Vaknat på rätt sida :)


 
 
Igår var det en hektisk dag igen, ingen bloggning och idag är det mycket med men jag skriver liten snabbt. Igår va Cassdor väldigt pigg, gick ute i hagen en liten stund sedan när jag ställde honom på stallgången så stegrade han rakt upp och jag blev så arg. MEN jag använder enbart rösten när jag skäller på honom. Han är väldigt känslig och ja det räkte med att jag vrålade på honom. Han stod still sen men jag kände att det måste bli ett lugnt pass där kroppen ändå får jobba.. så vad gör man då?! Jo man hoppar upp barbacka och ger sig ut på en klätterrunda i skogen. Branta backar och anbart skritt, det gjorde verkligen susen på Cassador.
 
Idag fick Cassador vara ute en stund innan jag tog in han för ridning. Märkte direkt i hagen att han va lugn då han kom direkt mot mig lunkandes, kan även se det i ögonen på honom. Inne på stallgången stod han väldigt stilla och jag hade förberett alla sakerna ute så det var bara att slänga på dem. Gillar inte när en häst står för länge i stallgången på grund av att jag inte förberett mig, speciellt inte om man har en häst som gärna inte står still.
 
Eftersom Cassador kändes så himla gosig och lugn så sadlade jag på roys roycen, Cassadors egna EK26 med Carbon. Det är verkligen kärlek med denna sadel, man blir verkligen kräsen ^^. Fick även ta på sig fintränset då jag inte orkar byta bett mellan tränsen, måste köpa ett till bett :) Jag gick direkt till banan och valde den med två bommar i mitten, de låg på medellinjen så man kunde rida på en serpentin över. Då vi inte trimmat på länge så ville jag absolut inte gå in och göra det jobbigt för honom. Så jag valde att skritta lite på långa tyglar, sedan på serpentinen över bommarna. Efter det travade jag fram på fyrkanten i båda varven med mycket ökningar. Sedan gick jag ner i ett lignare tempo och kom på samma som i skritten över bommarna. Vända upp rakt mot bommen och även rida rakt fram mot staketet och inte vika av för tidigt. Sedan likadant i galoppen men även där galoppade jag fram en stund innan bommarna. Är fortfarande nervös när jag ska trimma han i galoppen och han va lite jobbig i högra varvet men LÅÅÅÅÅNGT ifrån vad vi hade innan. Så jag var lugn och även Cassador. Fick skritta och pusta lite innan vi kom på bommarna, men inte för länge. Pået igen men började med att trava och sedan bryta av för att fatta galopp. Det var helt magiskt va duktig, koncentrerad och lugn han var idag. Även bommar ser Cassador som hinder och kan tagga järnet på dem. Men idag skötte han sig otroligt och va helt magisk. Bogarna, hans vingliga kropp och stress är snart bara ett minne <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Postat av: Annie
2014-11-27 - 23:27:24

härlig känsla!! :D kul att det känns så himla bra för er nu! det förtjänar ni verkligen :)
min egna häst vart dessvärre halt idag.. fine att hon är gammal och stel med lite krempor men aldrig kul att komma till en halt häst :( promenader för hennes del nu, vill ju också skutta runt hehe ;)

Svar: Tack vännen, nej fy så trist!! Hoppas hon återhämtar sig snabbt <3
Ica


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: