Tävling i Åstorp


 
 
 
 
 
Dagens tävling i Åstorp, jag är så nöjd med både min och Cassadors insats. Jag märkte på vägen dit, ca 1 timmes resa, att Cassador va taggad, han hade verkligen svårt att stå stilla i transporten.
 
Första rundan, 110, red jag noga. Tog ut svängarna och tvingade honom att sätta sig på bakbenen och inte rusa iväg. Jag la han rätt på alla hinder och vi hade rätt avstånd på det som va relaterat, vilket vi inte ofta hade förra året. Det gjorde att han kunde slicka alla hinder så som jag vill att han ska göra och hoppa runt. Detta gjorde han nog en aning trött.
 
Andra rundan, 120, red jag så noga jag kunde. Många hade rivit och vägrat på flera olika hinder. Det var verkligen en bana att sätta hovarna i. Jag märkte på framhoppningen att Cassador va mör i kroppen, han slog i ett lågt hinder med frambenen men efter det så hoppade han jättefint. Hade han inte hoppat så fint efter det lilla svaga hoppet så hade jag gått ut. Jag vill inte riskera att bränna ut honom om han inte orkar. Väl inne på banan så va han sjukt taggad, han sparar verkligen på allt krut till det verkligen behövs. Vi fick stopp på exakt samma typ av sväng, däremot två helt olika hinder. Jag lägger honom absolut inte fel utan han dör innan hindret och eftersom jag är så van vid att han exploderar innan hindret så va jag inte beredd med ben, thats all. Sen kan ni även se att han hoppar inte alls lika fint vissa gånger över hinderna då han är trött i kroppen och hoppar mer spänt. Men jag tvingar honom hoppa av precis innan så han får träna på sin bättre språngkurva, mr rund och avslappnad.
 
Jag åkte verkligen till Åstorp för att träna, det är NU vi ska lära oss, både jag och Cassador, att göra rätt för oss. Om det innebär en uteslutning bryr jag mig faktiskt inte om. Jag va rent av skitglad när jag gick ut och klappade om min häst och berömde honom för hans insats, kanske i brist på att han hade lite mjölksyra i kroppen, även mina ben ;) Detta är mitt 3:e år jag tävlar och idag, jag har sett så många som rider så orättvist mot hästen. Flera hästar rev ettan och även andra hinder, fick stopp, och på grund av det ändrar de sin ridning av ren ilska. De sporrar sina hästar, drämmer till med spöt och drar de i munnen samtidigt. Jag säger inte att jag rider perfekt och vore en förebild för dem. Men jag önskar att fler respekterar sin vänner som ger så mycket, när man ser att de verkligen försöker eller kanske gjorde ett misstag på grund av missförstånd?! När jag och Cassador får ett stopp ger jag han en klapp på halsen, inga sporrar i magen eller rapp med ett spö (jag använder inte ens dessa på tävling), jag tror jag ger han mer självförtroende och positiv anda när jag gör så. Då han är så känslig och har så mycket egen vilja vill jag inte förstöra hans glädje till hinder, tävling och hoppning med att vara hård mot honom. Men alla har vi våra metoder, det va min ialf <3  
 
 
Det blev även en lång dag i Åstorp med runt 400 starter på söndagen, det gjorde att Cassador fick vänta länge i transporten då vi hade sen start i andra rundan. Många orsaker till att han va lite trött i kroppen, han gillade inte att vänta så länge.
 
 
 
 Inte alla som bjuder på sina dåliga rundor med klipp och nämner dem ens, men equipe.com avslöjar allt ;) Jag kör med öppna kort på denna blogg. Ni får se min första snygga runda som gav oss en placering, vi hamnade på 16:e plats av 64. Skitnöjd med den!! Och den andra, ja den vet ni ju ;)
 
 
 
 
 
 
 
 Kameran strulade lite i 120 men bästa filmaren fick igång det precis i tid.
 
 
 
 
 
Tusen tack Jennifer och Michelle som hjälpte mig idag <3, Michelle har även filmat lite "back stage" idag så när hon hinner ska hon klippa ihop det. Precis som ni önskat, men begär inte för mycket, första gången och jag tyckte det va så konstigt ^^.
 
 
 Här kan ni se första rundan i Åstorp 1/9 - 13, jag går på honom innan hinderna med sitsen och har inte alls samma lugn i rdningen, hade ingen kotroll med avstånd och vi red enbart med fläng som styrka. Jag tycker själv min ridning har utvecklats mycket bättre på så kort tid och självklart ska jag och vi, bli ännu bättre. Vi ska lära oss att jobba med bakdelen och sätta massa styrka och spänst i den, inte bara huvudet :)
Men denna runda är ändå lite speciell, jag red med massa i huvudet, om vi blir felfria hade jag kvalat honom till flyinge i 130. <3
 
 
 
 
 


Postat av: jessica
2014-02-23 - 21:37:22

Så fina rundor! Man ser verkligen hur taggad och glad han är!

Svar: Tack <3
Ica

URL: http://jessica-hast.blogspot.se/


Postat av: Sara
2014-02-23 - 22:59:49

Jag har precis hittat till din blogg och måste bara säga att han är såååååå fin, precis min typ av häst *drools*, och du är jätteduktig!

Svar: Tack fina du <3 Glad jag blir, jag försöker och kämpar ialf för han är inte lätt <3
Ica

URL: http://ussing.se


Postat av: Sara Ekman
2014-02-23 - 23:04:36

Bra kämpat, första rundan var super!! :) Kram

Svar: Åå tycker du det med, glad jag blir :) Tack <3
Ica

URL: http://aamaziing.blogg.se/


Postat av: Marie
2014-02-23 - 23:07:46

Tyckte han såg en aningen lugnare ut denna gång motför förra tävlingen iaf :) men det kanske är en synvilla eller att man ha sett han lite mer så man tänker inte på det :P
Men ni är så duktiga hursomhelst! Å grattis till placeringen :)

Svar: Tack <3 Nej han var mycket lugnare, mycket mer fokuserad på sin uppgift och mig. Sen fattades en del styrka från oss båda, träna, träna och träna :D
Ica

URL: http://clarabelelhabiba.wordpress.com


Postat av: Michelle
2014-02-23 - 23:59:05

Jätteglad att jag får hänga med er<3!! Nu ska det klippas och klistras... ;)

Svar: Jag är mer än glad och tack för initiativet att filma lite utanför banan, Du får flytta till Halmstad <3
Ica

URL: http://michellehall.blogg.se


Postat av: johanna
2014-02-24 - 00:00:26

du är så duktig med honom, det är inte direkt en lätt häst att hoppa upp på och lotsa runt på en bana! Tycker man ser stor skillnad i utvecklingen på er båda om man jämför förra året med i år. :)

Svar: Åå tycker du det, glad jag blir!! Nej han har ju blivit så taggad och om man tittar på kroppen så ser man hur svårt jag har att följa med. Men mer styrka och mer träning!! Vi ska bli ännu bättre!! :D
Ica

URL: http://tigermysig.blogg.se


Postat av: johanna
2014-02-24 - 00:10:06

sv: Ni kommer bli ett toppenekipage! Får väl släpa mig ner till er någon gång under våren, fota er vore sååå kul! och träffa dig och din snygga (smått galna) springare! ;)

Svar: Det är ett måste <3
Ica

URL: http://tigermysig.blogg.se


Postat av: Erika Pettersson
2014-02-24 - 09:12:28

kul att komma iväg. :)
Och såklart bra att komma iväg för att träna, utvecklas osv.

URL: http://erikapettersson.webblogg.se/


Postat av: Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥
2014-02-24 - 12:48:54

Åh han hoppar som en gud! ♥

URL: http://neapocalypse.blogg.se/


Postat av: Jessica
2014-02-25 - 00:06:21

Men det var ju långt ifrån katastrof i andra! Tycker båda rundorna såg väldigt bra ut, välridna, lugna osv. Det är nyttigt att se dig rida :)
Sen måste jag säga att visst är det bättre nu än förra året, men jag skulle inte säga att det var direkt dåligt då heller. Kul att det går framåt! :)

URL: http://vinna.blogg.se


Postat av: Anna
2014-02-26 - 11:55:44

Grattis till placeringen :) Tycker det var fina rundor! Ser ut som han är så taggad i andra att han faktiskt suger tag på hindret bredvid för han ser det först, båda gångerna. Det brukar hända med min Raine i början på säsongen eller första inomhus på hösten, kul med taggade hästar :)

URL: http://www.equianna.blogg.se



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: