
Vet inte hur länge vi red men vi kämpade tappert och det gav resultat. Början va pain in the ass för oss båda, Cassador ville bara rusa iväg och hela han var spänd, men.. Jag höll mig lugn, trixade, böjde och ställde, gick in på volt, bytte varv m.m tills han faktiskt blev, nästan förvånad själv, väldigt lugn och harmonisk. Jag kunde öka när jag ville utan att han ville springa iväg, han frustade fint och jag kunde verkligen känna hur avslappnad han var. Jag har ju alltid sagt att Cassador har all energi i världen och kan hålla på hur länge som helst, men då har han inte jobbat rätt. Nu när jag rider honom och jag känner att han arbetar rätt så kan han faktiskt bli lite trött i kroppen och jag måste gå på honom för att han ska jobba och öka. Jag valade att inte galoppera idag då jag la fokus på att få han fin i traven och det fick jag verkligen. Så nya tag i morgon och är han fin i traven så kan jag gå över till galopp men jag tänker ta en sak i taget när jag inte har en tränare hos mig. Jag måste lära mig att reda ut varje pass helt själv och idag växte jag några cm ska ni veta, är så stolt över mig själv och själklart även min fina prins.
 
 
 
 


Postat av: Unn & Nicole
2014-10-08 - 17:43:47

Hej! Det hade verkligen varit super snällt om du kikade in på vår blogg och kanske lämnade en liten kommentar också. Din blogg är verkligen super fin och tittar in här riktigt ofta! (:
Gud vilken fin header, du som gjort den? Man blir verkligen glad av att gå in här! (;

//Unn & Nicole

URL: http://Showjumpeers.se


Postat av: Mamsen
2014-10-08 - 18:02:07

Vi hejar på dig👌 vilken fighter du är. Bara att försöka lära dig sko själv=)) en pärla och en prins!! Kram på dig och puss till prinsen

Postat av: MalinKalin
2014-10-11 - 10:21:12

Vilken tur att du kunde fixa skon själv nu :)

URL: http://malinkalin.blogg.se



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: