En glädjande dag på hästryggen <3


 
 
 
 
 
 
Barbacka blev det idag ja, haha, ja idag hade jag inte alls tänkt rida barbacka utan jag va helt enkelt lat och Cassador sa även han att han ville slippa all utrustning. Det är ju gelepadd för att inte sadeln ska glida bak, även förbygel måste han ha annars sitter jag på rumpan och tro mig, jag har försökt med allt och alla sadlar. Inget ligger kvar =) Så en mycket rörlig häst det är vad jag har. Det jobbiga är bara att komma upp på honom då vi inte har så höga pallar, minns det än idag första gången jag skulle hoppa upp barbacka på honom. Jag fick va snabb med att hoppa upp för jag visste att han skulle sticka och ja denna gång satte han i full galopp med mig på rumpan. Men jag lyckades få stopp på honom och hoppa upp. Haha, men idag är han så duktig!! Står helt still medans den tokiga piloten kravlar sig upp <3 
 
Började med att skritta ut en liten runda, stannade på gräs i några minuter och trimmade igenom i skritten. Klättrade sedan i en liten backe och sist gick jag in i ridhuset. Där hade Cricke byggt fram lite bomövningar, på ena långsidan 4 bommar där man kunde få in 2 väldigt korta eller ett mer normalt galoppsprång. På andra sidan låg det 4 bommar med lite ökad trav mellan i ena änden och i andra låg det fyra bommar där varannan va upphöjd på sockerbit. Jag trimmade först igenom Cassador i traven och han va så otroligt fin och lyhörd även om jag red barbacka, kändes verkligen som att jag kom åt honom mer. Kom på hela övningen först i trav och även den svåra med upphöjda, ja för Cassadors del så tycker han det är svinjobbigt MEN MEN, för första gången så lyckdes att riktigt fint. Huvudet sänkt och inte ett galoppsteg mellan <3 Sen blandade vi in galoppen och i början var det svårt med högergaloppen då han ville byta till den vänstra över bommarna men gjorde även det riktigt snyggt några gånger, men jag fick kämpa ;-) eller vi båda fick det för att han inte skulle byta!!
 
Så nu är vi båda vältrimmade inför hoppningen i morgon, vi skulle åkt till Glommen men på grund av vädret så är underlaget väldigt blött. Då ska vi bygga bana hemma i stället :) Och på torsdag händer det roliga grejer, jag ska byta häst med en dressyrryttare. Så Cassador ska trimmas igenom av en grymt duktig tjej som ridit SM i dressyr och vunnit flera gånger, stor meritlist och jag ska få hoppa hennes grymt fina dressyrhäst. Jag hoppas verkligen att någon kan filma för detta ska verkligen bli spännande =)
 
 
 
 
 
 
 


Postat av: Escaping Reality-ett nytt liv i Shanghai
2014-05-12 - 18:03:16

Vad härlgit med barbackaridning, jag tycker att man hofta kan komma åt hästen mer då. Däremot är det så mycket svårare och jobbigare.

URL: http://escapingreality.spotlife.se/


Postat av: Victoria B
2014-05-12 - 19:14:42

Barbacka är det bästa! :D så mysigt!!

URL: http://victoriab.horseworld.se/


Postat av: MalinKalin
2014-05-13 - 13:21:36

Kul att rida barbacka :) Jag hoppas oxå att nån kan filma er när ni byter hästar! Det där lät spännande :)

URL: http://malinkalin.blogg.se



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: