Ett snabbt svar =)


 
 
 
Jag tycker det är jätteroligt när ni ställer frågor, jag svarar mer än gärna om jag kan =)
 
 
Isabella undrar:

Jag som är nybörjare fattar inte riktigt. Varför krullar sig hästen? För att "smita undan"? Eller för att den tror att ryttaren vill det? För jag antar att det iaf inte är en "standardpose" för hästar, ser lite obekvämt ut iaf :) Sedan måste jag bara säga igen hur otroligt vacker den hästen är! Smälter totalt!
 

Jag har haft Corvette några år nu och jag vet att hon krullar ihop
sig för att hon försöker komma undan och göra det lätt för sig. När man rider in en 3 åring brukar huvud/nos peka rakt fram, medans Corvettes huvud var mer mellan sina ben än rakt fram. Sen har även Peter Eriksson sagt att hon är byggd så, byggd i den formen tyvärr, "att krulla sig". Corvette har jag aldrig någonsin behövt jobba ner på på tygel eller gå i låg form, ja ni förstår nu varför. Däremot har jag fått kämpa med att få upp huvudet, när hon är riktigt stark i kroppen så kan hon ridas jättelänge med nosen rakt fram vilket är helt underbart men när det blir jobbigt för henne kröker hon på nacken och drar ihop sig. Det gör att hon inte alls jobbar i rätt form och får man sig bakbenen. Jag själv föredrar unghästar som går upp med nosen från början och som man med tiden kan jobba från bakbenen fram till hals och nacke. Det är mycket lättare för ryttaren och bättre för hästen att de lär sig att formen kommer från bakdelen och inte såga ner med handen.
 
 
Hoppas detta svar gav dig en liten mer förståelse med att krulla ihop sig och hur Corvette är.
Corvette tackar även för komplimangen ;) <3
 
 
Corvette på 3 årstestet, 9-9 i hoppningen.
 
 
 
 
Även Lina va snabb med sitt svar på mitt inlägg så här kommer det =)
 
 

Tack för svar Erica och jag hoppas verkligen att jag inte gjorde Martina ledsen.
Jag har aldrig sett någon bild förut när du ridit Corvette då hon gått i sådan form så tack för att du bjuder på det idag :)
Hade jag sett det förut hade jag garanterat varit där med pekpinnen på dig också hehe ;)
Ofta när man reagerar på något så ser man ju bara en ögonblicksbild och står det sedan ingen förklaring så kliar det så klart i fingrarna…
Visst är det lätt att vara "expert" anonym vid datorn och jag förväntar mig inte att allt ska vara perfekt för vem sjutton är det…ingen… Men ibland så hajar man till på något och när jag såg Corven gå i den formen så tänkte jag bara "Nej, vad tråkigt" Det är så otroligt vanligt med ryttare som bara fokuserar på att krulla ihop halsen på hästarna och ibland har dom även tränare som hejar på dom.
Har även hört det ryktas om barn på vissa stallar som sitter och rider sina ponnyer/hästar på graman.
Hur som helst, tack för förklaringen och kämpa på Martina, jag vet hur svårt det är att rida en häst som bara rullar ihop sig hela tiden. Ni hittar snart varann och då kan du lägga upp en ny bild och knäppa mig på näsan, pilutta Lina liksom ;)
 
 

Du är den du är Lina och jag gillar dig ändå... =P
 
 


Postat av: Marie
2014-01-18 - 20:57:28

Sv: Ja det är det verkligen! Nu vill ja ju bara komma igång igen så vi kan göra nått i vår :) Haha, tack :) Vagnen tyckte hon var väldigt intressant så det gjorde då inget att den stog där ;) hon behöver få se annat än bommar inne i ridhuset :P

URL: http://clarabelelhabiba.wordpress.com


Postat av: Ryttarlivet.com
2014-01-19 - 15:12:05

Tack för svar! Är det vanligt att hästar krullar sig?

URL: http://ryttarlivet.com



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: