Inget kan stoppa oss


 
 
Jag åkte ner till Halmstad efter lunch, eller efter vår brunch :) Åkte direkt till stallet då det kröp lite i kroppen, den där hästabstinensen dyker lätt upp när man är ifrån vardagen. Både jag och Cassador var värda lite semester ifrån träning, eller egentligen inte ;) Jag blir så himla trött när jag inte tränar och håller igång, äter och äter och tittar på film. Medans Cassador blir väldigt pigg/het och spänd. När jag tog in Cassador fick jag dra på broddar det första, han hade gått några dagar utan men han är otroligt skicklig när det blir halt. Så jag va inte orolig men broddar är ett måste när det blir isigt på vintern. 
 
När jag sätter på broddar, sommar som vinter, använder jag mig alltid av en pall. På så vis kan Cassador sätta hoven där och vila, medans jag gör rent hålen med en söm, gängar med lite hovolja och sedan sätter i brodden. Mina broddar sitter aldrig stenhårt fast då jag använder olja i hålen. Jag vill slippa slita i både mig och hästen med broddar som sitter stenhårt. Jag lägger även broddarna i olja när de förvaras i lådan, på så vis slipper jag rost och har alltid fina broddar som jag kan använda i flera år. 
 
Cassador var väldigt spänd först när vi red ut, dels för vilan då allt är roligt att titta på och gärna frysa fast, men sen blir det en omställning med broddar i. Tog en liten stund innan han kände sig säker med dem, men han är alltid försiktig när man ska ta sig över massa is. Vi började med att skritta ut och bort till en liten åker, som ni alla vet så blir han väldigt spänd och het på stora åkrar. Men nu har han vilat i fyra dagar och måste ridas och trimmas lite för att han ska vara ridbar och lite lugnare. Men ialf, så va han lite het och drog lite i början när jag travade men jag va bestämd och lugn, jobbade med mycket ben och så fort han slappnade av och lyssnade så lättade jag i handen. Bara efter en stund va han otroligt fin, travade i lugnt tempo utan att ta i allt för mycket i varje steg. Han va avslappnad i kroppen och jobbade i låg form. När han va så här fin en stund så slutade jag, klappade om min frustande häst och skrittade hem. När jag kan få Cassador lugn på en liten åker så har vi tillsammans vunnit massor, då är det viktigt för mig att jag inte gör det jobbigt. Slutar man när det går riktigt bra så kan man återvänd med positiv erfarenhet :)
 
Nu kan inget stoppa oss från att bli så redo vi kan bli detta år, trimma och träna :) 
 
 
 


Postat av: MalinKalin
2014-12-30 - 12:16:03

Smart med pallen :)

URL: http://malinkalin.blogg.se



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: