Mina tankar angående Falsterbo...


 
 
 
 
 
Utav 200 ryttare som anmält sig (betalat in), ligger jag efter 3 placeringar på 85:e plats, samma resultat som den som ligger på 78. Det är de som lägger sig på 60:e plats och innan som går vidare ner till Falsterbo. Hade jag startat en tävling igår och blivit placerad, 1:a eller 2:a, så hade jag nog kommit med. Även helgen som kommer är sista kvaldagen inför Falsterbo, hade jag tävlat hela helgen kanske jag hade säkrat en plats, om det ska fortsätta i samma veva som det gjort de två tidigare tävlingar, 2:a plats två tävlingar i rad.
 
Kanske hade jag tagit mig dit, kanske inte... men jag åkte inte till Munka Ljungby i helgen med drömmen om Falsterbo. Jag åkte dit för att göra en bra runda och "testa" om det bara var en tillfällighet förra helgen eller om det faktiskt är så att vi har funnit DET som vi båda accepterar inne på banan. DET menar jag med att vi har hittat varandra, vi är villiga att kämpa, vara felfria och hamna i toppen. Det är för mig en mer vinst än att komma till Falsterbo, att bli ett med min häst och känna oss grymma som ett team inne på banan, det är helt ovärderligt.
 
 
 
Då undrar ni nu VARFÖR jag ger upp innan mållinjen??
 
 

Det är första veckan i Juni och vi har passerat 5 månader under detta år, tiden har verkligen gått sjukt fort men det har hänt mycket under denna tid.
Jag och Cassador har startat 26 klasser och det har verkligen varit upp och ner. Jag anmälde mig till Falsterbo i hopp om att självklart ta mig och min fina häst dit, men vi har absolut inte varit redo. Cassador är ingen häst man bara går in och sätter en nolla med. Han va en helt annan häst när han kom till Sverige. Han var lugn, osäker med sin omgivning, taggade aldrig till för jag tror han va rädd för att få stryk, han kändes kluven på något sätt och rädd för allt runtomkring när man red honom. Cassador har fått så sjukt mycket självförtroende med mig på ryggen, lite väl mycket ibland men så glad som han är nu har jag aldrig sett honom. Hans päls lyser, ögonen strålar, hullet är OK, han har superfräscha ben och ger verkligen 200% inne på banan. Men 26 tävlingar på 5 månader tycker jag själv är ganska mycket och jag resonerar så här...
 
OM jag hade kommit etta i lördags hade jag åkt ner till Falsterbo, men meningen var inte att jag skulle komma etta och med det tror jag inte att vi ska åka ner heller. Sen går jag även på alla de 26 starter vi gjort, självklart är inte alla 120 men majoriteten under kvalperiod är det. Och har vi då inte skrapat ihop tillräckligt med poäng under alla dessa klasser så är vi inte redo. Bara för att de två senaste tävlingarna gått äckligt bra så ändrar inte de mitt sätt att tänka, jag har haft det i bakhuvudet ett bra tag men inte riktigt sagt det här på bloggen.
 
Jag har fått många delade meningar om detta, 50 % säger att vi gör rätt att vänta och 50 % tycker att vi ska ta chansen om vi nu har den. Jag tänker inte sälja Cassador och han är faktiskt bara 7 år gammal, får han bara vara en frisk och kry häst så är detta bara början <3 Jag vill att han ska hålla många, många, många år med mig på ryggen!! Jag tror som sagt på meningen och jag går även på magkänsla, jag tror att 2015 är ett bra år att kvala till Falsterbo. Med ännu mer rutin i bagaget och ett helt annat upplägg. Jag började rida mot klockan lite sent för att vi skulle tagit oss till Falsterbo, jag tyckte inte vi var redo helt enkelt...
 
 
 
Vad tycker ni som följer mig här?? Gör jag rätt?? Hur tänker ni?? =)
 
 
 
 
 
 
 


Postat av: Michelle
2014-06-10 - 08:17:21

Jo... Jag håller med dig. Ni har precis hittat varandra ordentligt, bättre att nöta och svetsa samman ännumera! Man vet ju aldrig, falsterbo kanske blir ett stort bakslag, stor publik och läskiga hinder etc. .
Jag känner att 2014 är ett träningsår för er där det är ljusglimtar på vägen. Gör det lekande lätt för er i 120 (125?), rida hem rosetter, och komma dit 2015 top notch. Det tror jag på! :-)

URL: http://michellehall.blogg.se


Postat av: Carolin
2014-06-10 - 08:33:28

Tycker du gör helt rätt o tänker rätt!
Som du säger, du ska inte sälja han utan ni ska fortsattas utvecklas tillsammans och ha roligt då är de ingen mening att stressa utan ta de lugnt och ha kul på vägen mot era mål :-)

Är likadant med min femåring som oxå kommer från Holland, hon är endast riden ett år men visar stor och fin kapacitet i hoppningen. Detta är hennes första tävlingsår och vi har legat o hoppat runt på 90cm och fått nollor, nu ska hon debutera en meter. Samma sak där, jag vill inte stressa upp i några klasser eller resultat utan vill att vi ska vara ett på banan och ha kul ihop :)

URL: http://stallcarlsvik.blogg.se


Postat av: Gitta Lindh
2014-06-10 - 11:54:12

Jag tror på magkänslan, den brukar sällan ha fel :) Med det menar jag att jag tycker du gör helt rätt. Känns det rätt är det rätt sen ska man inte vända tillbaka och tänka "tänk om vi hade startat" Nu har du bestämt dig och då är det det som är bäst :) Det är klokt att inte stressa fram, tror man får en längre hållbarhet då :) även fast man vill så mycket nu på en gång ;) / Gitta

Postat av: MalinKalin
2014-06-11 - 08:32:08

Jag håller med dej. Ni kan ju som sagt sikta på det nästa år. Man ska ju inte stressa på med sånt om man inte känner sig redo. Nästa år kommer ni spöa skiten ur dom andra på Falsterbo! :D

URL: http://malinkalin.blogg.se


Postat av: Titti
2014-06-11 - 13:52:54

Jag tror du tänker helt rätt Falsterbo lär ju inte hinna försvinna till 2015;)!/ Titti

URL: http://nafetiti.blogspot.se


Postat av: silverbjälke
2014-06-14 - 16:38:21

du gör rätt, ni är ett ganska nytt team och att bli bra och stabila handlar inte om stress. upp som en sol ner som en pannkaka heter det då, ditt mål står klart på sikt och jag kan ge mig tusan på att ni är ett formstabilare och tekniskt mer harmoniskt och välridet par nästa vår om du faktiskt skiter i Falsterbo och lägger energin på att utvecklas rätt, de som stressar till mål missar de avgörande grunderna i sin lära och därför försvinner de eller byter häst hela tiden. du har börjat senvåren och sommaren så rätt, svik inte dig själv och honom i det.

URL: http://finest.se/silverbj%C3%A4lke


Postat av: silverbjälke
2014-06-14 - 16:44:53

jag kan även säga att jag är med mellan plats 22 och 35 (sist jag kollade) men inte ens tror jag kommer vara med, hästen ska behållas och behöver inte gå Falsterbo för att ha en salumerit till och jag tycker inte den är redo att pressas till top 10 och då sparar jag henne hellre. hon är bara 7 och har hela livet framför sig, dessutom är sommaren fullbokad med tävlingar och meetings så jag vet i tusan alltså, det är mer mingel, namn, status och mode än det är viktigt för hästens utveckling. Däremot åker jag ner en dag för att stötta en elev som tävlar sin första riktigt stora tävling på en häst hon köpte av mig och ta mig tusan vunnit allt på, det ska bli kul.

URL: http://finest.se/silverbj%C3%A4lke



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: