Det är verkligen med STOR SORG!!!!


 
 
 
Hur många har missat den tråkiga nyheten om minishettisen som de blev tvugna att avliva på grund av misshandel?? Nej jag tror det flesta har sett det, en del vet jag bläddrar förbi för man orkar inte med sanningen, en del tar nu saken i egna händer och försöker göra något åt det.
 
 
Hur kan man bara få för sig att gå in i parken, jaga små lamm, slå och misshandla dem (bryta ett ben).. och nu det lilla fölet. Som va full av liv, hoppade och busade i sin frihet, va älskad av alla, stora som små... nu kom barnen i sorg till parken för att lämna blommor, ingen glädje, bara sorg och saknad.
 
Jag har själv varit i denna mysiga park, djur i härlig natur som går fria dygnet runt. Man som besökare, stor som liten, kunde klappa och gosa med djuren. Jag förstår bara inte hur någon har mage, att ens tänka tanken att skada dessa djur.... <3
 
 
Bifogar artikeln nedan från Jonkopingsposten.se
 
 
Tindra fick avlivas

Stadsparken. Den lilla fölungen Tindra, bara en vecka gammal, hittades livlös i hagen i morse. Fölungen var så skadad att hon avlivades senare av en veterinär.

Det var djurskötaren Mats Johansson som hittade fölet imorse. Han såg på spår att någon eller några varit inne hos djuren under kvällen eller natten till idag.

– Vi har hittat två kraftiga störar som man använt för misshandeln. Jag har också andra spår som jag har visat för polisen. De gör en teknisk undersökning idag, säger Mats Johansson.

Fölet levde men var svårt skadat. Veterinär Maja–Lisa Broersma från Huskvarna veterinärstation konstaterade att en behandling inte hade hjälpt.

– Fölets tillstånd var så dåligt att en behandling bara hade förlängt lidandet, säger Maja–Lisa Broersma som fick avliva fölet på plats. I båset intill stod fölets mamma, minishetlandsponnyn Amanda, som fick en lugnande spruta.

– Annars hade hon nog sparkat sönder väggen, säger djurskötaren Anna Aspholm med rödgråtna ögon.

Stämningen i Stadsparkens djurstall var tryckt. Hela tiden kom det mängder med skolbarn som ville titta på djuren men dörrarna var stängda idag.

– Det är ju för barnens skull vi har djuren, det kommer mängder med besök hit, säger Glenn Öster på tekniska kontoret som nu har beställt bevakning av djurparken.

Fölungen Tindra skickas nu för obduktion till SVA, Statens Veterinärmedicinska anstalt, för att man ska säkert kunna veta skadornas omfattning. Maja-Lisa Broersma berättar att man undersöker på fölets muskler och ryggkotor och själva obduceringen kan ta upp till två veckor.

Enligt Mats Johansson är det inte första gången i år det hänt olyckor med djuren.

– För två veckor sedan jagades två lammungar med träpinnar och de haltade och hade ont efteråt. Tre dagar innan hade vi hittat en lammunge med en bakbenet rakt bakåt. Den fick vi avliva. Skadan såg konstig ut och nu undrar jag om inte den lammungen också blev misshandlad, säger Mats Johansson.

Djuren går ut och in dygnet runt. Skulle det hjälpa att ha dem inlåsta under natten?

– Det är de inte gjorda för, det är bättre med ett vaktbolag. Vi hade det för sju, åtta år sedan under en period, säger Glenn Öster.

Tindra var minishetlandsponnyn Amandas första föl.

– Fölet var piggt redan från första stund. Hon hoppade och skuttade runt här i hagen, säger Mats Johansson.

Samtidigt som polisen kom till djurhagarna ringde djurskötaren Anna Aspholm runt för att höra om några hästägare behöver en amma. Alternativet är att djurskötarna får eftermjölka henne så att hon inte får juverinflammation.

Totalt finns det ett 15–tal djur i Stadsparken. Förutom lammen och minishetlandsponnyerna finns det alpacka, lamadjur och getter.

– Det är för jävligt att sådant här händer. Vi hoppas att allmänheten håller ögonen öppna och att de hör av sig till oss om de ser eller märker något annat konstigt, säger Glenn Öster.

 
 
 
 
 
 
 
 
-  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -
 
 
 
Det rörde verkligen till i grytan bland oss människor och det kan ni läsa nedan som jag har hittat på hastmagazinet.com.
 
  
Man kan inte göra allt ensam, men tillsammans kan man göra MASSOR!!!!
 
 
<3  <3  <3  <3  <3
 
Belöning för att hitta mördaren
 
* Carina Nordell, ordförande i Svenska Hästars Värn SHV utfäster en belöning för att hitta Tindras mördare. Belöningen består av skänkta medel från ett Facebookevenemang, som du kan vara med och skänka pengar till. 33 000 kr har redan samlats in.

Till Facebookevenemanget.

Om man inte hittar Tindras mördare skänks pengarna till en djurskyddsorganisation och fullständig redovisning kommer att ske, utlovar Carina Nordell.

Från Carina Nordell:
NU FÅR DET VARA NOG!!
Detta evenemang är till för att skapa en insamling för att utfärda belöning till dem som lämnar uppgifter så att personen som utförde illdåden mot djuren i Stadsparken i Jönköping ska kunna fällas.
Minishettisfölet Tindra och flera lamm slogs brutalt ihjäl med hjälp av påkar. 

För att delta i evenemanget sätt in pengar märkta med ditt namn på Swedbank 
Clearingnummer: 8480-6 
Kontonummer: 913 212 150-1 

Fullständigt kontoredovisning kommer att ske. Om inte tips kan lämnas så att förövaren kan gripas och fällas skänks pengarna till djurskyddsorganisation som åtar sig att använda pengarna i likvärdigt syfte.

 
 
 


Postat av: Escaping Reality-ett nytt liv i Shanghai
2014-05-27 - 18:08:08

Jag är ju boende i Jönköping och det här har verkligen tagit hela staden, det är vad som diskuteras runt lunchborden och i radio och det är mängder av folk i stadsparken. Fruktasnvärt vad som hände men underbart att se hur många människor som reagerar och vill göra något åt det.

URL: http://escapingreality.spotlife.se/


Postat av: MalinKalin
2014-05-27 - 21:22:39

Alltså jag ryser i hela kroppen av obehag. Hur fan tänker folk? Hur kan man göra så? Hur sjuk i huvudet kan man bli? Det här är en anledning till att jag och min familj inte vågar ha våra hästar ute i hagen på nätterna - det finns så galet sjuka människor som kan få för sig att göra vilket skit som helst. Har folk ingen empati eller medkänsla? Helt ofattbart att ens komma på tanken att skada några stackars djur som inte gjort någon nåt illa...

URL: http://malinkalin.blogg.se



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: