Från en trogen läsare <3


 
Jessica
 
Hej jag är en trogen följare av din blogg och har en liten fundering. Hur är dina tankar kring barn och familj och känner du någon gång att du ligger lite "efter" om du förstår va jag menar:)..Jag blir ju själv 28 nästa år och är visserligen gift och jag kan ibland känna att pressen från utsidan är större att skaffa barn än min egna vilja. kram och trevlig dag.
 
 
Hej Jessica, tack för din trogenhet :) Du slog verkligen huvudet på spiken för just detta funderar jag på varje, varje dag. När jag började blogga så var jag lite mer personlig men sedan har jag haft olika åsikter på bloggen om att hålla det privata, privat. Men jag vill ju kunna visa lite fler sidor av mig själv så jag tänkte nu berätta lite för er hur det ligger till.
 
Jag träffade en kille när jag var 16 år och hade ett förhållande i nästan 7 år. Trodde detta var mannen i mitt liv, hade mer eller mindre allt planerat, hus (gård), bil, barn, ja ni vet allt det som ingår i familj. Men han visade sitt riktiga jag under den sista tiden och det tärde på mig, tillslut gick det så långt att jag inte kände igen mig själv. Livsgnistan den hade sakta försvunnit och jag sov ofta hemma. Men en dag tog jag tag i det och valde att gå vidare ensam.
 
Nu har det gått 5 år och under dessa år har jag varit otroligt svårfångad. Jag var absolut inte redo under de första åren som singel. Jag gick ifrån att vara redo för barn och allt till att stå helt själv, börja studera på högskola och hänga på studentfester. Total omställning verkligen och jag både trivdes och vantrivdes med detta liv. Jag har sett bekanta skaffa barn och nyligen en nära vän gifta sig, men majoriteten av mina vänner är singlar. Jag har en barndomskompis som har fått barn men thats it. Så där känner jag ingen press på att jag ligger efter. Däremot ligger jag efter mitt "egna" schema, jag har aldrig gillat singellivet och att leva ensam. Men jag skulle aldrig kunna kasta mig in i något som jag inte är 120% säker på att jag kan ge allt. Därför så lever jag hellre ensam tills min prins kommer ridandes på en vit häst :) (Mitt egna schema var att få minst 2 barn innan 30).
 
Så till dig Jessica och er andra, försök att stänga pressen ute, även om jag vet att det ibland kan vara svårt. Gör man något bara för att alla andra gör si och så kan det bli väldigt fel. Man väljer själv när man gifter sig och när man skaffar barn. De som gifte sig nu, lika gammal som mig, har varit tillsammans i 11 år. Det måste kännas rätt ända in i benmärgen. Man lever bara en gång och jag anser nu att hellre vänta lite på det goda än att kasta sig in i allt utan att tänka. Då kanske man står där sen med ett barn och skilda föräldrar. Sen givetvis kan man inte förutspå allt men jag tror mycket på att man själv måste mogna först, sedan mogna i ett förhållande. För några kan det ta flera år innan man kan skaffa barn och en del bara några månader. Jag tror man själv vet när det är dags, man måste bara stänga in sig i sin egna bubbla och inte göra som alla andra.
 
Jo en sak till, tänk inte på åldern, det är enbart en siffra som stressar vår tid här på jorden. Visst jag är 28 men jag får ljuga om min ålder och säga att jag är yngre för att någon ska tror på mig. De påstår att jag ljuger om jag säger 28... så vad menas med det?! Jag är yngre till både utseende och personlighet än vad mitt personbevis visar. Jag är inte äldre än vad jag är, kanske på grund av att jag har backat några år som jag missade innan jag gick in i det långa förhållandet?! Äsch, glöm åldern, är NI 22 och redo för barn, ja då tycker jag att ni ska skaffa det. Är ni över 30 och valt karriär före, god for you. Barn föds inte när alla mammor och pappor är redo vid exakt 25. Är inte det tjusningen att inte veta?! Någon måste ju vara först och någon måste vara sist. Låt ingen annan bestämma över det, låt er mognad och tid göra det beslut helt själv <3 
 
 
 
 
 
Älskar mina brorsbarn, tror jag kommer bli en underbar, lite tokig, mamma <3
 
 
 
 
 
 


Postat av: jessie
2014-11-19 - 14:53:29

tack för svaret och ja känner igen mig själv i mycket av de du skriver bortsett från att ja har ganska många i min närhet som har barn och gärna flera också:)

Svar: Min bror har två barn men utav mina vänner är det väldigt få :)
Ica

URL: http://meandmyeiro.blogspot.se/


Postat av: Mamsen
2014-11-19 - 15:32:23

Härlig bild på er😃

Postat av: anna
2014-11-19 - 16:49:06

alltså du har aldrig funderat på att bli psykolog eller nåt?? DET DU SKRIVER FICK TILL OCH MED MIG ATT TÄNKA OM KRING BÅDE BARN MM ;)

Svar: Tack, hihi <3
Ica

Postat av: Neapocalypse - alternativ blogg & hästblogg ・゚♥ ✞
2014-11-20 - 12:25:16

Superbra skrivet! Du är som en poet :D <3

URL: http://neapocalypse.se


Postat av: Philippa
2014-11-20 - 18:21:24

Du kommer bli en drömmamma, super bäst är du! <3

URL: http://hopplapallarna.blogg.se


Postat av: L
2014-11-21 - 22:32:58

Från en som är inne i karusellen med barn - jag tycker du resonerar väldigt bra! Allt har sin tid och att folk tycker att det ena eller det andra är rätt - Fuck em! (ursäkta uttrycket). Du står så tryggt på jorden och gör precis det du känner för, det ger jag dig all respekt för.
Fortsätt precis som du gör, skulle det sticka någon i ögonen att du gör precis det du vill varje dag tyder ju på småsinthet och avundsjuka. Att du sedan verkar både vara smart och snygg - det är ju bara ett plus!


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: