Utvärdering av dagens rundor


 
 
Idag har jag velat plocka ihop ridningen mellan hinderna i första och sitsen och handen i andra rundan och lagt ihop detta i båda. Amanda kollade på rundorna och tyckte jag gjorde en riktigt bra förstarunda men vet vad vi ska träna på, jag måste kunna lätta på handen innan hinderna utan att Cassador sticker. Vilket hon sa är svårt och kanske inte går för han är som han är, het och på. Hon sa även, nu har du en bättre ridning, mycket bättre anridning, och då är det bara att fortsätta att bli bättre på det andra. Träna, träna, träna...
 
För mig räcker det inte med en NOLLA, jag vill få ut mer av min ridning och kunna gå in varje runda och göra det snyggt, säkert och stilrent. Jag vill bli så bra jag kan bli, jag vill bli ännu mer ETT med Cassador, som ni kan se på klippen så är han inte lätt och han är alltid, alltid värst i andra rundan. På något vis så vet han antingen att han får hoppa högre eller är bara mer laddad. Brukar inte hästar bli lugnare i andra rundan?? Corvette är mycket lugnare och mer bekväm, Cassador har många växlar i första rundan men gångar detta med 10 i andra. Han brukar faktiskt sköta sig duktigt men idag va han riktigt överladdad, han stegrade både på framhoppningen och inne på banan när jag försökte skritta runt. Han gör det enbart när jag skrittar och tycker inte att en skritt hör hemma bland hinder.
 
Nu när jag utverderar rundorna kom jag på det att han inte alls kickade, jo en gång när han blev lite arg på mig när han ville sticka från skritt men inte i galoppen. Annars kunde jag sitta ner och galoppa honom riktigt bra idag. Red fram honom utomhus och drog inte alls iväg så mycket som han brukar. Tror allt han gillar sitt kombinationsträns (micklem) och idag hade jag även ett helt vanligt tvådelat på honom, sprengerbett. Varför betsla upp en het och känslig häst?! Jag ska banne mig lära mig rida honom på vanliga bett, gillar inte skarpa, tycker inte det löser mina problem. Jag behöver träna, få mer styrka och balans, även Cassador måste lära sig att att lyssna mer på mig och bli en aning lugnare. Jag kommer variera tävlingarna med vanliga bett och betlöst, hackamore. Ska även köpa ett novabett och ett två- eller tredelat gummibett.
 
 
 
 
110cm: Här hade jag ett lagom tempo på galoppen och höll samma genom hela rundan. Han försöker dra hela tiden vilket gör det svårt för mig att rida honom men jag har hela tiden lugnet i bakhuvdet. Jag la han snyggt och bra inpå alla hinder, även bra vägar. Däremot glömde jag helt av handen då jag fick hålla lite extra i honom när han ville dra iväg.
 
 
 
 
 
 
115cm: Andra rundan är han riktigt taggad och jag försöker att inte ta tag i honom för mycket men det är inte så lätt att gånger. Jag tar ut svängarna ordentligt och gör så bra vägar jag kan och min hand är mycket bättre över hinderna. Ni kan själva se att Cassador själv är den som river 3:an. Det är nämligen så att han kom på samma linje på första rundan och är inte en dum häst utan när jag rider mot 2:a hindret så ser man redan där hur han taggar på nästa. Därför drar han iväg och svarar inte alls på min förhållning och hade lätt kunnat komma på fyra om jag hade låtit honom och då hade han kanske inte rivit. Men vad får jag ut av det?! Vad får Cassador ut av det? För bara ett år sedan hade jag säkert kommit på fyra, då visste jag inte hur viktigt det va att komma på rätt avstånd, inte bara "en gyllene regel" utan för Cassadors skull. För att han ska komma på fyra måste jag öka galoppen och i en grund ska man hålla samma jämna tempo för att få ett bra flyt. Rutin, rutin och massa träning. Du ser inte en enda ruttinerad ryttare komma på 4 när det ska vara 5 i en grund, no way! Jag kommer ihåg förr förra året i flyinge. Banan låg på 1.25 cm och sista linjen på banan va det fyra galoppsprång, räcke till oxer. Men Cassador kom på tre mellan och jäkla vad han hoppade och fyy vilken orutin från mig!!
 
 
 
 
 
 
 
Vem behöver spö och sporrar när de rider... inte jag ialf ^^
 
 
 
Slutsats: Om jag summerar dagen i helhet. Det är vår andra tävling i år och vi gjorde en felfri första runda med bra tempo och riktigt bra vägar utan att han ålar sig från höger och vänster för att krypa ur de tempo jag valt. I andra rundan kunde jag ridit honom lite bättre, få han lite mer avslappnad (om det går). Jag är annars mer än nöjd med dagen, tycker han skötte sig bra för att vara han. Tror egentligen den enda medicinen är att tävla, träna, tävla och tävla och träna. Thats it, enkelt och glasklart!! Nu blir det tävling igen redan nästa helg och det ska bli spännade och se hur han beter sig då, två helger i rad borde göra han en nypa lugn (hoppas).
 
 
 
 


Postat av: Rebecka
2014-02-17 - 09:42:05

Hej! Du verkar så sund så jag har en fråga till dej. Har du något tips om hur man vet sina brister utan att haka upp sej på dom. När jag tränar för någon är det inga problem. Men när jag tider själv har jag lätt för att haka upp mej på allt som är dåligt. Vilket inte gör det bättre. Jag tycker man ska vara självkritisk men jag känner att jag i te har kontroll över min :-)

Svar: Heej!! Jag har svarat till dig på bloggen i ett inlägg, fråga gärna mer om det va otydligt :) Tack för din fråga <3
Ica

Postat av: Rebecka
2014-02-17 - 09:42:36

Jätte fina rundor förresten :-)))

Postat av: Jessica
2014-02-17 - 11:05:25

Vi som följer er vet ju hur han "är" eller hur man ska säga och det ser verkligen bra ut med tanke på det :)

URL: http://vinna.blogg.se


Postat av: Lina
2014-02-17 - 14:49:48

Först och främst GRATTIS till allt!!!
Vilka fina sponsorer du har, ta väl hand om dom, det är få förunnat men det är du Väl värd :)
Jag tycker mycket om att se dig rida och det är få inom hoppsporten som jag orkar se på, toppskiktet inräknat, det är för lite klass och för mycket slit och släng (en del borde inte ens få starta).
Men du har en fin inställning till hästarna och det syns att du behandlar dom väl och det är en fröjd att se dig rida, även dom gånger det inte går som du vill, för du har hjärtat på rätt ställe och att du rider BRA är bara extra krydda.
Ser fram emot att följa dig på din resa mot toppen och jag hoppas och tror att du kommer att fortsätta vara den ödmjuka person du är med en bibehållen respekt och kärlek till hästen.
Lycka till med allt! Kram :D


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: