Hoppträningen 16/1


 
 
NU banne mig har jag fixat och klippt ihop en liten film, allt filmades inte men väldigt mycket så jag tror allt ni blir nöjda =)
 

Jag är superdupernöjd efter gårdagens hoppträning och faktiskt första 2014!!
Amanda har så himla bra övningar, kloka och riktigt nyttiga både för mig och Cassador. Vi började med en liten uppvärmning där vi skulle rida på en stor platt 8 volt över några bommar som låg ihop på mittlinjen. Rida vägarna NOGA, långsmed och ut i kanterna och hela tiden hålla linjerna som ni ser på bilden nedan. Rida rakt fram lugnt till bommarna, byta galopp över bommarna och sedan rida rakt ner, ni ska vara så nära väggen att hästen inte vet vilken väg den ska ta utan när ni bestämmer svänger ni åt de håll ni valt. Cassador va riktigt pigg i början och jag märker fortfarande att han är superfin i vänster galopp men ha mycket kvar att jobba med i höger.
 
 
 
 
När vi jobbat en bra stund på den platta 8-volten så den satt fint så pausade vi en stund. Sen hoppade vi ett litet hinder snett igenom och sedan la en stor volt där jag hade tid att jobba Cassador lugn innan jag gick över på nästa hinder. Lura gärna era pigga hästar om de drar mot hinderna, låt de tro att ni ska fortsätta på volten men bara 2 språng innan vänder ni upp. Funkade skitbra på Cassador :)
 
Amanda la till lite hinder så det blev en bana och sist kom vi på en, för mig och Cassador, svår 3-kombination. Trots att vi är lite ringrostiga och inte tränat för Amanda på några månander så va vi riktigt i fin form igår. Så det enda felet jag gjorde va att jag gick på honom för mycket inpå kombinationen en gång vilket gjorde att jag fick avbryta mitt i, jag kände direkt att det blev fel och då gör jag hellre om det, bromsa hästen och gör rätt för mig. Cassador är nog så taggad mot hinderna, jag måste bara lära mig att vara.... coooooool, ISCOLD!! =) Annars fick jag till alla avstånd bra, inte min starkaste sida med en het häst som grna kommer på ett mindre. Fick mycket bra kritik från Amanda där hon säger att han hoppa mycket mycket bättre och även att jag gjorde bra ifrån mig, mjuk i handen, följsam och även att jag är lugnare i min ridning. Men att vi måste träna mer på att jag ska vara lugnare. Som innan så har jag inte klippt bort något från klippen, jag visar er ALLT, :) Vet att ni gillar min ärlighet. Kom gärna med feedback igen, jätteroligt att läsa det jag fick av er sist!! =)
 
 
 
NYTT år.... NYA MÖJLIGHETER....NYA MÅL ATT FAJTAS MOT!!!
 
 
 
 
 
 
 
 


Postat av: Lisa
2014-01-17 - 21:02:27

sv: Ja visst är han charmig! :)

URL: http://ponnytidenut.blogg.se


Postat av: ThereseL
2014-01-17 - 22:36:48

Vilket GO han har, raket!! ;) är impad över hur du hinner ta alla förhållningar och få till alla avsprång så bra, kan inte vara lätt på den piggelinen:)


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: