När polletten trillar ner...


 
 
Idag tog jag bilen till stallet då jag va tvungen att köra till ICA efter för att köpa en mixpåse Tom Kha som inte fanns i några av de andra matbutikerna jag cyklat förbi, dåligt!! När jag kom till stallet och väl framme vid hagen, kokar jag av ilska och tittar på min häst. "GRRRRRRRR LÅT DEN FÖRBANNADE TUNNAN VARA NU FÅR DU BANNE MIG VARA TURSTIG!!! *Tänker jag och sedan slääääääpar jag flera tunnor och fyller på*.
Efter jag fixat stallet gick jag ut och mockade hagen, när det finns snö i den så går det lätt att mocka ur de frusna pluttarna. Cassador är riktigt less på vinterlivet just nu, jag gick och kokade och han gick och busade. Jag va så arg men blir jag arg på honom fattar han inte vad han hade gjort. Förmodligen hade han varit utan vatten en stund igår med, ja stackars kille som säkert va turstig......!!!! Finns ju inte inte någon annan häst i stallet som häller ut sitt vatten, visst är inte Cassador som alla andra hästar MEN, GRR!!! Han skulle verkligen behöva en hagkompis, men vem..... suck!! Det optimala hade varit för Cassador att bli stimulerad och motionerad två gånger på en dag.
 
 
Idag hade jag planerat in ett dressyrpass, men eftersom jag va lite i kokande form så visste jag att det inte skulle bli någon bra ridning om jag inte hade några ögon på mig. Så jag gick in till Maggan och frågade om hon ville ha en liten dressyrlektion för oss, dels för att jag va lite arg och sedan för att jag behövde trimma till kommande helg. Jag tänkte annars påbörja dressyrlektioner för Maggan nästa vecka men de kunde lika gärna börja idag. Maggan tittade lite på mig när jag red som vanligt, stannade och pratade lite om vad jag behövde träna på och vad jag har haft för problem med honom. Då min hopptränare bad mig träna för någon som både kan dressyrarbetet och hoppning så är Maggan perfekt. Inte bara för att hon finns i stallet bredvid varje morgon utan att hon även håller i hopplektioner så är hon inte helt insnöad på just dressyr. Vilket passar oss alldeles utmärkt... och nu kommer det bästa!!! POLLETTEN trillade ner idag!! Jag sa, AAAHAAA, det är ytterben som jag har använt för lite ^^ haha!! (inte bara) FY I FASIKEN vilken känsla det är när FÖRST jag fattar vinken och hur jag ska göra och hur sedan hästen, efter lite om och men, börja jobba rätt med bakben. Jag sa till Maggan:
 
 
"Jag vill börja lära mig rida ordentligt med sits och ben, när han blir stark i munnen vill jag inte dra han med handen. Jag vill lära han jobba med bakbenen och inte bara använda sin energi framåt"
 
Maggan och jag pratar samma språk, jag tyckte vi kunde hålla oss i mitten så han inte kan fuska och ta stöd från väggen. Då sa Maggan, ja många skrattar åt mig då jag alltid rider på mittvolten. Haha, tyckte jag va lite roligt, ofta håller man ju sig på ena kortsidan men jag ville att både han och jag ska träna utan stöd från väggar. Det fanns mycket att träna på i högervarvet, både från skritt till galopp. Men när Cassador väl jobbade rätt så kände jag ett sådant lyckorus i hela kroppen och jag blev så varm av denna glädjen. Det va då jag fick ta av mig jackan, helt genomvarm av både arbetet och glädje ;) hehe!! När jag satt där och njöt, så ville jag bara få det på film och visa er. Haha, jag vet att det är lite sjukt kanske men jag ville helt enkelt det. Nu var detta min första lektion med Maggan på länge så jag hade bara inte mage att be henne filma. Nu ska detta trimmas in på både mig och Cassador så nästa vecka får vi se vad som händer på den träningen, kanske kan jag få med mig SIS en dag som kan fota och filma, YES!! Ska fråga henne på en gång!! Det kommer bli mycket dressyrträning nu framöver och jag ser VERKLIGEN fram emot detta!! Jag ska ge Cassador den bästa förutsättningen inför tävlingåret nu... <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu får Cassador användning för sina vita dressyrskydd ;)


Postat av: Lina
2014-01-23 - 17:38:00

Ja, visst är det en härlig känsla när man hittat "knappen" :)
Men var är blinget, jag vill se fler pannban, behöver lite inspiration :)


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: