En vecka sedan...


 
 
I förrgår va Cassador väldigt stel i benet och varm i sin högra skinka. Jag har ingen aning hur lång tid det ska ta men när man är hjälpslös och se sin häst, ja i mitt fall stå still och är lugn. Så önskar man bara att han blir frisk snabbt!! Igår hann jag inte komma ut men han skulle ändå bara ha en hagvilodag. Idag var det en annan häst, rumpan va inte alls lika varm och han gick helt ok från början. Smörjde in med Dr schaettes Balsam liniment som de säger ska vara den bästa. Sedan följde vi med Primör och Sofie bort till banan och jobbae bara en liten stund på volt för att strecha hela kroppen. Han börjar bli riktigt trött på detta arbete och har börjat naffsa mer och mer och ibland små tjuvnyp. Cassador har så mycket energi och hans skalle behöver röra på sig varje dag men just nu får jag helt enkelt stå ut det dessa tix. Han va ialf väldigt fin i slutet och gick med sänkt huvud och gjorde rätt för sig i båda varven, alltid höger som är lite jobbig då han gärna minskar volten själv och skjuter in bogen. Han va även väldigt lugn i boxen och åt upp all sin mat, även ganska lugn på stallgången innan och det är dessa små framsteg som jag lägger märke till och varderar högt!!
 
 
 


Postat av: Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥
2014-08-21 - 14:46:23

Kul att det går bra! Men du vet fortfarande inte vad det är då eller? :c

URL: http://neapocalypse.blogg.se/


Postat av: silverbjälke
2014-08-21 - 17:31:52

Syns muskelbristningen, var sitter den? är den på ovansidan-utsidan skinkan-rumpan? Tar skitlång tid att läka och ännu längre tid att få liksidig och utan protester eller bakåtkickar etc vid ridning med hårdare tempo och belastning (om det är en litet större bristning) prata med duktig hovslagare, gärna med erfarenhet från travet eller spec skoningar. en utställd sko som rätar upp kan vara nyckel till bra och snabb återhämtning, det gäller att belasta rätt för att bygga ihop bristen och stärka det den överkompenserar. Vet inte hur det ser ut eller märks alls så detta är ett tips, inte en självklar diagnos. lycka till

URL: http://finest.se/silverbj%C3%A4lke


Postat av: silverbjälke
2014-08-21 - 17:37:23

en grej till, kombinera rätt skoning med tex magnesium. inte från krafft för det är så svagt och utspätt. jättebra för hög mental stress hos honom. han måste slappna av i huvet när han vilar kroppen annars mår han skit. bort med allt socker och havre, bygg upp honom när han är frisk igen ist det får du bättre slutresultat av, att bristningen är läkt är inte detsamma som att han är sig själv, sålänge han har bristningen eller men av den så kommer han överkompensera andra muskler och musklas "fel" så det gäller att stärka rätt grupper, därför tipsade jag om att ta ett allvarligt snack med en riktigt duktig skokille.

URL: http://finest.se/silverbj%C3%A4lke


Postat av: Ryttarlivet.com
2014-08-21 - 20:57:14

Skönt att det går hyfsat åt rätt håll. Supergullig bild också!

URL: http://www.ryttarlivet.com



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: